Parkstad Limburg met kinderen
Limburg
Mireille Steegmans
Limburg
08/05/2020
5 min

Waar ligt alles nou eigenlijk in Parkstad Limburg? + handige map

08/05/2020
5 min

Bij het plannen van onze dagen in Parkstad Limburg vonden wij het lastig om grip te krijgen op de verschillende parken, uitjes en mogelijkheden die de regio in Zuid-Limburg biedt. We kwamen er uiteindelijk achter dat we keuzes moesten maken. Maar hoe?

Dit is Parkstad Limburg

Parkstad Limburg is geweldig voor gezinnen

Parkstad Limburg heeft echt veel te bieden voor gezinnen. Maar hoe maak je dan keuzes als je maar een lang weekend of zelfs gewoon een hele week hebt? Ten eerste is het natuurlijk handig om een totaaloverzicht te hebben van alle mogelijkheden qua attracties en parken. Die geef ik je hier, gewoon alles onder elkaar inclusief een handige kaart van VVV Zuid-Limburg en Parkstad Limburg zelf voor de locaties. Alles op deze lijst hebben wij zelf bezocht en alles is eigenlijk de moeite waard om te zien. Wij hebben sterren gegeven aan de attracties van één tot drie sterren. Dit is onze persoonlijke mening! Wij hebben getest met een kleuter, maar kijken natuurlijk ook naar de geschiktheid voor kinderen in het algemeen in combinatie met originaliteit en het educatieve karakter.

Er is trouwens nog veel meer in Zuid-Limburg en de omgeving van Parkstad Limburg dan alleen deze attracties en dan heb ik het over natuurgebieden, fiets- en wandeltochten en natuurlijk de omgeving en het leuke plaatsje Valkenburg aan de Geul met het verrassende Mergelrijk.

Dagje uit in Parkstad Limburg

Hierbij een lijst met attracties voor heerlijke dagjes uit in Parkstad Limburg. Allemaal door ons persoonlijk getest!

Discovery Center Continium

Bij Continium komen je kinderen en ook jijzelf erachter welke invloed bepaalde uitvindingen hebben of hebben gehad op ons leven. Denk aan kennismaken met zwaartekracht, robots, het menselijk lichaam en invriezen of inblikken van eten.

> Aanbevolen bezoektijd: hele dag | Onze beoordeling: ***

Continium Discovery Center

GaiaZOO

Een bijzondere dierentuin in Zuid-Limburg met niet alledaagse dieren die je ook in alle andere dierentuinen vaak wel tegenkomt: GaiaZoo. Je komt hier echt dicht bij de dieren. Bovendien ook nog een uitgebreide DinoDome; Europa’s grootste indoor Dino Speelpark.

> Aanbevolen bezoektijd: hele dag | Onze beoordeling: ***

Blote VoetenPark Brunssum

Lekker door de modder en de klei…op je blote voeten. Ondertussen balanceren op balken boven het water, lopen over grind, korrels, houtsnippers en andere materialen om je voeten optimaal te stimuleren. En je kunt in het Blote Voetenpark Brunssum heel leuk spelen.

> Aanbevolen bezoektijd: halve dag | Onze beoordeling: ***

Familiepark Mondo Verde

Een park waar eigenlijk een beetje van alles te vinden is. Mooie tuinen uit China, Japan en andere windstreken die voor onze kleuter vooral leuk zijn om doorheen te sprinten op zoek naar leuke doorkijkjes en avontuur. Verder zijn hier attracties en een overdekt tropisch dierenpark. Genoeg te beleven dus!

> Aanbevolen bezoektijd: hele dag | Onze beoordeling: **

Mondo Verde

SnowWold en SnowWorld Outdoor Park

Voor de wintersporters onder ons ontzettend leuk om deze grootste indoorskibaan van Europa te bezoeken. Wij hadden hier onze eerste snowboardles met flink wat vallen en opstaan! SnowWorld heeft ook nog een rodelbaan met Coaster Carts en een klimpark.

