Rondreis IJsland met kinderen

IJsland met kinderen, rondreis door de natuur

Zoek een huurauto in IJsland

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als gratis lid van Kleine Wereldreiziger PLUS van een korting van €10,- op je boeking.

IJsland

IJsland is een fascinerend land als het aankomt op zijn geografische ligging. Hoewel het officieel tot Europa behoort, bevindt het zich eigenlijk op een unieke locatie tussen twee continenten. Het eiland ligt namelijk op de Mid-Atlantische Rug, een geologisch fenomeen waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen uit elkaar drijven. Dit maakt IJsland tot een zeldzaam geval: het ligt deels op de Noord-Amerikaanse plaat en deels op de Euraziatische plaat. Dus in werkelijkheid kun je stellen dat IJsland een voet in zowel Noord-Amerika als Europa heeft.

IJsland is een eilandstaat in het noorden van de Atlantische Oceaan, volledig omgeven door water. De unieke ligging van IJsland heeft geleid tot een landschap vol vulkanen en geisers, wat IJsland zijn kenmerkende uiterlijk geeft. Qua locatie ligt IJsland ten noordwesten van het Verenigd Koninkrijk en ten zuidoosten van Groenland op ongeveer dezelfde breedtegraad als Alaska en Siberië. Voor kenners: tussen de 63 en 66,5 graden noorderbreedte. IJsland met kinderen is een bijzondere bestemming in geologisch én in cultureel opzicht. IJsland is het dunst bevolkte land van Europa. De oppervlakte van het land is 103.000 km2 en dat is ongeveer 3x zo groot als Nederland. In IJsland wonen 360.000 mensen met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar, de stad Utrecht heeft ongeveer net zoveel inwoners als heel IJsland.

Beste reistijd IJsland

De maanden Juli en Augustus zijn net als bij ons het hoogseizoen van IJsland. Voor veel gezinnen de beste reistijd om naar IJsland te gaan. In deze zomermaanden komen de meeste reizigers naar IJsland toe, omdat de temperatuur er dan het meest aangenaam is. Dat geldt natuurlijk ook voor gezinnen, want in de zomerperiode is het gemiddeld 13 tot 15 graden Celsius en het regent niet veel (max. 63 mm).

Aankomst in Reykjavik

Op slechts 3 uur vliegen van Nederland ligt het indrukwekkende IJsland. Wanneer je een rondreis gaat maken door Zuidwest IJsland is vliegen naar Reykjavik met WOW Air, Icelandair of Transavia het meest voor de hand liggend. De goedkoopste vluchten naar Reykjavik worden meestal uitgevoerd door het IJslandse WOW Air.  Er zijn twee vliegvelden in Reykjavik: Reykjavik Keflavik en Reykjavik Domestic van waaruit je reis direct kan starten. Voor een retourticket inclusief ruimbagage moet je rekening houden met prijzen van €200 tot €350 per persoon.

De kids top 5 in Zuidwest IJsland
0
De kids top 5 in Zuidwest IJsland

Daphne Boersen

De kids top 5 in Zuidwest IJsland
Eten en drinken in IJsland met kinderen
0
Eten en drinken in IJsland met kinderen

Mireille Steegmans

Eten en drinken in IJsland met kinderen