De Kerst must do’s van Zuid-Limburg
Limburg
Mireille Steegmans
Limburg
11/24/2021
2 min

De Kerst must do's van Zuid-Limburg

11/24/2021
2 min

Het wordt weer kouder. Het schemert steeds eerder. Tijd voor de open haard, kaarsjes en gezelligheid. En de unieke kerstsfeer in de zuidelijkste provincie van Nederland! Want tegen het einde van het jaar verandert Zuid-Limburg in dé kerstregio van Nederland.

Kerststad Valkenburg

Ook dit jaar verandert Valkenburg weer in dé Kerststad van Nederland. Bezoek de unieke ondergrondse kerstmarkten in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot, geniet van de Christmas Parade, breng een bezoek aan MergelRijk, of struin over het gezellige ‘Santa’s Village’! In het Winters Sprookjesbos ontmoet je Sneeuwwitje en luister je naar de oeroude volksverhalen in het Winters Sprookjesbos in Kerststad Valkenburg.

Holy Moly Heerlen

Holy Moly Heerlen

Holy Moly is het unieke winterfestival dat van 7 dec. tot en met 7 jan. in Heerlen losbarst. Vergeet de schaatsbaan, de skihut en de kerstmarkt. Zeecontainers, Zweedse tipi’s en Food Trucks vormen drie weken lang het decor voor een vernieuwend winterspektakel. Op vrijdag 15 december wordt Holy Moly groots geopend met een special act die de bezoekers niet mogen missen. Deze act is het begin van een 18-daagse programmering die bol staat van sport, spel, kunst, cultuur en vette muziek. Van pop, hip-hop en R&B tot gospels en singalongs. HOLY MOLY!

Kerst Expres Simpelveld

Zacht puffend zet de stoomlocomotief de Kerst Expres in beweging. De stoomverwarming gaat aan en verwarmt de rijtuigen comfortabel op. Langzaam versieren slierten stoom de ramen terwijl de gasten van het uitzicht op het prachtige winterlandschap van Zuid-Limburg kunnen genieten. Het is kersttijd bij de Miljoenenlijn!

In Simpelveld, het hoofdstation van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, worden gasten t/m 31 december meegenomen naar een kerst uit grootmoeders tijd. In en rondom het honderd jaar oude station zorgen versieringen en de geur van dennen en chocomel voor een ouderwetse kerstbeleving. Combineer de reis in de Kerst Expres op zondag 17 december met een heerlijke ‘Kerst High Tea’.

Wèntjerdruim Sittard

Wèntjerdruim tovert Sittard om tot dé plek voor de ultieme kerstbeleving. Sittard fonkelt en sprankelt tijdens de winter met o.a. een ijsbaan, kerstmarkt op de Markt, het Limburgs Kerstcircus, live-muziek in de winkelstraten en de Amuse Tocht Sittard.

Kerst in Parkstad Limburg!

Bezoek deze winter in Parkstad Limburg o.a. Kerstwereld Rolduc, geen traditionele kerstmarkt, maar een volledige kerstbeleving. Verder vind je in Kerkrade de Ice X-perience. De 2017 editie van dit winterevenement in Kerkrade heeft dit jaar een totaal nieuw concept. Het fundament van het evenement blijft de schaatsbaan echter deze biedt nu een bijzondere combinatie van traditie en moderne beleving. Tijdens ‘Ice X-perience’ kunnen bezoekers van de ijsbaan schaatsen, op een baan gemaakt van echt ijs met verschillende niveaus en uitdagingen. Verder is er een kerstwereld bij Abdij Rolduc een aanrader. Normaal gesproken is de 900 jaar oude abdij al een prachtig en uniek gebouw, aangekleed in kerstsferen is het een complex dat bezoekers absoluut gezien moeten hebben. Eenmaal binnengetreden in Kerstwereld Rolduc staat in de kruisgang een kerstmarkt op de bezoekers te wachten met meer dan zestig gezellig ingerichte kraampjes.

Magisch Maastricht

Kom naar Magisch Maastricht en bezoek de Kerstman op het Vrijthof vlak bij de magische schaatsbaan. De lichtroute leidt je langs de meest verrassende plekjes en tijdens het Magisch Cultuur Festival ontdek je dans-, theater-, en muziekgezelschappen uit de hele regio.