> Aanbevolen bezoektijd: hele dag | Onze beoordeling: **

Kasteel Hoensbroek

Een must in Parkstad met kinderen: Kasteel Hoensbroek. Maak de speurtocht, ontdek oud-Hollandse spelen, houd een zwaard vast, maak kennis met de familie die ooit op het kasteel woonde en ontdek vooral hoe leuk het is om een kasteel te ontdekken met je gezin.

> Aanbevolen bezoektijd: halve dag | Onze beoordeling: ***

Kasteel Hoensbroek

Leisure Dome

In de Leisure Dome kun je je met gemak een hele dag vermaken als je je portemonnee trekt, maar de vraag is natuurlijk wat je zelf wilt doen. Je kunt gaan bowlen bij Bowlo, gaan GlowGolfen of maximaal trampoline springen bij Space Jump. Op zich zijn dit wel activiteiten die je dithuis ook kunt doen natuurlijk.

> Aanbevolen bezoektijd: 1 – 3 uur per ‘attractie’ | Onze beoordeling: **

Schunck Glaspaleis

Midden in Heerlen ligt het Schunck Glaspaleis. Je hoeft hier niet voor om te rijden, maar als je in de buurt bent is het leuk om dit glaspaleis van binnen en van buiten te bekijken. Wil je lekker eten? Ga dan naar Brasserie MijnStreek op de bovenste verdieping van het Glaspaleis. Aanrader!

> Aanbevolen bezoektijd: een lekkere lunch of diner

De kaart van Parkstad Limburg

Er zijn een paar attracties die niet op onze lijst staan, zoals het de Miljoenenlijn, Schutterspark, het Thermenmuseum, Yaka Art en Herberg in den Haversack. Deze attracties hebben wij nog niet getest. Maar verder heb je hiermee eigenlijk een heel goed beeld van wat je kunt verwachten in Parkstad Limburg met kinderen. Alle attracties hebben in ieder geval één ding gemeen: ze liggen allemaal op nog geen kwartiertje rijden van elkaar! Maar wat is nou eigenlijk de handigste route en waar ligt alles dan precies? Daarvoor hebben VVV Zuid-Limburg en Parkstad Limburg een handige kaart gemaakt die je hieronder zien en downloaden.

Parkstad Limburg

Waar kun je lekker eten in Heerlen?

Waar kun je lekker eten in Parkstad Limburg en omgeving? Dat gaan wij je vertellen! En dan niet per se alleen plekken die uitermate geschikt zijn voor gezinnen, maar gewoon leuke plekken die voor iedereen geschikt zijn. Restaurants die kindvriendelijk zijn, maar geen kinderspeelplaats…

De Bernardushoeve Zuid-Limburg

Bernardushoeve Zuid-Limburg

Restaurant met speeltuin Zuid-Limburg

Uit eten met kinderen in Heerlen, Kerkrade en omgeving

Wil je lekker uit eten in Heerlen met kinderen? Of toch liever in Kerkrade of ergens op zo’n leuk plekje in de omgeving? Wil je naar Heerlen, dan kun je het best gewoon het centrum inlopen en ergens rondom het Schunck Glaspaleis neerstrijken op één van de terrassen of in een gezellige brasserie. Genoeg keuze en de kwaliteit is overal eigenlijk wel gelijk. Wil je toch wat tips en ideeën voor eten in Heerlen met kinderen? Dat zijn Brasserie Mijn Streek in het centrum (met uitzicht en dakterras!) Mr Wok Heerlen en Brasserie Bracke aan de Saroleastraat aanraders

Verder zijn er op een paar minuten rijden ook hele andere leuke plekjes te vinden. In Kerkrade zelf is Happy Italy natuurlijk erg populair bij gezinnen, maar wil je een wat meer bijzonder plekje? Kies dan voor de Bernardushoeve in Voerendaal met haar enorme speelweide, speeltuin, dieren en zelfgemaakt ijs.