Overnachten met kinderen in de Elzas
Natuurhuisje in de Elzas met gezin

Nutchel Forest Village Alsace

Glamping in de Elzas met kinderen

Perfect voor veel quality time

met hot tub optie

Midden in de natuur

Minimum verblijf is 2 nachten | Meer overnachten in Frankrijk

Twee nachten is véél te kort op dit fijne plekje

Eén ding is zeker als je naar Nutchel Forest Village gaat: je komt er heerlijk tot rust én je wilt nog eens terug! We verlichten onze cabin met olielampen en kaarsen. Iedere ochtend brandt de houtkachel om thee te kunnen zetten en in de avond bij zonsondergang roosteren we marshmallows op een eigengemaakt vuurtje. Hoe fijn is dat? Zéker nadat we vier dagen hectiek en drukte hebben gehad bij Europa-Park in Duitsland dat op 1,5 uur rijden van deze fijne plek ligt.

Quality time met je gezin in de Elzas

De efficiënt ingerichte houten cabins hebben volop privacy en nodigen uit tot het hebben van heel veel quality time met je hele gezin. Plan de dagen niet vol als je bij Nutchel Forest Village bent, maar verblijf op het domein en geniet samen van het bouwen van hutten, spelletjes doen, een potje badminton en lekker lezen bij het haardvuur. Bij de receptie kun je spelletjes lenen dus je hoeft je geen moment te vervelen. Wij spelen heel wat spelletjes badminton met de kinderen als we hier verblijven en vinden het allemaal geweldig!

Als je de straat oversteekt dan kom je in een fijn stuk bos waar je een wandeling kunt maken met kleine kinderbeentjes en hutten kunt bouwen. Wij zijn iedere dag te vinden in de leuke natuurspeeltuin die er is neergezet door Nutchel Forest Village. Gezinnen zijn hier echt van harte welkom, wat een heerlijke plek in Frankrijk is dit!

Een (h)eerlijk concept in de natuur

Wij gaan wandelen in de prachtige natuur van Vallée de la Bruche tijdens ons verblijf en de kinderen willen echt een klimpark bezoeken als we in de Elzas zijn. Zéker onze jongste peuter van drie jaar die in Nederland nog geen geschikt klimpark heeft gevonden. Klimmen, klauteren en ziplinen kan echt perfect voor alle leeftijden bij Alsace Adventure Park in Breitenbach. Wij blijven er bijna de hele dag en klimmen allemaal mee. Het is in dit klimpark ook geweldig voor avontuurlijke papa's en mama's! Gijs pakt zelfs nog een aantal stoere ziplines mee die over de vallei gaan met prachtig uitzicht terwijl ik bij de kinderen blijf. Dit is een klimpark dat je graag wilt toevoegen aan je to-do-list als je bij Nutchel Forest Village bent. Maar....

Zorg dan wel dat je langer blijft! Als je maar twee nachten verblijft in deze sfeervolle cabins dan gaat het concept je niet verrassen zoals het ons deed in 5 nachten. Zéker wanneer je teveel uitjes plant in de omgeving dan kom je niet toe aan waar deze plek eigenlijk voor is bedoeld: samen genieten van de rust. Het doel van deze forest villages in de Elzas is dat je echt even back to basic gaat en quality time hebt. De tijd neemt om in de hot tub te gaan (als je die erbij hebt geboekt), lekker de open haard aansteekt in de avond om thee te zetten met de ketel op de kachel en gewoon echt even tijd maakt voor elkaar. Wij beginnen iedere ochtend met een heerlijk ontbijt, gaan minimaal 1,5 uur per dag met de kinderen spelletjes spelen in de speelruimte bij de receptie en staan op de yogamat. Wil je nog wat inspirerends doen? Loop dan de uitdagende weg naar Temple du Donon, zeker een aanrader voor gezinnen. Ik kan uren vertellen over deze fijne plek, maar de waarheid is dat je het zelf moet ervaren.

