5x leuke musea in Gelderland (met je Museumkaart)
18 juni 2021 
4 min. leestijd

5x leuke musea in Gelderland (met je Museumkaart)

Met onze Museumkaart hebben we al heel wat musea in Nederland afgestruind, ook in Gelderland natuurlijk. De leukste 5 met kinderen hebben we in willekeurige volgorde voor je verzameld.

GeoFort Herwijnen, het tofste museum in een fort

GeoFort ligt op een fantastische plek in het plaatsje Herwijnen in Gelderland. Wat ons betreft is dit één van de leukste musea in Gelderland met je kinderen. Educatief, veel afwisseling, een fantastische speeltuin in de buitenlucht met een mooi terras ernaast. Wat wil je nog meer voor een fijn dagje uit in Gelderland met je gezin? GeoFort in het kort? Een spannend forteiland waar alles draait om de aarde.

Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden

Bij Kasteel Ammersoyen in de gezellige plaats Ammerzoden wordt met thema's gewerkt. De moeite waard om het museum juist te bezoeken of een rondleiding te boeken tijdens één van de themadagen. Dit mooie kasteel in de Bommelerwaard ligt bovendien vlak bij een ruïnekerk. Je vindt deze aan het eind van de oprijlaan naar het kasteel. Hoewel je hier zo bent uitgekeken, is het een sneak peak zeker waard.

Kasteel Ammersoyen met kinderen

Paleis het Loo in Apeldoorn

Paleis het Loo is een must met kinderen als je naar Apeldoorn gaat en hoewel het Paleis al jarenlang gerenoveerd wordt, is er toch genoeg te doen. Loop door naar de

Koninklijke stallen en laat je kinderen spelen in het kleine paleis dat daar te vinden is. Je bent hier met gemak een halve dag zoet en met de prinsen- en prinsessendagen met gemak een hele dag.

Thee drinken bij Jip & Janneke Zaltbommel

Op naar Zaltbommel! Je zult verbaasd zijn over de levendigheid en hoeveelheid van activiteiten in deze stad. Het Stadskasteel Zaltbommel is een beetje het huis van onder andere de beroemde Jip en Janneke, omdat Fiep Westendorp in Zaltbommel is geboren. Een must om te bezoeken met kinderen. In de oude binnenstad van Zaltbommel  ga je gootspoken vinden, erg leuk om deze met kinderen te gaan spotten!

Openluchtmuseum Arnhem, fun in alle jaargetijden

Last but not least. Wij gaan met onze Museumkaart minimaal twee keer per jaar naar Arnhem voor het Openlucht Museum. In de winter kun je er schaatsen, van de schans glijden, warme chocomel drinken en poffertjes eten en in de zomer kun je er lekker spelen, kennismaken met de Nederlandse cultuur. Er is altijd iets anders te beleven, hoewel een ritje met de tram een altijd vast element blijft. Sla het Canon ook zeker niet over.


Leuk glamping in Slovenië met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
ROADTRIPPEN IN EUROPA
Ebook Nederland met kinderen Kleine Wereldreiziger
ONTDEK NEDERLAND