Zalig Zuid-Limburg ontdekken
02 mei 2021 
in Limburg
5 min. leestijd

Zalig Zuid-Limburg ontdekken

Limburg is een heerlijke provincie om op avontuur te gaan met je gezin. Zowel Noord-Limburg als Zuid-Limburg zijn ieder uniek. In het zuiden vind je glooiende groene hellingen, de Maasvlaktes en volop mooie natuur. Daarom is dit stukje Nederland ook zo enorm populair bij gezinnen. Ik he

Zuid-Limburg in het kort

Maak wandelingen en fietstochten. Bezoek kastelen en leuke (pret)parken. Eigenlijk kun je gewoon met gemak twee weken op vakantie gaan naar Limburg met kinderen en je nog geen seconde vervelen. Ik ga er tenminste vanuit dat je tijdens een langere vakantie ook soms even lekker niets wilt doen of een plons wilt maken in het zwembad van je vakantiepark. Of lekker even met een boek zitten terwijl de kinderen zich vermaken in het speeltuintje. Ik heb een aantal toffe highlights in Limburg voor je op een rij gezet.

Discovery Museum Kerkrade met tienerDiscovery Museum Kerkrade

In de zomer en in weekenden worden hier veel extra activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen bovendien een KaSpeeltocht doen of op zoek gaan naar QR-codes met een tablet om vroegere tijden te herbeleven. Kasteel Hoensbroek is één van de grootste kastelen van Nederland. Met kinderen is KasteelPark Born ook interessant. Van het originele kasteel zie je de ruïnes. Er is echter een dierenpark in de tuinen van het voormalige Kasteel Born. Ga op bezoek bij trompetzwanen, alpaca’s, stekelvarkens en vogelspinnen.

Kasteel Hoensbroek met kleuterOp het schavot bij Kasteel Hoensbroek

Onze kleuter heeft een hekel aan het lopen op zijn blote voeten en begint al te piepen als hij zandkorrels denkt te voelen. En dan ga ik kilometers op je blote voeten lopen? Verplicht? Ja! En ik ben blij dat we dat gedaan hebben. Sindsdien loopt onze kleuter het liefst overal op zijn blote voeten en trekt hij juist zijn slippers, schoenen of teva’s uit om lekker met zijn voeten in het losse zand te kunnen lopen. 

Het Blotevoetenpark verrast. Verschillende ondergronden om op te lopen. Tot over je knieën in de modder, genieten van rust en mooie spreuken. En natuurlijk survivallen en flink glibberen op enkele stukken. Doe een broek aan waarvan je de pijpen heel makkelijk tot boven je knieën kunt opstropen of liever nog: kies voor een korte short. Je kunt de route met oudere kinderen twee keer lopen en tussendoor even lekker lunchen. Dan ben je zeker wel een hele dag onderweg.

Blote Voetenpark in Brunssum

Terwijl ik meer geniet van onder andere de tuinen uit Japan, China en Portugal. Ze zijn echt prachtig aangelegd, maar dat gedeelte vindt mijn kleuter helemaal niet interessant. Hij wil het liefst zo snel mogelijk doorlopen naar de attracties. Verwacht hier overigens geen uitgebreid pretpark, maar gewoon wat leuke kermisattracties.

Het park is volop in ontwikkeling. Wij vinden de leuke weggetjes waar je van steen tot steen huppelt om vervolgens weer bij een tuin uit te komen erg leuk. Die doorgangetjes, bruggetjes en trappen die beklommen kunnen worden, zie je ook terug in de tropenhal. Prachtige vogels hebben we hier gezien! Ik vind dat Mondo Verde eigenlijk van alles wel wat heeft: een aantal tuinen in thema, een paar attracties, een aantal dieren en verschillende speeltuinen. Laat je niet ‘misleiden’ door de folder van dit park, deze trok ons niet direct over de streep om Mondo Verde te bezoeken. Wil je eens een ander uitje dan een standaard pretpark, zet Mondo Verde op je to do lijst!

Mondo Verde Zuid-LimburgOp avontuur op de stapstenen van Mondo Verde

Leuke Roompot met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
Leuke glamping in Nederland met kinderen

GLAMPING

Tips voor een vakantie in Nederland met kinderen

ALLE PROVINCIES

E-book Nederland met kinderen

Reisgids: Ontdek Nederland met kinderen

Ga op pad met Kleine Wereldreiziger en ontdek de mooie plekjes van Nederland! Deze unieke online reisgids is véél meer dan alleen een e-book.

  • 125+ uitjes, per provincie gerangschikt
  • Inclusief gratis app
  • BONUS: 50+ horeca-adressen
  • BONUS: 50+ slaapplekken