De Koken Akkrum
Friesland
Mireille Steegmans
Friesland
01/03/2019
2 min

Sloepje huren en chillen aan het water bij De Koken

01/03/2019
2 min

De Koken is zo’n pareltje in Friesland waar je nooit gaat komen als je de tip niet hebt gekregen van iemand. Het ligt namelijk niet op een centrale plek, maar wel op een geweldig mooie. De Koken heeft ook nog eens een heel leuk verhaal en is een prima combinatie met een paar uur een sloep huren in Friesland met je gezin. Als je ooit in het pittoreske dorpje Akkrum bent geweest, weet je dat het barst van charme en karakter. De Koken in Akkrum is een restaurant dat niet alleen je smaakpapillen, maar ook je hart zal veroveren.

Terras aan het water in Friesland

Sloepje huren in Akkrum met kids

Combineer je bezoekje aan De Koken met kinderen met een middagje sloepvaren. Of ga met een kano vanuit Drijfveer & Tusken de Marren de Friese meren op samen met een lekkere picknickmand van De Koken. Als het druk is wel vooraf even reserveren, want anders vis je misschien net naast het net. Zeker weten dat je verkocht bent als je eenmaal bij De Koken bent geweest. Dit is zo’n plek waar je met gemak de hele middag en avond blijft hangen met je gezin als het lekker weer is.

Als je op het water bent geweest dan is het heerlijk om aan te schuiven bij De Koken, ze gebruiken hier lokale en seizoensgebonden producten, waardoor elk gerecht een verhaal vertelt over de regio. Dit is geen plek waar kinderen zich zullen vervelen, de menukaart heeft zelfs speciale opties voor de kleintjes en door de warme gastvrijheid voel je je meteen thuis.

De Koken Akkrum Friesland

Een idee dat ontstond vanuit kookplezier

De Koken – een idee dat begon met een zelfgebakken appeltaart van Maartje – groeide uit tot een heel concept aan de Jachthaven van Akkrum. Een heerlijke plek voor gezinnen om lekker te genieten van het eten, drinken en natuurlijk de hele beestenbende die er voor kinderen rondloopt. De Koken is in het Fries letterlijk vertaald ‘keuken’ en je bent hier aan het goede adres als je van genieten in een fijne omgeving houdt. Een ontbijt (ook voor uitslapers), een goed belegd broodje en mogelijkheden voor glutenvrij brood. Gewoon een lekkere boterham met chocoladepasta, hagelslag of jam. Het kan allemaal en dat is voor gezinnen echt een uitkomst. Hier wordt met passie gekookt en dat merkt je aan alles: de kwaliteit en ook de sfeer is hier gewoon heerlijk. Check zelf de menukaart als je nieuwsgierig bent naar alle mogelijkheden die De Koken biedt.

De Koken Friesland

Centraal gelegen en fijne service

Je kunt met de auto, de fiets, de trein en zelfs met de boot bij De Koken aanmeren in Akkrum! Er is een haal & breng service naar het station. Als wij komen aanlopen stormt onze kleuter direct af op de dieren die er bij De Koken rondlopen. Knuffelen met konijnen is natuurlijk een feest. Gelukkig zijn de konijnen wat gewend, want niet alle kids gaan even lief om met de dieren. Kinderen zijn en voelen zich gewoon echt welkom bij De Koken, dat komt waarschijnlijk omdat de eigenaren uit eigen ervaring weten hoe het is om met kinderen aan te meren bij een restaurant.

Restaurant met kinderen in Akkum Friesland