Lunchen in Heerlen met kinderen
Limburg
Mireille Steegmans
Limburg
08/20/2018
3 min

Lunchen in Heerlen, Brasserie Mijn Streek is een bijzondere plek

08/20/2018
3 min

In Zuid-Limburg weten ze wat lekker eten is! En in Heerlen vonden wij een leuk restaurant met een prachtig uitzicht én lekker eten. Hier is uit eten en lunchen in Heerlen met kinderen écht een feest!

Lunchen in Heerlen op een bijzondere plek

Brasserie Mijn Streek ligt op de vijfde en daarmee de bovenste etage van het iconische glaspaleis in Heerlen. Je moet echt weten dat het er zit, wij moeten zelfs echt wel even zoeken en een aantal keren navragen waar we moesten zijn. Het staat gewoon niet heel duidelijk aangegeven en de stickers op het raam waren voor ons in ieder geval niet duidelijk genoeg. Maar uiteindelijk staan we in de lift, op weg naar het dakterras van Brasserie Mijn Streek op de vijfde etage.

Het liefst zien we een kindermenu waar geen frikandellen en kipnuggets met friet op staan, maar een maaltijd zoals we die thuis zouden koken. En dat heeft Brasserie Mijn Streek in Heerlen goed begrepen wat ons betreft!

Lunchen in Heerlen

We hebben de keuze of we binnen of buiten willen zitten. Lastige keuze. Binnen is het sfeervol en zitten we vlakbij de speelkist. Maar buiten schijnt de avondzon nog en kunnen we echt wel genieten van het uitzicht op de stad Heerlen (en omstreken). Mijn kleuter kiest voor buiten, opgelost!

Alle gerechten te bestellen in kinderporties

Heerlen is niet per se bekend om haar culinaire uitspattingen. Laat ik eerlijk zijn, op dat type restaurant zitten de meeste ouders ook niet te wachten als ze met de kinderen buiten de deur eten. Wij zijn zelf altijd op zoek naar leuke, gezellige restaurantjes waar wij zelf lekker kunnen eten. En we vinden het belangrijk dat er voor onze kleuter wat te vinden en te beleven is en dat het restaurant kindvriendelijk is, zonder dat er meteen een enorme speelzolder hoeft te zijn. Het liefst zien we een kindermenu waar geen frikandellen en kipnuggets met friet op staan, maar een maaltijd zoals we die thuis zouden koken. En dat heeft Brasserie Mijn Streek in Heerlen goed begrepen wat ons betreft! Zij bieden precies wat wij zoeken als ouders die uit eten gaan met een kind! De kleine eter komt hier ook aan zijn of haar trekken, alle gerechten zijn in een kindervariant te bestellen. Geweldig!

Likeur

Spelen in een restaurant

En eet je kind echt heel weinig, dan kun je een boevenbord bestellen. De term alleen al maakt me vrolijk. Een boevenbord is om eten van papa of mama te stelen! Voor baby’s worden bovendien babyhapjes gemaakt van verse groenten. Het opwarmen van een fles melk is natuurlijk ook geen probleem.

Binnen is het sfeervol en zitten we vlakbij de speelkist. Maar buiten schijnt de avondzon nog en kunnen we echt wel genieten van het uitzicht op de stad Heerlen (en omstreken). Mijn kleuter kiest voor buiten, opgelost!

Eten ‘op niveau’ in Heerlen

Wij vinden Brasserie Mijn Streek modern en het personeel is vriendelijk. Lunchen in Heerlen is hier zeker een aanrader en dat geldt ook voor het diner. Je wilt hier het liefst nog een keertje naartoe gaan met kinderen! De serveerster brengt met plezier wat speelgoed naar mijn kleuter en heeft alle geduld als hij samen met een ander kind vol enthousiasme voorbij raast. Natuurlijk snap ik als ouder ook wel dat dit niet heel prettig is voor andere mensen die rustig aan het eten zijn. Maar het zijn en blijven kinderen en het voelt ook niet alsof ik me hoef te verontschuldigen. Erg prettig, want ik heb me wel eens anders gevoeld in een restaurant met enthousiast en actief kind. We genieten allebei van de zon en mijn kleine wereldreiziger speelt heerlijk het terras op de grond. Dat kan hier gewoon.

Lunchen in Heerlen

Perfecte prijs/kwaliteitverhouding

Wij kiezen voor een minihamburger en voor een runderlende uit Margraten. Een lokaal stukje vlees dus! En een goed stukje vlees. Als voorgerecht wordt mijn kleuter al blij als hij hoort dat er garnalenkroketten zijn, homemade wel te verstaan. Dus we trakteren onszelf op deze heerlijke kroketjes! De gekozen menu’s blijken een juiste keuze te zijn. De prijs kwaliteit verhouding is erg goed en van de verse groenten word ik vooral erg vrolijk. De gerechten zijn allemaal smaakvol en mooi gepresenteerd. Hier wordt met zorg gekookt, niet extreem spectaculair. Wél met verse producten, lokale producten en met liefde. Geweldige plek en een absolute aanrader in een voor de rest niet heel culinair Heerlen. Wil je lekker lunchen in Heerlen op een centraal gelegen plek? Rijd dan zeker even naar deze heerlijke en eerlijke Brasserie.