Huttopia in de Elzas
Leuke Huttopia met kleine kinderen

Huttopia Wattwiller

Huttopia Wattwiller met kleuter
Huttopia in de Elzas

Huttopia Wattwiller

Huttopia Wattwiller met kleuter

écht in de natuur

relax vakantie in de elzas

Binnen- en buitenzwembad

Vanaf € 104,- per 2 nachten (5-persoons Canadienne tent)

In het groen van de Franse Elzas

Huttopia Wattwiller ligt op een steenworp afstand van de stad Mulhouse en vlakbij het sfeervolle Colmar. Wat is dit een heerlijke plek om even bij te komen in de bossen en de natuur van de Franse Elzas!

Ook met slecht weer genoeg te beleven

We hebben pech tijdens ons weekendje bij Huttopia Wattwiller, want het regent veel tijdens onze verblijf in het groen. Dat maakt het groen heel mooi, maar lekker naar buiten moet dan wel tussen de buien door. Geen nood ouders, want bij deze Huttopia is er een binnenzwembad en bovendien een grote binnenruimte (met WiFi) waar je kinderen zich vermaken met een voetbaltafel en leuke spelletjes. Tussen de buien door spelen we een potje badminton en maken we een korte wandeling. Helaas treffen wij net voordat we weer willen gaan zwemmen onweer en dan sluiten ze direct het binnenzwembad, wat overdekt is met glas. Niet langer dan nodig gelukkig, want na 1,5 uur worden de deuren weer geopend en kunnen we alsnog plonsen in het water. Het water is niet al te warm en comfortabel vinden wij en een aantal andere ouders, voor de kinderen maakt dat niets uit en zij hebben ontzettend veel lol in het wat frissere binnenzwembad. Wij zijn hier in de meivakantie en dan is buiten zwemmen echt nog geen optie helaas. 

Wat vinden onze kinderen van deze Huttopia in de Elzas?

Dat antwoord kan ik met één woord af: 'leuk'. Ze zijn soms wat kort van stof, maar als je doorvraagt dan blijkt dat de relax ruimte erg in de smaak valt, net als het zwembad al had er voor onze kinderen bij het binnenzwembad een glijbaan mogen zijn. Verder praten ze vooral over de dieren die ze zo links en rechts hebben gezien en dan bedoel ik niet alleen een hagedisje en een wegschietende haas, maar ook wat vliegend ongedierte. Dat heb je natuurlijk in de natuur! Ons Chalet Évasion vinden ze geweldig met een stapelbed, knus hoekje om samen te zitten en verder eigenlijk alles wat ze nodig hebben. Een kachel zou leuk zijn, want ze zijn net als papa dol op houtjes en vuurtjes. Gewoon de basics vinden ze dus prima en de WiFi wordt nauwelijks gemist, daarvoor gaat onze tiener wel even naar de receptie. De douche is door onze tiener ook goedgekeurd. Lekker ruim en snel warm water, belangrijk punten voor hem. Dat is elders wel eens anders en dat is zo zonde van al dat water...

Sfeervolle accommodaties en een camping

Er ligt een camping bij dit Huttopia park dus je kunt kiezen of je met je eigen kampeermiddel gaat of kiest voor een fijne accommodatie. Wij deden dat laatste, omdat we maar twee nachten blijven en dat vinden we met onze bell tent te kort om alles op te zetten. Wij slapen in een Chalet Évasion en horen de vogels fluiten in de ochtend en andere dieren ritselen in de natuur als we op ons terras zitten met een croissant van de broodjesservice en een lekkere kop thee. Dat zelfde effect ga je bij alle andere accommodaties krijgen, want je bent hier echt midden in de natuur. Kies zelf maar wat je het meest aanspreekt in het Huttopia aanbod. Bij Huttopia Wattwiller kun je kiezen uit:

  • Cahutte - tot en met 5 personen met een verdieping erop voor het slaapgedeelte. Sfeervol en met kachel.
  • Canadienne II tent of Trappeur tent - de trappeur tent heeft een kachel en eigen badkamer, de Canadienne II is eenvoudiger.
  • Houten chalets: Évasion, Ottawa, Toronto of Ontario (voor mindervaliden) - allemaal voor 6 personen (behalve de Évasion, maar net even anders
  • Stacaravan: Vancouver of Woonwagen Roulotte - beiden met twee slaapkamers en twee badkamers

Wat is er te doen in de omgeving van Wattwiller?

Als je even wat anders wilt dan het zwembad van Huttopia Wattwiller trek dan je wandelschoenen maar aan, want je zit hier in het hart van het regionale natuurpark Ballons des Vosges. En dan heb ik het dus over ongeveer 3.000 km2 natuur dat ligt tussen de Elzas en Lotharingen. Je kunt hier trouwens ook met de fiets of de auto op ontdekkingsreis om te genieten van de vele kastelen in de regio. Sla in ieder geval het schattige plaatsje Colmar niet over. Ook Europa-Park in Duitsland ligt op een uur rijden en is daarmee aantrekkelijk om te bezoeken vanuit deze Huttopia. Wat zo lekker is, is dat je dan na een dag drukte weer heerlijk terug komt in de natuur en de rust van dit park. Wij houden ervan!

Zelfs als je hier een midweek verblijft en je wilt ontspannen en wat uitstapjes maken dan heb je nog te weinig tijd. Wij genieten vooral van de rust, rijden even naar de dichtstbijzijnde supermarkt voor wat boodschappen en wandelen in de omgeving. Eigenlijk was ons verblijf van twee nachten gewoon veel te kort in dit fijne stukje van de Elzas. Het concept van Huttopia spreekt ons in ieder geval aan dus daar zullen we in de toekomst wel vaker voor gaan kiezen als we in Frankrijk zijn!

We verblijven ook bij Nutchel forest village Alsace in een back to basic cabin midden in de natuur. Daar zijn geen  zwembad en andere faciliteiten die Huttopia wel biedt, maar eveneens een beauty in de Elzas om met kinderen te overnachten. Deze accommodaties en nog 20 andere fijne plekken om te overnachten langs de Route du Soleil in Frankrijk staan in de gratis special met wereldplekken om te verblijven langs deze populaire route in Frankrijk.

Huttopia Wattwiller Elzas Frankrijk
Faciliteiten Huttopia Wattwiller Elzas
Huttopia vlakbij Mulhouse