Vakantie in Libanon met kinderen

Libanon met kinderen, bijzonder mooi

Byblos met kinderen bezoeken

Libanon, een avontuurlijke mix van cultuur en natuur

Libanon, een land met een rijke geschiedenis, bruisende cultuur en adembenemende natuurlijke landschappen, biedt een ongeëvenaarde bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een avontuurlijke en culturele vakantie. Dit prachtige land aan de Middellandse Zee is een smeltkroes van Oost en West, waar oude tradities hand in hand gaan met moderne levendigheid. Van de fascinerende ruïnes van Byblos tot de levendige straten van Beirut en de serene schoonheid van de Cedars of God, Libanon belooft een onvergetelijke reis voor het hele gezin.

Libanon

Libanon met kinderen is niet de eerste bestemming waar je aan denkt. Toch is het Libanon prachtig en goed te bezoeken als je georganiseerd reist. Maar het moet gezegd worden, Libanon is absoluut geen voor de hand liggende keuze om met kinderen naartoe te gaan.

Libanon met kinderen is een bijzondere bestemming

Een familiebezoek zorgde er echter voor dat wij wel naar Libanon zijn gegaan met onze zoon van twee jaar. Onze conclusie nu we Libanon met eigen ogen hebben gezien, is dat Libanon zeker wel kan met kinderen. Het succes van je vakantie hangt echter wel af van een aantal factoren, zoals je accommodatie en de reisorganisatie waar je boekt. Als je meer dan één plek wilt zien, dan raden we aan om een georganiseerde rondreis te boeken, want Libanon kent geen openbaar vervoer zoals andere landen in de wereld. Lees: het is ontzettend lastig om hier op eigen gelegenheid rond te reizen. En met een kind is dat nog lastiger.

De Libanezen weten perfect waar je wel en niet moet komen als er een politieke dreiging is. Dat is tenminste wel onze eigen ervaring.

Highlights Libanon met kinderen

Voor wat betreft een aantal highlights van Libanon zoals Baalbek, Byblos – Jbeil, Jeita Grotto en Tyre geldt dat je deze plekken het best kunt bezoeken met een georganiseerde reis of privé chauffeur. 

  • Byblos - Verken samen de oudste continu bewoonde stad ter wereld. Byblos biedt een fascinerende blik op de oude geschiedenis met zijn prachtige kasteel, oude haven en het historisch museum dat kinderen op een interactieve manier kennis laat maken met de rijke geschiedenis van Libanon.
  • Beirut - De hoofdstad Beirut, met zijn levendige straten, prachtige corniche en kindvriendelijke parken zoals het Beirut Hippodrome, biedt voor elk wat wils. Mis ook het Beirut National Museum niet, waar kinderen de kans krijgen om meer te leren over de culturele schatten van het land.
  • Jeita Grotto - Een bezoek aan de Jeita Grotto is een magische ervaring, waar je per boot door een ondergrondse rivier vaart en indrukwekkende stalactieten en stalagmieten kunt bewonderen. Deze natuurlijke wonderen zullen zeker indruk maken op zowel jong als oud.
  • De Cedars of God - Neem de familie mee naar de betoverende Cedars of God, een van de laatste overgebleven cederbossen in Libanon. Dit UNESCO-werelderfgoed is niet alleen belangrijk vanwege zijn natuurlijke schoonheid, maar ook vanwege zijn culturele en historische betekenis.
  • Faraya - Voor de avontuurlijke gezinnen biedt Faraya, vooral in de wintermaanden, fantastische ski- en snowboardmogelijkheden. In de zomer verandert het gebied in een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.
Libanon, kennismaken met een prachtige cultuur
0
Libanon, kennismaken met een prachtige cultuur

Mireille Steegmans

Libanon, kennismaken met een prachtige cultuur