arrow_drop_up arrow_drop_down
18 mei 2017 

De Koken in Akkrum, chillen aan het water

De Koken is zo’n pareltje in Friesland waar je nooit gaat komen als je de tip niet hebt gekregen van iemand. Het ligt namelijk niet op een centrale plek, maar wel op een geweldig mooie. En De Koken heeft ook nog eens een heel leuk verhaal.

Een idee dat ontstond vanuit kookplezier

De Koken – een idee dat begon met een zelfgebakken appeltaart van Maartje – groeide uit tot een heel concept aan de Jachthaven van Akkrum. Een heerlijke plek voor gezinnen om lekker te genieten van het eten, drinken en natuurlijk de hele beestenbende die er voor kinderen rondloopt. De Koken is in het Fries letterlijk vertaald ‘keuken’ en je bent hier aan het goede adres als je van genieten in een fijne omgeving houdt. Een ontbijt (ook voor uitslapers), een goed belegd broodje en mogelijkheden voor glutenvrij brood. Gewoon een lekkere boterham met chocoladepasta, hagelslag of jam. Het kan allemaal en dat is voor gezinnen echt een uitkomst. Hier wordt met passie gekookt en dat merkt je aan alles: de kwaliteit en ook de sfeer is hier gewoon heerlijk. Check zelf de menukaart als je nieuwsgierig bent naar alle mogelijkheden die De Koken biedt.

Centraal gelegen en fijne service

Je kunt met de auto, de fiets, de trein en zelfs met de boot bij De Koken aanmeren in Akkrum! Er is een haal & breng service naar het station. Als wij komen aanlopen stormt onze kleuter direct af op de dieren die er bij De Koken rondlopen. Knuffelen met konijnen is natuurlijk een feest. Gelukkig zijn de konijnen wat gewend, want niet alle kids gaan even lief om met de dieren. Kinderen zijn en voelen zich gewoon echt welkom bij De Koken, dat komt waarschijnlijk omdat de eigenaren uit eigen ervaring weten hoe het is om met kinderen aan te meren bij een restaurant.

Sloepje huren in Akkrum met kids

Tip! Combineer je bezoekje aan De Koken met kinderen met een middagje sloepvaren. Of ga met een kano vanuit Drijfveer & Tusken de Marren de Friese meren op samen met een lekkere picknickmand van De Koken. Als het druk is wel vooraf even reserveren, want anders vis je misschien net naast het net. Zeker weten dat je verkocht bent als je eenmaal bij De Koken bent geweest. Dit is zo’n plek waar je met gemak de hele middag en avond blijft hangen met je gezin als het lekker weer is.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.