Rondreis Japan met kinderen

Japan, volop avontuur en nieuwe indrukken

Japan

Japan, het land van de rijzende zon, combineert eeuwenoude tradities met futuristische steden en biedt daarmee een uniek avontuur voor gezinnen. Stel je voor: samen met je kleintjes over oude samoeraipaden wandelen, fascinerende technologie ontdekken in de bruisende wijken van Tokyo en smullen van verse sushi in lokale eethuisjes.

We geven je tips waarbij avontuur, outdoor-activiteiten en duurzaamheid centraal staan. Denk aan overnachten tussen de bamboebossen, traditionele theeceremonies en genieten van de cultuur die Japan zo typeert. Duik in de magie van Japan en beleef samen met je gezin het avontuur van je leven!

Rondreis Japan met kinderen, zelf regelen of georganiseerd?

Ninja's, gave pretparken, snelle treinen en karaoke-bars, Japan is uniek en bijzonder. Reizen in Japan met kinderen is over het algemeen gemakkelijk en bovendien erg leuk! Je belandt werkelijk in een andere wereld en dankzij de goede infrastructuur kun je je goed verplaatsen. Japan is goed georganiseerd en schoon. Bovendien zijn er veel kindvriendelijke voorzieningen. Het is geweldig om in de traditionele Japanse herbergen - ryokans (旅館) - te overnachten met kinderen. De tatami kamers hebben meer dan genoeg ruimte dus de kinderen kunnen er prima vooruit. Je slaapt met je gezin op een dun matje - futon (布団) -- op de grond. Een belevenis voor kinderen, even wennen voor de ouders! De meeste ryokans hebben hun eigen onsen (温泉), een Japanse badgelegenheid met water uit een geiser. Erg bijzonder! Je moet naakt zijn om je onder te dompelen in een onsen (hete bron) en dit is gegarandeerd een leuke en ontspannende activiteit met kinderen.

Een aantal fijne overnachtingen hadden we bij Oriental Hotel Tokyo Bay, Arai Ryokan en The Screen.

Tokio met kinderen, do or don't?

Tokio moet je gezien hebben, no doubt about that. Maar is Tokio heel erg kindvriendelijk? Nee, niet in het bijzonder als je het ons vraagt. Er zijn veel kleine bars in Tokio - izakaya's - en daar kom je met kleine kinderen vaak niet gedraaid. De bars zijn (te) klein of noem het intiem. Heel fijn is het niet met een gezin. Verder hebben de meeste metrostations geen liften in Tokio. Bovendien zijn is de ondergrondse metro enorm diep, dus dat wordt meters maken! Met korte kinderbeentjes niet het meest ideale plaatje.

Kyoto, beleef een magische dag

Kyoto, een stad die doordrenkt is met geschiedenis en traditie, biedt een fascinerende en gezinsvriendelijke ontsnapping. Bezaaid met oude heiligdommen, keizerlijke paleizen en pittoreske tuinen, is deze voormalige hoofdstad van Japan een wonder om te verkennen, vooral met kinderen. Zodra de eerste zonnestralen de stad verlichten, begint onze dag vol avontuur in Kyoto. Na een comfortabel verblijf in het ibis Styles Kyoto Station, dat niet alleen een gunstige locatie biedt maar ook kindvriendelijke is en een gastvrij team heeft, zijn we klaar om de historische pracht van Kyoto te verkennen. Onze reis brengt ons naar enkele van de meest opvallende locaties in Kyoto.  Het verkennen van Kyoto met kinderen vergt enige planning, maar de stad biedt een betoverende mix van historie, cultuur en natuurlijke schoonheid. Of je nu een lange reis met een tiener, kleuter, peuter of een baby maakt; Kyoto verwelkomt je met open armen!


Japan, land vol verbazingwekkende eigenaardigheden
0
Japan, land vol verbazingwekkende eigenaardigheden

Marc Groen

Japan, land vol verbazingwekkende eigenaardigheden
Een magische dag in historisch Kyoto
0
Een magische dag in historisch Kyoto

Marc Groen

Een magische dag in historisch Kyoto