arrow_drop_up arrow_drop_down
Waar ligt alles nou eigenlijk in Parkstad Limburg? + handige map
17 oktober 2016 

Waar ligt alles nou eigenlijk in Parkstad Limburg? + handige map

Bij het plannen van onze dagen in Parkstad Limburg vonden wij het lastig om grip te krijgen op de verschillende parken, uitjes en mogelijkheden die de regio in Zuid-Limburg biedt. We kwamen er uiteindelijk achter dat we keuzes moesten maken. Maar hoe?

Parkstad Limburg, dit is Parkstad Limburg

Parkstad Limburg heeft echt veel te bieden voor gezinnen. Maar hoe maak je dan keuzes als je maar een lang weekend of zelfs gewoon een hele week hebt? Ten eerste is het natuurlijk handig om een totaaloverzicht te hebben van alle mogelijkheden qua attracties en parken. Die geef ik je hier, gewoon alles onder elkaar inclusief een handige kaart van VVV Zuid-Limburg en Parkstad Limburg zelf voor de locaties. Alles op deze lijst hebben wij zelf bezocht en alles is eigenlijk de moeite waard om te zien. Wij hebben sterren gegeven aan de attracties van één tot drie sterren. Dit is onze persoonlijke mening! Wij hebben getest met een kleuter, maar kijken natuurlijk ook naar de geschiktheid voor kinderen in het algemeen in combinatie met originaliteit en het educatieve karakter.

Er is trouwens nog veel meer in Zuid-Limburg en de omgeving van Parkstad Limburg dan alleen deze attracties en dan heb ik het over natuurgebieden, fiets- en wandeltochten en natuurlijk de omgeving en het leuke plaatsje Valkenburg aan de Geul met het verrassende Mergelrijk.

Dagje uit in in Parkstad Limburg

Hierbij een lijst met attracties voor heerlijke dagjes uit in Parkstad Limburg. Allemaal door ons persoonlijk getest!

# Discovery Center Continium

Bij Continium komen je kinderen en ook jijzelf erachter welke invloed bepaalde uitvindingen hebben of hebben gehad op ons leven. Denk aan kennismaken met zwaartekracht, robots, het menselijk lichaam en invriezen of inblikken van eten.

> Aanbevolen bezoektijd: hele dag | Onze beoordeling: ***

Continium Discovery Center

# GaiaZOO

Een bijzondere dierentuin in Zuid-Limburg met niet alledaagse dieren die je ook in alle andere dierentuinen vaak wel tegenkomt: GaiaZoo. Je komt hier echt dicht bij de dieren. Bovendien ook nog een uitgebreide DinoDome; Europa's grootste indoor Dino Speelpark.

> Aanbevolen bezoektijd: hele dag | Onze beoordeling: ***

# Blote VoetenPark

Lekker door de modder en de klei…op je blote voeten. Ondertussen balanceren op balken boven het water, lopen over grind, korrels, houtsnippers en andere materialen om je voeten optimaal te stimuleren. En je kunt in het Blote Voetenpark heel leuk spelen.

> Aanbevolen bezoektijd: halve dag | Onze beoordeling: ***

# Familiepark Mondo Verde

Een park waar eigenlijk een beetje van alles te vinden is. Mooie tuinen uit China, Japan en andere windstreken die voor onze kleuter vooral leuk zijn om doorheen te sprinten op zoek naar leuke doorkijkjes en avontuur. Verder zijn hier attracties en een overdekt tropisch dierenpark. Genoeg te beleven dus!

> Aanbevolen bezoektijd: hele dag | Onze beoordeling: **

Mondo Verde

Kijk goed rond, want je kunt lekker op survival tour in Mondo Verde

# SnowWold en SnowWorld Outdoor Park

Voor de wintersporters onder ons ontzettend leuk om deze grootste indoorskibaan van Europa te bezoeken. Wij hadden hier onze eerste snowboardles met flink wat vallen en opstaan! SnowWorld heeft ook nog een rodelbaan met Coaster Carts en een klimpark.

