arrow_drop_up arrow_drop_down
De Koken in Akkrum, chillen aan het water
18 mei 2017 

De Koken in Akkrum, chillen aan het water

De Koken is zo'n pareltje in Friesland waar je nooit gaat komen als je de tip niet hebt gekregen van iemand. Het ligt namelijk niet op een centrale plek, maar wel op een geweldig mooie. En De Koken heeft ook nog eens een heel leuk verhaal.

Een idee dat ontstond vanuit kookplezier

De Koken – een idee dat begon met een zelfgebakken appeltaart van Maartje – groeide uit tot een heel concept aan de Jachthaven van Akkrum. Een heerlijke plek voor gezinnen om lekker te genieten van het eten, drinken en natuurlijk de hele beestenbende die er voor kinderen rondloopt. De Koken is in het Fries letterlijk vertaald ‘keuken' en je bent hier aan het goede adres als je van genieten in een fijne omgeving houdt. Een ontbijt (ook voor uitslapers), een goed belegd broodje en mogelijkheden voor glutenvrij brood. Gewoon een lekkere boterham met chocoladepasta, hagelslag of jam. Het kan allemaal en dat is voor gezinnen echt een uitkomst. Hier wordt met passie gekookt en dat merkt je aan alles: de kwaliteit en ook de sfeer is hier gewoon heerlijk. Check zelf de menukaart als je nieuwsgierig bent naar alle mogelijkheden die De Koken biedt.

Centraal gelegen en fijne service

Je kunt met de auto, de fiets, de trein en zelfs met de boot bij De Koken aanmeren in Akkrum! Er is een haal & breng service naar het station. Als wij komen aanlopen stormt onze kleuter direct af op de dieren die er bij De Koken rondlopen. Knuffelen met konijnen is natuurlijk een feest. Gelukkig zijn de konijnen wat gewend, want niet alle kids gaan even lief om met de dieren. Kinderen zijn en voelen zich gewoon echt welkom bij De Koken, dat komt waarschijnlijk omdat de eigenaren uit eigen ervaring weten hoe het is om met kinderen aan te meren bij een restaurant.

Sloepje huren in Akkrum met kids

Tip! Combineer je bezoekje aan De Koken met kinderen met een middagje sloepvaren. Of ga met een kano vanuit Drijfveer & Tusken de Marren de Friese meren op samen met een lekkere picknickmand van De Koken. Als het druk is wel vooraf even reserveren, want anders vis je misschien net naast het net. Zeker weten dat je verkocht bent als je eenmaal bij De Koken bent geweest. Dit is zo'n plek waar je met gemak de hele middag en avond blijft hangen met je gezin als het lekker weer is.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.