Stedentrip Praag met het gezin
Praag
Mireille Steegmans
Praag
12/05/2022
18 min

Zoveel highlights in het sfeervolle Praag

12/05/2022
18 min

We weten niet meer precies hoe vaak we in Praag zijn geweest inmiddels. Deze prachtige stad met historische plekken en gebouwen is en blijft toch steeds weer verrassen en is met kinderen zeker een mooie stad om te bezoeken. Praag is leuk in de zomer én in de winterperiode. Een voorkeur heb ik niet om eerlijk te zijn. De sfeer van de stad is gewoon echt heerlijk. In de winter is er minder toerisme wat ons persoonlijk wel erg aanspreekt en Kerst en nieuwjaar vieren in Praag vonden wij geweldig!

Stedentrip Praag met kinderen

Wat is er in Praag te doen met kinderen?

Waarom is Praag ‘goud’? Gebruikten middeleeuwse bouwers eieren? Welke geheimen en tekens zijn er verstopt op Praagse huizen, gevels en straten? Ga op zoek naar de antwoorden met de Engels gids die je kunt ophalen bij Prague City Tourism, dit maakt een wandeling door de stad ineens heel anders. Je ontdekt samen de verhalen van dertien interessante plaatsen die je anders misschien gewoon voorbij zou lopen. Helaas is dit gidsje alleen in het Engels geschreven, maar leuk is hij zeker!

Praag is een sprookjesachtige stad met leuke attracties en musea voor kinderen. Perfect voor een stedentrip, zowel in de zomer als de winterperiode. En, Praag met kinderen is nog steeds betaalbaar. Al is het niet meer zo goedkoop als het ooit was. Ik (Mireille) kan me nog goed herinneren hoe het  Het treinrestaurant, Spejbl & Hurvinek, de Kabelbaan naar Petrin en Krizikova Fontana zijn maar enkele highlights van Praag. Wij nemen je mee! De foto die je hier ziet, is overigens gemaakt vanuit Petrin, je hebt vanaf de kleine Eiffeltoren van Praag een prachtig uitzicht over de stad! Er zijn trouwens nog een paar plekken te vinden in de stad met mooie uitzichten, allemaal geschikt met kinderen:

  • De Praagse Burcht (Pražský hrad)
  • Old Town Bridge Tower (Staroměstská mostecká věž)
  • Letná Park (Letenská pláň)
  • Vyšehrad

Tips en uitjes Praag met kinderen

Prague Visitor Pass

Met de nieuwe Prague Visitor Pass kun je je comfortabel en vrij door Praag verplaatsen. Je kunt de pas als kaartje gebruiken in alle vormen van openbaar vervoer, inclusief de kabelbaan naar de Petřín-heuvel. Je krijgt gratis toegang tot o.a. de Lesser Town Bridge Tower, Railway Kingdom, Petřín-uitkijktoren (Petrin Tower), Old Jewish Cemetery (Joodse begraafplaats), Prague Castle, Cathedral of St. Vitus, het Gouden Straatje en nog een aantal meer toffe plekken en highlights van Praag met kinderen. Verder geeft de kaart je voordelige kortingen om lokale erfgoedmonumenten en attracties te zien, bijna 60 tot nu toe, en er komen er nog meer bij! Je kunt ook gebruik van rondleidingen naar keuze met professionele gidsen of cruises op de Moldau.

Praag met kinderen, niet helemaal buggyproof

Wij zijn zelf zo vaak in Praag geweest dat we tel kwijt zijn en nog steeds vinden we het heerlijk om door de stad te lopen langs de vele highlights. Met een kind is het soms alleen niet zo makkelijk om dat te doen. De straten zijn niet allemaal even ‘buggy-proof’ en voor gezinnen is het daarom een hele goede optie om bij het verkennen van Praag ook eens te denken aan een ander vervoersmiddel als je geen handige drager bij je hebt en je kinderen nog niet te lange afstanden kunnen lopen: de tram!

