Continium Discovery Center + 3D film bij Columbus Earth Center
18 november 2016 
9 min. leestijd

Continium Discovery Center + 3D film bij Columbus Earth Center

Continium Discovery Center ligt aan de rand van Parkstad Limburg op het museumplein in Kerkrade, samen met Columbus Earth Center, Cube en Spark Tech Lab. Dit hele plein is opgezet als een plek waar je kennis vindt over wetenschap, technologie en design en waar kinderen dus veel kunnen leren.

Teveel om op te noemen is mijn eerlijke antwoord! Trek maar gerust een dag uit voor een bezoek aan Continium Discovery Center in Kerkrade, want dat heb je zeker wel nodig. Voor onze kleuter van 4 jaar was het eerlijk gezegd nog net allemaal een beetje too much wat er op hem afkwam. Al in de winkel bij de kassa wordt zijn interesse geprikkeld door de vele grappige dingen die er te zien zijn en die met ontdekken te maken hebben. Vervolgens lopen we naar de ingang om kennis te maken met een robot die ons in verschillende talen toespreekt, zelfs in het Limburgs. We kunnen de robot laten bewegen, praten en combinaties maken die uiteindelijk zinnen worden. Dit is erg leuk voor een kleuter! Vervolgens komen we in de zalen waar in verschillende thema’s allerlei proefjes en ontdekkingen te zien en doen zijn. Geweldig met kinderen vanaf ongeveer 6 jaar schat ik in. Het concept vind ik vernieuwend en leerzaam. Vooral dat laatste vinden wij altijd wel belangrijk.

Wij beginnen met een quiz nadat we uit het Time Warp Theater komen en we strijden tegen elkaar, vervolgens ontdekken we meer over het bewaren van etenswaren, zwaartekracht, machines, het menselijk lichaam, het Limburg van vroeger…en nog heel wat meer!

Continium Discovery Center

Continium Discovery Center presenteert zichzelf als een interactief doe- en ontdekmuseum en dat omschrijft eigenlijk precies wat je er allemaal kunt verwachten. Er zijn vaste tentoonstellingen in Continium, maar ook wisselende expo’s. Voor alle leeftijden is er wat te doen in het  LAB bij Continium Discovery Center. Je kunt kiezen wat voor gadget je zelf wilt maken en tegen een kleine vergoeding kun je helemaal zelf aan de slag gaan. Trek maar even wat tijd uit, want hoe ouder je bent, hoe meer uitdaging!

Leren over de stokstaartjes in Columbus Earth Center

Na onze eerste ontdekkingsreis door Continum Discovery Center is het tijd om even uit te gaan rusten en dat doen we in de bioscoop. We belanden bij een film over stokstaartjes. Je zou er zo zelf niet direct op komen om naartoe te gaan met een kleuter misschien, maar we vinden het juist allebei erg interessant! Wist jij dat stokstaartjes de schaamteloze zonaanbidders van de kalahari zijn? Wij ook niet en buiten dit feitje leren we nog veel meer over stokstaartjes, hun leefomgeving, hun manier van leven en hoe ze in groepen en een gevecht aangaan. Het moet gezegd worden, op het Museumplein in Limburg kun je uitgaan van een totaalervaring en Columbus Earth Center zou ik zeker meepikken als je bij Continium bent. De lege zaal waarin wij zitten doet vermoeden dat veel bezoekers geen idee hebben wat ze eigenlijk kunnen verwachten en als je dan de entreeprijs ziet dan loop je niet direct warm natuurlijk.

In het Columbus Earth Center draaien trouwens nog meer films, dus kijk van tevoren even in de agenda of je naar de stokstaartjes gaat of toch liever een ondergrondse reis door de mijnen maakt of op ontdekkingstocht gaat door de heilige stad Jeruzalem. Met kleine kinderen zijn de stokstaartjes het meest geschikt.

Na ons 3D avontuur gaan we lekker wat eten in het restaurant dat erbij zit. Het moet even gezegd worden dat dit walhalla is voor mensen met allergieën of specifieke eetwensen of diëten. Heerlijk dat je hier gewoon je eigen salade bijvoorbeeld kunt samenstellen!

Je auto parkeer je achter het nabij gelegen station en van daaruit loop je over het spoor naar Continium Discovery Center. Ben niet zo eigenwijs om je navigatie te volgen zoals wij dat deden, maar volg dus de bordjes ‘Parkeerplaats Continium’. Neem verder de volgende tips mee:

  • Trek zeker een hele dag uit voor Continium.
  • Wij schatten in dat Continium Discovery Center het leukst is voor kinderen van ongeveer 6 jaar.
  • Informeer naar de Science Show en de tijden waarop deze is bij de kassa.
  • Houd de wisselende exposities in de gaten zoals Lego Bricksworld inclusief concept store voor Lego fans.
  • Bestel je tickets online met korting en voorkom lange rijen, op daldagen betaal je ook nog eens een aantrekkelijk tarief.
Leuke Roompot met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
Leuke glamping in Nederland met kinderen

GLAMPING

Tips voor een vakantie in Nederland met kinderen

ALLE PROVINCIES

E-book Nederland met kinderen

Reisgids: Ontdek Nederland met kinderen

Ga op pad met Kleine Wereldreiziger en ontdek de mooie plekjes van Nederland! Deze unieke online reisgids is véél meer dan alleen een e-book.

  • 125+ uitjes, per provincie gerangschikt
  • Inclusief gratis app
  • BONUS: 50+ horeca-adressen
  • BONUS: 50+ slaapplekken