Praag met kinderen, veelzijdig en mooi
arrow_drop_up arrow_drop_down
Praag met kinderen, verrassend en betaalbaar

Praag met kinderen, veelzijdig en mooi

Praag is een sprookjesachtige stad met leuke attracties en musea voor kinderen. Perfect voor een stedentrip, zowel in de zomer als de winterperiode.

Stedentrip Praag met je gezin

Wat is er in Praag te doen voor kinderen?

Praag is een sprookjesachtige stad met leuke attracties en musea voor kinderen. Perfect voor een stedentrip, zowel in de zomer als de winterperiode. En, Praag met kinderen is nog steeds betaalbaar. Al is het niet meer zo goedkoop als het ooit was natuurlijk. Het treinrestaurant, Spejbl & Hurvinek, de Kabelbaan naar Petrin en Krizikova Fontana zijn maar enkele highlights van Praag. Wij nemen je mee!

Kabelbaan naar Petrin heuvel

Kabelbaan naar Petrin heuvel

Vanuit Mala Strana ga je met de kabelbaan omhoog naar de Petrin Heuvel. Vanuit de kabelbaan heb je een mooi uitzicht over Praag wat op zich al de moeite waard is. Op de Petrin Heuvel is het zowel in de zomermaanden als de wintermaanden prachtig. doe wel dikke kleding aan in de wintermaanden, want het kan koud zijn op de heuvel. Op de Petrin Heuvel staat de zogenaamde Praagse Eiffeltoren. Deze toren kun je te voet beklimmen, hij is 60 meter hoog en je gaat met een draaitrap naar boven. Als het helder weer is, heb je een geweldig uitzicht, veel verder dan de stad Praag alleen.

Krizikova Fontana

De fonteinenshow Krizikova Fontana is vanaf 2018 permanent gesloten!


Zonde, want Krizikova Fontana was een heerlijk uitje tijdens de zomeravonden in Praag met kinderen, plus ook voor volwassenen de moeite waard. Zowel in de zomer als in de winter werd deze fonteinshow opgevoerd. Het programma starte tweemaal op een avond en duurde ongeveer een uur. 

Het was vaak erg druk bij de fonteinenshow, maar als je op tijd was dan waren er altijd nog wel kaartjes te koop. Helaas is Krizikova Fontana niet meer....

Praag met gezin

Speelgoedmuseum Praag

Het speelgoedmuseum in Praag (Museum Hracek) heeft uniek speelgoed van hout tot tinnen dieren, van auto's tot boten en van boerderijen tot kastelen. Er is speelgoed vanuit de hele wereld en speelgoed is soms wel 150 jaar oud. Je kinderen zullen hun ogen uitkijken, want het speelgoed lijkt niet meer op het speelgoed van tegenwoordig. Het speelgoedmuseum in Praag heeft de op één na grootste speelgoedcollectie ter wereld en zit in de voormalige rekenkamers van het Praagse Kasteel.

Museum Hracek/Prague Toy Museum | Jirská 4, Prague 1 | Gratis entree voor kinderen onder de 15 jaar | Tijdens het hoogseizoen is het Speelgoedmuseum dagelijks open van 09.30 tot 17.00 uur.

Treinrestaurant Praag

Ben je in Praag met kinderen? Mis dan het Treinrestaurant niet

Welk kind vindt de trein niet leuk? Ga naar Vytopna Railway Restaurant. Geweldig als je met kinderen in Praag bent, want door het restaurant is een mega treinrails gebouwd. Je drankje wordt daardoor met de trein naar je tafel gebracht! Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het erg leuk om dit te zien en mee te maken.