Kaartje kopen voor openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Praag is goed geregeld en raden we dus zeker aan tijdens je stedentrip om snel grote afstanden te kunnen overbruggen. In het centrum zelf kun je alles goed lopen. Kaartjes voor het openbaar vervoer zijn verkrijgbaar aan de receptie van je hotel of anders bij de kranten/tabakswinkeltjes, kijk naar de bordjes met daarop Tabák of Trafika. En natuurlijk kun je ook kaartjes kopen in de gele kaartverkoopmachines in de metrostations zelf, dat kan alleen met munten. Er zijn verschillende kaartjes voor het openbaar vervoer met korte of langere geldigheidsduur, maar als je van plan bent regelmatig uit- en weer in te stappen om onderweg van alles te kunnen bezichtigen (hop on hop off) dan loont een ticket van 24 uur of 72 uur zeker de moeite. Vergeet niet om de eerste keer je ticket in de gele stempelmachines in de tram af te stempelen. En mocht je geen zitplaats kunnen bemachtigen, houd dan goed vast en val niet om! Voor kleine kinderen is onder ervaring dat er altijd wel iemand op staat.

Sprookjesachtige gebouwen in Praag

Als je naar Praag gaat dan zie je gegarandeerd alle Europese bouwstijlen, maar vooral de Jugenstil is populair in Praag. Deze stijl maakt de stad juist zo sprookjesachtig, afgezien van de Joodse wijk Josefov in Praag. Toen we door deze wijk liepen, voelden we de ingetogen en soms zelfs treurige sfeer van deze wijk. Wat je sowieso wilt zien in deze wijk is ‘Obecní dům’, de belangrijkste concertzaal van Praag die van binnen en van buiten toch wel indrukwekkend is. Misschien niet per se heel leuk voor een kind, maar als ouder wil je toch wat historische gebouwen zien.

Tips Praag met kinderen

Staroměstské náměstí (oude Stadsplein) en de astronomische klok

Het levendige oude stadsplein in Praag is vol van de opwinding van de straatverkopers, paard- en buggyritten. Met drukke cafés en enorm veel toeristen wordt het beschouwd als het hart van Praag. Het plein is omringd door een pastel mix van barokke gebouwen, maar de 15e eeuwse astronomische klok in de toren van het Raadhuis van de Oude Stad is de grootste trekpleister voor toeristen en vooral kinderen. Ieder uur net voor de uurwisseling stroomt het plein voor de klok vol om de geautomatiseerde processie van de twaalf apostelen te zien. Heel eerlijk: loop er niet voor om, maar ben je in de buurt dan is het leuk om even te gaan kijken.

Een andere Sint Nicolaaskerk ligt ook op het plein en zelfs kleine kinderen zullen versteld staan van zijn hoge koepel, kleurrijke fresco’s, kristallen kandelaars en decoraties van bladgoud. Wat kinderen ook zeker aan zal spreken is de gotische Týnkerk (Týnský Chrám), mogelijk de meest herkenbare kerk in Praag dankzij z’n vele torentjes. Deze kathedraal zou zo uit een film als Lord of the Rings of Harry Potter kunnen komen! De astronomische klok op het oude stadsplein in Praag trekt ieder uur hordes toeristen. Geen idee waarom, naar binnen gaan is vele malen interessanter!

Must do in Praag met je gezin

Petrinheuvel en de kabelbaan naar Petřín

Vanuit Mala Strana ga je met de kabelbaan omhoog naar de Petrin Heuvel. Vanuit de kabelbaan heb je een mooi uitzicht over Praag wat op zich al de moeite waard is. Op de Petrin Heuvel is het zowel in de zomermaanden als de wintermaanden prachtig. doe wel dikke kleding aan in de wintermaanden, want het kan koud zijn op de heuvel. Op de Petrin Heuvel staat de zogenaamde Praagse Eiffeltoren. Deze toren kun je te voet beklimmen, hij is 60 meter hoog en je gaat met een draaitrap naar boven. Als het helder weer is, heb je een geweldig uitzicht, veel verder dan de stad Praag alleen. Dit is één van onze favoriete uitkijkpunten over de stad overigens.

