Pannenkoekentrein Marrum
Friesland
Mireille Steegmans
Friesland
05/08/2019
4 min

De Pannekoektrein in Marrum is één groot feest

05/08/2019
4 min

Wie in Friesland is, naar Ameland gaat of van Ameland terug naar huis rijdt, wil zeker weten een omweg maken voor het tofste pannenkoekenrestaurant van Nederland: De Pannekoektrein in Marrum. Wij komen het liefst niet in pannenkoekenhuizen om verschillende redenen. De Pannekoektrein is anders, hier willen we zeker naar terug gaan!

Inchecken bij de De Pannekoektrein Marrum

Tafeltje reserveren bij De Pannekoektrein is een must

Het is zeker nodig om een tafeltje te reserveren als je een hapje wilt eten bij De Pannekoektrein in Marrum. Het is immens populair en zeker in het weekend hangt het letterlijk met de been buiten in de treinen en op de perrons van dit restaurant. Omdat we wat later zijn dan verwacht bellen we even op om onze reservering te verzetten. De vriendelijke Trijntje die opneemt is ontzettend behulpzaam en het is allemaal geen probleem. Wanneer we uiteindelijk aankomen bij De Pannekoektrein dat maar op 5 minuten rijden ligt van De Bloemenhoeve – ons bed & breakfast – melden we ons bij het loket. Hier krijgen we een uitleg en een treinkaartje, we mogen naar onze coupé lopen. Het is geweldig hoe de hele Pannekoektrein een belevenis is. Voor ouders en zeker ook voor kinderen! En ook zonder kinderen, want de kwaliteit van het eten en de hele sfeer die er op dit oude station van Marrum hangt…daar is helemaal niets op aan te merken.

De Pannekoektrein Friesland

Aan tafel komt een zeer goedgehumeurde Trijntje onze bestelling opnemen en krijgen we de dienstregeling inclusief duidelijke uitleg over wat ons te wachten staat onderweg, onze kleine wereldreiziger zit vol spanning te kijken en is daadwerkelijk in de veronderstelling dat we zometeen gaan vertrekken. Geweldig! We hebben onderweg de keuze uit verschillende beroemde spoorlijnen en trajecten waaronder de Flying Scotsman in Groot-Brittannië, de Oriënt Expres die van Londen via Parijs naar Istanboel gaat, maar ook de Blue Train in Zuid-Afrika staat erbij. Dat wordt nog lastig om een keuze te maken! Voor kleine machinisten zijn er natuurlijk ook pannenkoeken en vooral de verrassingspannenkoek valt in de smaak bij onze kleuter. Heb je trouwens dieetwensen, allergieën of eet je glutenvrij? Dan houden ze daar rekening mee in de keuken en er is ook een speciale allergenenkaart.

De Pannekoektrein Marrum

Als je na je enorme pannenkoek nog een plekje over hebt, dan ga je zeker voor een lekkere stoomafblazer (toetje). Voor kinderen ‘vruchtensorbet Jaap Noot z’n ijsco’ (de voormalig stationschef van Schiermonnikoog) en voor ouders een lekkere Baileys-Express of een Stoker’s zoethoudertje bijvoorbeeld.

Station Marrum Friesland

Het is zeker nodig om een tafeltje te reserveren als je een hapje wilt eten bij De Pannekoektrein in Marrum. Het is immens populair en zeker in het weekend hangt het letterlijk met de been buiten in de treinen en op de perrons van dit restaurant.
Pannekoektrein Friesland met kinderen

Dienstregeling Marrum

Kijk je ogen uit, klim op de locomotief en ga naar de toilet

We zijn verrast door onze pannenkoeken. Ze zijn groot, ze zijn lekker…ze zijn heerlijk! Je wilt echt omrijden hiervoor, want het hele concept van De Pannekoektrein staat gewoon als een huis. We schenken onze stroop vanuit het oliekannetje op onze pannenkoek en praten ondertussen met de kok die ons vertelt over de plannen die er nog zijn voor de toekomst. Loop zeker op je gemak rond na het eten en laat je verrassen in de machinekamer waar de stokers de pannenkoeken bereiden. Sla ook de toiletten niet over en ga even terug in de tijd. Wij hopen stiekem dat de treinen  op dit station ooit weer gaan rijden…! Ga je naar Friesland met je gezin? Zet dan de Pannekoektrein in Marrum op je to do lijstje! Ga voor meer informatie naar stationmarrum.nl

Pannenkoekenrestaurant Friesland

De Pannekoektrein Marrum toilet

We hebben onderweg de keuze uit verschillende beroemde spoorlijnen en trajecten waaronder de Flying Scotsman in Groot-Brittannië, de Oriënt Expres die van Londen via Parijs naar Istanboel gaat, maar ook de Blue Train in Zuid-Afrika staat erbij.

De stationshal in Marrum