Uit eten in Apeldoorn met kind
Gelderland
Mireille Steegmans
Gelderland
02/15/2019
4 min

Speciaal Valkies menu voor kids door boeren uit de Veluwe

02/15/2019
4 min

Lekker uit eten in Apeldoorn met kinderen? Wij hebben een geweldige plek gevonden! Eentje waar ik mijn oordeel al bijna over klaar had: daar hebben ze voor kids toch alleen kipschnitzel met friet en appelmoes met een kers erop? Zat ik er even goed naast!

Lekker uit eten in Apeldoorn met kinderen

Van Der Valk de Cantharel in Apeldoorn is echt zo’n restaurant dat je verrast! Gijs is er al vaker geweest voor de lunch, maar had zich nog nooit verdiept in het menu voor het diner. Tijdens ons weekendje Apeldoorn besloten we daarom de vooroordelen overboord te gooien en bij Van Der Valk binnen te lopen. Al bij binnenkomst zijn we verbaasd over de sfeer die hier hangt. We hebben trouwens gereserveerd en dat is maar goed ook op vrijdagavond. Het is gewoon echt heel erg druk en dat terwijl we er stipt om 18.00 uur zijn. Best bizar!

Onze kleuter is al  helemaal nieuwsgierig naar wat hij allemaal kan kiezen. Hij mag gewoon zijn eigen menu samenstellen, welk kind vindt dat niet leuk?!

Lekker uit eten in Apeldoorn met kinderen betekent voor ons ook betaalbaar uit eten. Kinderen lusten best wel wat als ze dat tenminste gewend zijn, verwacht echter niet dat ze 3 uur lang geduld hebben om voor een 5 gangen diner te gaan zitten. En daarom is Van Der Valk de Cantharel ook zo ideaal. Nog voordat we ons spelletje UNO tevoorschijn hebben gehaald, ligt er al een menukaart voor de neus van onze peuter: het Valkies menu. Inclusief quiz, uitleg over ingrediënten en waar het eten vandaan komt en natuurlijk verschillende menu’s. Ik ben verbaasd over de enorme diversiteit.

Valkiesmenu Van der Valk Apeldoorn

Wat is dat Valkies menu dan precies?

Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel was blijkbaar net zo klaar als wij met de standaard kindermenu’s die niet verder gaan dan friet met een frikandel of kipnuggets. Daar hoef je toch niet voor uit eten te gaan? Van der Valk Hotel Apeldoorn is een samenwerking gestart met plaatselijke boeren van de Veluwe en samen met hen is dit Valkies menu voor kinderen samengesteld. Gezond eten, vers eten en eten uit de eigen regio. De Veluwe heeft veel lekker eten te bieden. Dat hebben wij nu zelf mogen ontdekken!

Onze kleuter is al  helemaal nieuwsgierig naar wat hij allemaal kan kiezen. Hij mag gewoon zijn eigen menu samenstellen, welk kind vindt dat niet leuk?! Boer Bart, boer Jan en zelfgemaakt ijs. Lekker eten daar is onze kleuter wel in geïnteresseerd.  Uiteindelijk kiest hij voor een lekker stukje kip met gebakken aardappeltjes en broccoli en wat denk je? Het hele bord wordt leeg gegeten en er is nog plaats voor een lekkere dame blanche toe met vers ijs. Hij vindt het heerlijk!


We hoeven maar kort te wachten op ons eten, de snelheid zit er lekker in bij Van der Valk. Maar we hebben genoeg tijd om even de quiz te maken.


Uit eten in Apeldoorn met kinderen

Ook lekker eten voor ouders

En weet je wat nou zo super is als je lekker uit eten wil in Apeldoorn met kinderen en dan terecht komt bij Van der Valk Apeldoorn? Je kunt hier als ouders ook heerlijk eten en genieten van lekkere lokale gerechten. Heerlijk! Onze kleuter is eerder klaar en gaat op onderzoek uit; er zal hier toch wel een speeltuintje zijn in dit kindvriendelijke restaurant? En ja hoor, dat is er zeker. En ondertussen kunnen wij nog even rustig eten. Gijs kiest voor onbeperkt spareribs en ik kies zelf de suprème van Veluwse scharrelkip inclusief lekker seizoensgroenten. Allebei een aanrader. Er staan ook nog gerechten op de kaart als schnitzel van Piggy’s Palace en Rib-Eye steak van Veluws Herefordrund van de grill. Zeker weten dat deze gerechten de moeite waard zijn.

Restaurant met speeltuin in Apeldoorn

Ik zei het al, de speeltuin ontbreekt niet bij Van der Valk Apeldoorn. Er is net een flinke regenbui geweest, maar de glijbaan is alweer droog (gemaakt) en dus kan er volop gespeeld worden. Helemaal prima. Wij aten zelf in het à la carte restaurant, omdat we de lokale gerechten wilden bestellen. We hebben even gekeken bij het lopend buffet en zouden dit de volgende keer zeker kiezen. Het ziet er ontzettend goed uit. Het is enorm druk dus daarom is er steeds vers en warm eten en het grote voordeel van het lopend buffet is dat dit restaurant direct grenst aan de speeltuin. Op die manier heb je dus zicht op je kind of kinderen en dat is niet zo in het à la carte restaurant. Lekker uit eten in Apeldoorn met kinderen kan dus in zowel het à la carte restaurant als het buffetrestaurant.

Je kunt hier als ouders ook heerlijk eten en genieten van lekkere lokale gerechten. Heerlijk!

Uit eten in Apeldoorn met kinderen

Zelf plukken in groentetuin Valk Vers

Lekker uit eten in Apeldoorn met kinderen en beginnen met een educatief rondje? Van der Valk Apeldoorn heeft een groentetuin direct aan het hotel. Wat ik zo ontzettend leuk vind, is dat je een Valk Vers-tas kunt kopen waar je vervolgens allerlei producten in kunt doen uit de groentetuin. Producten die je dus zelf van het land haalt. Dit is natuurlijk geweldig met kinderen die tegenwoordig soms echt niet meer weten dat komkommer en aardappels niet in de supermarkt groeien. Tuingereedschap ligt klaar en voor € 2,50 heb je dus een tas met verse groenten en een hoop lol. Er worden trouwens regelmatig kookworkshops voor kinderen vanaf 8 jaar georganiseerd, erg leuk als je het mij vraagt!

Overnachten bij Van Der Valk de Cantharel in Apeldoorn

Enthousiast over de mogelijkheden bij Van der Valk en wil je overnachten op een leuke locatie waar je bij wijze van spreken ’s ochtends dus zelf je tomaatjes kunt gaan plukken voor het ontbijt? Blijf dan zeker overnachten bij Van der Valk Hotel Apeldoorn, we kunnen het zeker aanraden!