De Petrinheuvel was ooit een wijngaard ten tijde van Koning Karel en biedt mooie uitzichten over Praag en verschillende attracties voor zowel volwassenen als kinderen, kortom: leuk voor het hele gezin! De toren is herkenbaar aan de TV toren die eruit ziet als de miniatuur Eiffeltoren uit Parijs. Ook al is de Petrintoren een stuk kleiner dan de Eiffeltoren, het gerucht gaat dat de top van Petrin precies op dezelfde hoogte staat als de originele toren in Parijs.

Petrintoren Praag beklimmen met kinderen

Hoe kom je makkelijk bij Petřín?

Natuurlijk kun je de heuvel helemaal op lopen, maar ik zou er met kids liever voor kiezen om vanaf Újezd straat in Mala Strana de kabeltram naar de top van Petřín te nemen (tot de 2e stop). Vooral in de zomer kan het gewoon echt wel pittig heet zijn en dan is de klim met kinderen gewoon niet heel erg leuk wat mij betreft. Tickets voor het openbaar vervoer in Praag kunnen hiervoor worden gebruikt.

Eenmaal boven op de heuvel aangekomen kun je in 5 minuten de treden van de Petrintoren opklimmen naar het observatiedek. Nadij de toren bevindt zich het spiegeldoolhof (bludiště) en kun je een wandeling maken door de prachtige rozentuin. Hierna kun je de kabeltram natuurlijk weer terug naar beneden nemen, maar het is mooier en interessanter om één van de (vlakke of bergafwaartse) paadjes te nemen naar de Praagse Burcht of het Strahov Klooster.

De Joodse Wijk (Josefov)

Heel educatief voor wat oudere kinderen is de Joodse wijk Josefov, de voormalige Joodse getto. Tot op de dag van vandaag zie je hier de overblijfselen van die tijd. Toen de eerste Joden zich in de wijk begonnen te vestigen, lieten de gewelddadige aanvallen niet lang op zich wachten. De groep Joden die zich in Josefov hadden gevestigd werden in het gebied samengepakt en de wijk werd een getto. Door de eeuwen heen bleef Josefov een plek voor antisemitische opstanden en gruwelijke aanvallen op de Joodse bevolking. Hoewel de meeste Joden zijn vertrokken, is deze wijk nog steeds het centrum van het Joodse leven in Tsjechië.

Wirwar van leuke straatjes en scheve gebouwen

Door de jaren heen is de wijk Josefov, met zijn kenmerkende wirwar van straatjes en scheve gebouwen op loopafstand van het Oude Stadsplein, gereconstrueerd. Ondanks de grote verbouwing van Josefov zijn er nog steeds delen van de wijk die terug doen denken aan de tijd van de getto. Een aantal mysterieuze synagoges en typische steegjes herinneren aan hoe het was, net als de Oude Joodse Begraafplaats. Slechts een hectare groot. Toch scheppen zo’n 12.000 erg dicht op elkaar gelegen,  schots en scheef staande grafstenen met Hebreeuwse inscripties een duistere, geheimzinnige sfeer. Ook dit stuk van Praag is een absolute toevoeging aan je vakantie en heel erg geschikt voor het hele gezin als je het mij vraagt.

Joodse wijk in Praag met kinderen

Krizikova Fontana

De fontein van Křižík zijn een heerlijk uitje tijdens de zomeravonden in Praag met kinderen. En natuurlijk ook voor volwassenen de moeite waard. Zowel in de zomer als in de winter werd deze fonteinshow opgevoerd, vaak tweemaal op een avond. Kijk altijd vooraf naar de tijden en zorg dat je op tijd bent met het kopen van een kaartje. De fontein werd ontworpen door de beroemde Tsjechische elektrotechnisch ingenieur František Křižík (1847-1941) en voor het eerst aangestoken op 24 mei 1891 ter gelegenheid van de provinciale jubileumtentoonstelling.

