Leuke natuurcamping in Friesland met kinderen
Natuurcamping in Friesland

Camping In de boomgaard

Kindvriendelijkheid ten top!

Midden tussen de fruitbomen

Friese gastvrijheid

Prijzen afhankelijk van je kampeermiddel

Slapen in een sfeervolle Boomgaard in Friesland

De pizzaoven brandt al als wij eind van de middag de ventweg oprijden naar ons natuurkampeerterrein in het Friese Jirnsum. Zouden onze verwachtingen worden waargemaakt bij camping in de Boomgaard? Wij zijn benieuwd!

Friese gastvrijheid in Jirnsum

We rijden de oprijlaan op en kijken even rond zoals je dat altijd doet op een nieuwe plek. Waar moet ik me melden? Waar kan ik parkeren? Is dit de goede ingang? Weinig tijd om te twijfelen is er niet, want de vrolijke Jarike komt er direct aanlopen. Ik heb haar nog geen uurtjes geleden aan de telefoon gehad en toen nodigde ze ons vol enthousiasme uit voor de pizza-avond. Zij regelt het deeg, wij de ingrediënten. Zo gezegd, zo gedaan. De uitnodiging in combinatie met de hartelijke ontvangst zorgt ervoor dat we ons direct thuis voelen. Snel de tent opzetten op het voor ons gereserveerde plekje, flesje wijn in de vriezer voor snel resultaat en alle ingrediënten op tafel voor een homemade pizza. Dit is letterlijk met onze neus in de boter vallen! En wat een ontzettend leuke gezinnen zijn er met ons op deze natuurcamping. Wij hebben er direct zin in om hier de komende dagen te vertoeven.

Een stukje historie over in de boomgaard

Jeroen en Jarike kochten een aantal jaren geleden hun huis en de boomgaard, waar vroeger ook een camping gevestigd was. Het plekje ligt net buiten het gezellige Jirnsum aan de rivier de Boarne en vlak bij het haventje waar restaurant De Koken gevestigd is (aanrader!). Het gezellige stel besloot om in 2017 te starten met een natuurkampeerterrein in de 100 jaar oude boomgaard met de toepasselijke naam ‘In de Boomgaard’. Een geweldige keuze, want dit is werkelijk een wereldplek om naar terug te keren als je een dagje actief bent geweest in het prachtige Friesland. En wil je lekker niets doen en chillen? Ook dan zit je hier goed!

Genieten van de stilte tussen de fruitbomen of er op uit?

Het is genieten op een kleedje in de zon of in de schaduw van de bomen. ’s Middags zin in wat gezonds? Als je geluk hebt, is er een appeltje rijp en kun je je tanden zetten in een lekkere frisse appel die je net zelf hebt geplukt. Het zou uniek zijn als er niet meerdere gezinnen zijn op dit mooie plekje dus de kinderen vermaken zich al snel samen, helemaal als ze de schommel in één van de bomen hebben ontdekt. Wat is het hier heerlijk vertoeven!

En wil je toch nog een beetje actief zijn? Dan is deze camping in Friesland een perfecte uitvalsbasis voor een dagje Leeuwarden of om het natuurgebied van de Alde Feanen te gaan verkennen. Fietsen, bootje varen, de kikkerroute lopen vanuit het bezoekerscentrum of een bezoekje aan het gezellige Grou. Vervelen hoef je je hier niet, je kunt je in de omgeving met gemak een week of meer vermaken

Eettip: vind je het niet erg om een half uurtje om te rijden voor een heerlijke pannenkoekenmaaltijd? Rij dan naar Marrum en breng een bezoekje aan de De Pannekoektrein in Marrum! Lekkere pannenkoeken gegarandeerd, wel even reserveren van tevoren!

Faciliteiten bij in de Boomgaard

Er is een gezellige beestenboel bij deze natuurcamping waar wat kippen en konijnen rondlopen. Welk kind vindt dat niet leuk? En verder een megatrampoline, wat fietsjes, ballen en spullen die gezinnen vaak zelf nog wel meenemen. Kinderen kunnen zich hier met gemak vermaken in de natuur. Het toiletgebouw is nieuw en compleet. Fijne douches (met gratis munt), voldoende toiletten die regelmatig schoon worden gemaakt en een fijne ruimte om je spullen af te wassen. Er is zelfs één familiedouche met een babybadje erbij. Verder een toffe relaxschuur waar je kunt chillen in het hooi, een koelkast, diepvries en kookstel voor algemeen gebruik plus een vuurplaats waar we tot in de late uurtjes marshmallows hebben geroosterd met de andere gezinnen. Dat opgeteld bij fijne en ruime plekken met veel privacy zeggen wij: geen moment twijfelen over deze leuke bestemming. Direct een plekje boeken voordat het te laat is, er zijn maar 10 kampeerplaatsen met elektra (6 ampère)!

Leuk camping in Friesland met kinderen
Natuurcamping in Friesland met kinderen