Dierentuin in Praag, Praha Zoo

Dierentuin in Praag, Praha Zoo

De dierentuin in Praag behoort tot de top 10 van dierentuinen in Europa en je kinderen kunnen er zich met gemak een hele dag vermaken. Er zijn tijgers, olifanten en leeuwen te zien, maar ook minder bekende dierensoorten die ook zeker de moeite waard zijn: de Komodo varaan, ijsberen, kamelen en rode panda's. Bovendien zijn de Indonesian Jungle en Monkey Island erg populair in de dierentuin De dierentuin in Praag ligt aan de rand van de stad en is het hele jaar door geopend. Volwassenen betalen CZK 200 en kinderen CZK 150 (actuele prijzen maart 2016)

De dierentuin is goed bereikbaar met openbaar vervoer, auto, fiets of zelfs met de stoomboot (van maart tot oktober). Je vertrekt met de boot vanaf de stijger bij metrostation Karlovo Namesti. De boot vertrekt 3-6 keer per dag en duurt een enkele reis duurt ongeveer 75 minuten. Kaartjes voor de boot kosten CZK 90 (kinderen) tot CZK 160 (volwassenen) enkele reis en koop je bij het kantoortje dat aan de steiger ligt.

Karelsbrug Praag

Karelsbrug

De Karelsbrug heeft een lange historie en is werkelijk waar prachtig en indrukwekkend. Kinderen rennen van beeld naar beeld welke aan beide kanten van de Karelsbrug staan. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht op het Praagse Kasteel en op de brug zelf is vanalles te beleven. Muzikanten, poppentheater, karikatuurtekenaars. Kinderen zullen het geweldig vinden om hier te vertoeven. Kids zijn meestal vroeg wakker. Mooi! Want de Karelsbrug is het mooist in de vroege ochtend.

Praag in de winter

Spejbl & Hurvinek

Spejbl & Hurvinek zijn een Tjechisch komisch duo. Het Spejbl & Hurvinek theater is een poppentheater in Praag in de wijk Bubeneč waar dagelijks shows worden opgevoerd. Je wordt in het centrum van Praag letterlijk overspoeld met aanbiedingen en informatie hierover. Voor kinderen is dit theater erg leuk, maar houdt er wel rekening mee dat de voorstelling niet in het Nederlands wordt gegeven. Vooral de kerstshow is een absolute aanrader.

Mireille Steegmans

Praag is leuk in de zomer én in de winterperiode. Een voorkeur heb ik niet om eerlijk te zijn. De sfeer van de stad is gewoon echt heerlijk. In de winter is er minder toerisme wat ons persoonlijk wel erg aanspreekt.

- Mireille

Praagse Burcht met kinderen

Ronddwalen bij de Praagse Burcht

Begin je tour in dit complex van prachtige gebouwen, binnenplaatsen en monumenten op het plein voor de Burcht. Dagelijks vindt hier bij de hoofdingang om 12 uur ’s middags de wisseling van de wacht plaats, een leuk fotomoment met de kinderen! Loop vervolgens door de hoofdingang en poorten naar de Gotische Sint Vitus Kathedraal (Katedrála svatého Víta). Na 297 trappen in de toren van de kathedraal beklommen te hebben kun je de grootste klok van Oost-Europa bekijken en wordt je klim ook nog eens beloond met een prachtig uitzicht over Praag.

Tour door Praag met tram 22

Tour door Praag met tram 22

Ben je in Praag, sla dan een tour met tram 22 niet over! Deze tramlijn volgt de mooiste route van Praag en passeert alle highlights van de stad. Je kinderen krijgen op deze manier ook een indruk van de stad en weten wat ze kunnen verwachten. De tram gaat onder andere langs het Nationaal Theater en de Staroměstská en Malostranská metrostations, tot het Belvedere, de Praagse Burcht en Pohořelec, met fantastische uitzichten tijdens de hele route.

Gebouwen in Praag

Sinterklaas komt ook in Tsjechië

Ook in Tsjechië wordt Sinterklaas (Mikulas) gevierd op 5 december dus als je in deze periode naar Praag gaat dan is dat een belevenis op zich. Het Tsjechische Sinterklaasfeert is wel anders dan in Nederland. De Sint wordt begeleid door een engel en de duivel en op 5 december loopt dit trio door de straten van Praag. Ze delen mandarijnen, pinda's en snoep uit en er worden allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd met Sinterklaas.

Kindvriendelijke hotels en appartementen in Praag

De leukste excursies in Praag met kinderen