arrow_drop_up arrow_drop_down
De Alde Faenen met kinderen

De Alde Feanen met kinderen

Genieten van de Friese meren en de natuur van Nationaal Park de Alde Feanen

Alde Faenen NP met kinderen

Genieten in een prachtig Nationaal Park

Wij hebben niet heel Friesland gezien, maar wel het uiterste noorden van Friesland plus een heel mooi ander stukje: Nationaal Park de Alde Feanen. In deze omgeving alleen al kun je je met gemak een week of langer vermaken. Wij hebben onze tips, leuke Friesland uitjes, accommodaties en andere leuke plekjes voor je verzameld.

Wandelen in Friesland met kinderen

Wandelen in Friesland

De natuur van Friesland is prachtig, geen discussie over mogelijlk. Een lekkere wandeltocht vanuit het bezoekerscentrum van de Alde Faenen is absoluut een must wat ons betreft. Neem het kikkerpad voor de kleintjes of laat je informeren en ontdek dat het beste bij je past. Start je rugzakroute sowieso bij het bezoekerscentrum, want je hebt toegang tot de expositie en die is zeker de moeite waar met een kind.

Sloepvaren in Friesland met kind

Varen met Freek op de Friese meren

Varen met Freek Vonk? Dan kan in NP de Alde Feanen. Ga met een sloep de Friese wateren op! Kinderen met een beetje gevoel voor richting kunnen op lage snelheid zelfs ook even het roer overnemen. En verder spot je natuurlijk vanalles samen met Freek in de omgeving. Neem je verrekijken maar mee, want anders mis je nog wat!

Appeltaart en slagroom

Eten bij de Koken

De hipste plek om te eten in Friesland aan het water. Inclusief konijnen, haven en speelplek voor kids. Het is inmiddels al een begrip in de omgeving en dat is niet zo gek. Aan de jachthaven zit je heerlijk met mooi weer, één van de beste plekken om te chillen met je kids als je het ons vraagt.

Tips uitjes in Friesland met kinderen

Overnachten in de omgeving van NP de Alde Feanen

Glamping bij  De Stjelp

Glamping bij De Stjelp


Bed & Breakfast Justjesoars

Bed & Breakfast Justjesoars


Aan de Leijen Gorredijk

Aan de Leijen Gorredijk


Vragen over reizen met kinderen

Stel vragen over Nederland in onze community

onze leden krijgen korting op o.a. autohuur en reisartikelen