Speelgoedmuseum Praag

Het speelgoedmuseum in Praag (Museum Hracek) heeft uniek speelgoed van hout tot tinnen dieren, van auto's tot boten en van boerderijen tot kastelen. Er is speelgoed vanuit de hele wereld en speelgoed is soms wel 150 jaar oud. Je kinderen zullen hun ogen uitkijken, want het speelgoed lijkt niet meer op het speelgoed van tegenwoordig. Het speelgoedmuseum in Praag heeft de op één na grootste speelgoedcollectie ter wereld en zit in de voormalige rekenkamers van het Praagse Kasteel.

Jellyfish World, het Kwallenmuseum in Praag

Praag heeft er met deze attractie 10.000 kwallen bij! Svět medúz ofwel Jellyfish World is het grootste kwallen aquarium van Europa en bevat kwallen van alle soorten en maten. Jellyfish World is gelegen op het dak van het winkelcentrum Arkády Pankrác net buiten het centrum van Praag. Het is het grootste bolvormige kwallen aquarium van Europa. In de aquaria vind je de zeldzaamste nog levende soorten kwallen en daarmee heeft Praag er echt een topattractie bij voor kinderen. Een unieke onderwaterwereld dus! De transparante zeedieren betoveren je met hun prachtige kleuren, maar verdienen ook respect vanwege hun dodelijke toxiciteit. Er zijn 38 aquaria die in totaal 12.500 liter bevatten, waarvan het grootste aquarium 2.000 liter groot is.

Dankzij speciaal ontworpen interieurs met 3D-projecties, rijke audiovisuele effecten en unieke verlichtingselementen lijkt het alsof je echt onder zeeniveau bent. De nieuwe attractie biedt bezoekers de kans om dichter bij deze zeebewoners te komen en meer over hen te leren. Vlakbij Jellyfish World is een nieuwe bistro gevestigd genaamd Bistro medúz. Een ideale plek om te genieten van een koffie of een Tsjechische maaltijd.

Jellyfish World ligt op het dak van Arkády Pankrác shopping center, op de tweede verdieping om precies te zijn. Het ‘Kwallenmuseum’ is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 21.00 uur. Met een gezin is een familieticket de beste keuze.

Uitje Jellyfish World Praag met kinderen

Dierentuin in Praag / Praha Zoo / Zoologick á zahrada

De dierentuin in Praag behoort tot de top 10 van dierentuinen in Europa en je kinderen kunnen er zich met gemak een hele dag vermaken. Er zijn tijgers, olifanten en leeuwen te zien, maar ook minder bekende dierensoorten die ook zeker de moeite waard zijn: de Komodo varaan, ijsberen, kamelen en rode panda's. Bovendien zijn de Indonesian Jungle en Monkey Island erg populair in de dierentuin De dierentuin in Praag ligt aan de rand van de stad en is het hele jaar door geopend. De dierentuin is goed bereikbaar met openbaar vervoer, auto, fiets of zelfs met de stoomboot (van maart tot oktober). Je vertrekt met de boot vanaf de stijger bij metrostation Karlovo Namesti. De boot vertrekt 3-6 keer per dag en duurt een enkele reis duurt ongeveer 75 minuten. Kaartjes voor de boot kosten koop je bij het kantoortje dat aan de steiger ligt.

Je gaat op citytrip naar Praag. Moet je dan de dierentuin in Praag met een bezoekje vereren of is het een dierentuin zoals zovelen? Als je genoeg tijd hebt dan is de dierentuin van Praag zeker een bezoekje waard tijdens je citytrip Praag met kinderen. Natuurlijk is het een dierentuin, maar wel eentje met een lange historie. De Praha Zoo opende haar deuren in 1931 vlakbij Kasteel Trója in Praag 7 en de dierentuin is het hele jaar geopend. In 2002 werd Zoologick á zahrada, zoals hij het Tsjechisch heet, zwaar getroffen door overstromingen en naar aanleiding daarvan werd de dierentuin eerst flink verbouwd. In een paar jaar tijd werd het vervolgens één van de beste zoos ter wereld. De Praha Zoo is de vierde beste dierentuin ter wereld, dus eigenlijk mag je deze zoo niet missen! Je kunt heerlijk rondwandelen in de Praha Zoo, kinderwagens en karren zijn ter plekke te huur. Voor kinderen zijn er speelplaatsen, een kinderboerderij en een stoeltjeslift. Wat zo ontzettend fijn is aan de dierentuin in Praag is dat hij betaalbaar is! Kijk naar de opties voor een familieticket als je met kinderen naar deze zoo gaat, dat kan zeker nog wat uitmaken.

