Vakantie in Libanon met kinderen
Vakantie Midden-Oosten met kinderen

Reizen in het Midden Oosten met je gezin

Een familierondreis in een hele andere wereld

Libanon

Libanon met kinderen is niet de eerste bestemming waar je aan denkt. Toch is het Libanon prachtig en ook veilig te bezoeken als je georganiseerd reist. Maar het moet gezegd worden, Libanon is absoluut geen voor de hand liggende keuze om met kinderen naartoe te gaan.

Libanon met kinderen is een bijzondere bestemming

Een familiebezoek zorgde er echter voor dat wij wel naar Libanon zijn gegaan met onze zoon van twee jaar. Onze conclusie nu we Libanon met eigen ogen hebben gezien, is dat Libanon zeker wel kan met kinderen. Het succes van je vakantie hangt echter wel af van een aantal factoren, zoals je accommodatie en de reisorganisatie waar je boekt. Als je meer dan één plek wilt zien, dan raden we aan om een georganiseerde rondreis te boeken, want Libanon kent geen openbaar vervoer zoals andere landen in de wereld. Lees: het is ontzettend lastig om hier op eigen gelegenheid rond te reizen. En met een kind is dat nog lastiger.

Voor wat betreft een aantal highlights van Libanon zoals Baalbek, Byblos – Jbeil, Jeita Grotto en Tyre geldt dat je deze plekken het best kunt bezoeken met een georganiseerde reis of privé chauffeur. De Libanezen weten perfect waar je wel en niet moet komen als er een politieke dreiging is. Dat is tenminste wel onze eigen ervaring.


Libanon, kennismaken met een prachtige cultuur
0
Libanon, kennismaken met een prachtige cultuur

Mireille Steegmans

Libanon, kennismaken met een prachtige cultuur