Alles bij de hand wat je nodig hebt

In het ogenschijnlijk kleine winkeltje bij de receptie, dat uiteindelijk best wel heel compleet blijkt te zijn, koop je (h)eerlijke producten om te ontbijten, lunchen of dineren. We hebben  een eenvoudig kookstelletje in onze cabin en kunnen dus met alle gemak een eenvoudige maaltijd maken. Nog veel fijner is om een lekkere ontbijtmand of complete BBQ te bestellen. Volop lekkers dus en vooral verse producten, duurzaam en uit de regio. Verse thee, vers gemalen koffie, verse yoghurt, fruit uit de regio en ga zo nog maar even door. Iedere accommodatie heeft bij Nutchel Forest Village trouwens een goede gas BBQ en wij maken een heerlijke choucroute (zuurkool uit de Elzas) van een bijna kant-en-klare pot die we in het winkeltje kopen en waar we zelf nog spätzle bij koken.

Spelen in de natuur

Het hele domein is één grote speeltuin voor kinderen die houden van rennen, klimmen, glijden en hutten bouwen. Bij Nutchel forest village noemen ze de kids trouwens nutchies. Als je nutchies buiten klaar zijn met spelen dan is er bij de receptie in het Cosy Chalet nog veel meer te ontdekken. Houten spellen, leesboeken in het Frans, Duits en Nederlands, een tekenhoek, speelmatten, een keukentje en alle faciliteiten voor ouders die erbij zijn en zin hebben in een kop koffie of thee. Wij zijn zelf ook fan van de spellen die je kunt lenen zoals jeu de boules, badmintonrackets en Mölkky.

Tips van Nutchel voor drukke ouders

Bij Nutchel forest village Alsace wordt ook aan de ouders gedacht. Het boekwerk dat in iedere cabin ligt, bevat informatie over hoe je lekker kunt ontspannen en geeft suggesties voor bijvoorbeeld een rondje sauna, het schrijven of maken van iets creatiefs, lekkere recepten en een briljante tip om een app te downloaden waarmee naar de sterren kijken ineens een heel andere dimensie krijgt. Samen sterren kijken, naar de speeltuin, een spelletje spelen bij het haardvuur en de dag starten en afsluiten in de hot tub, wij vinden het heerlijk bij Nutchel forest village in de Elzas. Niet geschikt voor ouders die hun kroost liever naar opa en oma brengen. Je bent hier wel op elkaar aangewezen, geen entertainment team dus, maar tijd voor quality time met de kinderen.

Back to basic een uitdaging?

Onze tiener is teleurgesteld als hij hoort dat er op deze plek geen WiFi is. Nee, ook niet bij de receptie. Hij zal zeker niet de enige zijn die daardoor wordt verrast bij aankomst. En eerst een ketel water koken voordat je de afwas kunt doen ligt voor sommige mensen misschien ook buiten de comfort zone. Dat snappen wij best, maar wij vinden het juist heerlijk en raden het iedereen aan om eens buiten je comfort zone te gaan! Weet je hoe snel je hier aan gewend bent en hoe weinig je eigenlijk nodig hebt qua comfort. We zijn stiekem luxe paarden geworden en dagen onszelf graag uit om het eens met minder te doen. Wij worden er uiteindelijk veel blijer van als die telefoon dagenlang nauwelijks wordt aangekeken, dan kun je pas echt lekker je batterij weer opladen!

We waren eerder in de Elzas bij Huttopia Wattwiller en hoewel je daar ook midden in de natuur verblijft, is het concept veel  minder intiem. Nutchel Forest Village is wat ons betreft echt onze favoriete accommodatie in de gratis special die we schreven over wereldplekken langs de Route du Soleil in Frankrijk.

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Nutchel forest village Elzas Frankrijk
Cabin met hottub in de Elzas met kids
Review Nutchel forest village Elzas Frankrijk