> Aanbevolen bezoektijd: hele dag | Onze beoordeling: **

# Kasteel Hoensbroek

Een must in Parkstad met kinderen: Kasteel Hoensbroek. Maak de speurtocht, ontdek oud Hollandse spelen, houd een zwaard vast, maak kennis met de familie die ooit op het kasteel woonde en ontdek vooral hoe leuk het is om een kasteel te ontdekken met je gezin.

> Aanbevolen bezoektijd: halve dag | Onze beoordeling: ***

Kasteel Hoensbroek

Wil je weten hoe zwaar zo'n zwaard nou echt is? Daar kom je achter in Kasteel Hoensbroek!

# Leisure Dome

In de Leisure Dome kun je je met gemak een hele dag vermaken als je je portemonnee trekt, maar de vraag is natuurlijk wat je zelf wilt doen. Je kunt gaan bowlen bij Bowlo, gaan GlowGolfen, maximaal trampoline springen bij Space Jump of bijvoorbeeld de kleintjes lekker laten spelen in de Darteldome. Op zich zijn dit wel activiteiten die je thuis ook kunt doen natuurlijk.

> Aanbevolen bezoektijd: 1 – 3 uur per ‘attractie' | Onze beoordeling: **

# Schunck Glaspaleis

Midden in Heerlen ligt het Schunck Glaspaleis. Je hoeft hier niet voor om te rijden, maar als je in de buurt bent is het leuk om dit glaspaleis van binnen en van buiten te bekijken. Wil je lekker eten? Ga dan naar Brasserie MijnStreek op de bovenste verdieping van het Glaspaleis. Aanrader!

> Aanbevolen bezoektijd: een lekkere lunch of diner

Waar ligt alles nou eigenlijk in Parkstad Limburg?

Er zijn een paar attracties die niet op onze lijst staan, zoals het de Miljoenenlijn, Schutterspark, het Thermenmuseum, Yaka Art en Herberg in den Haversack. Deze attracties hebben wij nog niet getest. Maar verder heb je hiermee eigenlijk een heel goed beeld van wat je kunt verwachten in Parkstad Limburg met kinderen. Alle attracties hebben in ieder geval één ding gemeen: ze liggen allemaal op nog geen kwartiertje rijden van elkaar! Maar wat is nou eigenlijk de handigste route en waar ligt alles dan precies? Daarvoor hebben VVV Zuid-Limburg en Parkstad Limburg een handige kaart gemaakt die je hieronder zien en downloaden.

Waar kun je lekker eten in Heerlen?

Waar kun je lekker eten in Parkstad Limburg en omgeving? Dat gaan wij je vertellen! En dan niet per se alleen plekken die uitermate geschikt zijn voor gezinnen, maar gewoon leuke plekken die voor iedereen geschikt zijn. Restaurants die kindvriendelijk zijn, maar geen kinderspeelplaats…

Uit eten met kinderen in Heerlen, Kerkrade en omgeving

Wil je lekker uit eten in Heerlen met kinderen? Of toch liever in Kerkrade of ergens op zo'n leuk plekje in de omgeving? Wil je naar Heerlen, dan kun je het best gewoon het centrum inlopen en ergens rondom het Schunck Glaspaleis neerstrijken op één van de terrasen of in een gezellige brasserie. Genoeg keuze en de kwaliteit is overal eigenlijk wel gelijk. Wil je toch wat tips en ideeën voor eten in Heerlen met kinderen? Hier zijn ze:

  • Brasserie Mijn Streek in het centrum (met uitzicht en dakterras!)
  • Mr Wok Heerlen
  • Brasserie Bracke aan de Saroleastraat

Verder zijn er op een paar minuten rijden ook hele andere leuke plekjes te vinden. In Kerkrade zelf is Happy Italy natuurlijk erg populair bij gezinnen, maar wil je een wat meer bijzonder plekje? Kies dan voor de Bernardushoeve in Voerendaal met haar enorme speelweide, speeltuin, dieren en eigengemaakt ijs.

Overnachten in Parkstad Limburg

Er zijn genoeg mogelijkheden in Parkstad Limburg qua overnachten. Wij sliepen zelf wat meer low budget in Tulip Inn Heerlen City Centre. Tips om te overnachten meer over Zuid Limburg? Lees meer >

Zuid-Limburg kindervakantie

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Reactie plaatsen

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.