Regelmatig worden er jonge dieren in de dierentuin van Praag geboren. De afgelopen jaren onder andere een baby olifant en een baby gorilla. Even van tevoren kijken dus of je misschien nog pas geboren dieren kunt bewonderen, want dat zijn natuurlijk goede redenen om naar deze zoo te gaan als je in Praag bent.

Krokodil in dierentuin Praag

Riviercruise naar de zoo en Kasteel Troja

Wil je het uitstapje naar de dierentuin in Praag nog leuker maken? Ga er dan naartoe met een riviercruise, met de (stoom)boot op de heen- en/of de terugweg om precies te zijn. De opstapplaats van het tripje met de boot is de Rasinovo-kade (Rašínovo nábřeží). Deze kade ligt tussen de Palackého en Jiráskův bruggen in Praag. Het meest praktisch is een enkele reis, want een boottrip duurt ongeveer 75 minuten plus een wandeling van 15-20 minuten van de kade naar de dientuin.

Je kunt makkelijk een dag doorbrengen van de Zoo van Praag en het prima combineren met een bezoek aan het tegenovergelegen Kasteel Troja, de Botanische Tuinen op de nabijgelegen heuvel of een bezoek aan de Krizik Fontein ’s avonds op de terugweg.

Vytopna Railway, treinrestaurants in Praag

Welk kind vindt de trein niet leuk? Ga naar Vytopna Railway Restaurant dat wegens groot succes tegenwoordig twee restaurants in Praag heeft: Palladium. Geweldig dit restaurant als je met kinderen in Praag bent, want door het hele restaurant is een mega treinrails gebouwd. Je drankje wordt daardoor met de trein naar je tafel gebracht! Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Je kunt dus kiezen uit de twee restaurant, maar reserveer wel van tevoren. Het is vaak erg druk!

  • Výtopna Railway Restaurant - Wenceslas Square, Wenceslas Square 56, Prague 1
  • Výtopna Railway Restaurant - Palladium, Náměstí Republiky 1, Prague 1 (nieuw)

Karelsbrug Karlův most, de Karelsbrug in Praag

De Karelsbrug heeft een lange historie en is werkelijk waar prachtig en indrukwekkend. Kinderen rennen van beeld naar beeld welke aan beide kanten van de Karelsbrug staan. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht op het Praagse Kasteel en op de brug zelf is vanalles te beleven. Muzikanten, poppentheater, karikatuurtekenaars. Kinderen zullen het geweldig vinden om hier te vertoeven. Kids zijn meestal vroeg wakker. Mooi! Want de Karelsbrug is het mooist in de vroege ochtend.

Deze brug met zijn 30 heilige standbeelden staat regelmatig vol met straatverkopers en muzikanten, en verbindt de twee delen van Praag aan weerszijden van de rivier de Moldau (Vltava). Aan de oostkant van de rivier ligt de historische oude binnenstad van Praag, die wordt gekenmerkt door de Old Town Bridge Tower aan de voet van de brug. Kinderen zullen zeker het uitzicht kunnen waarderen en kunnen vanaf de brug ook de Burcht van Praag zien. Verder is er op de brug zelf ook zoveel vertier dat kinderen zich zeker zullen vermaken. Aan de westkant van de rivier is Mala Strana met in het centrum de prachtige St. Nicolaaskerk en op de heuvel de Praagse Burcht.

Karelsbrug in Praag

Ronddwalen bij de Praagse Burcht

Begin je tour in dit complex van prachtige gebouwen, binnenplaatsen en monumenten op het plein voor de Burcht. Dagelijks vindt hier bij de hoofdingang om 12 uur ’s middags de wisseling van de wacht plaats, een leuk fotomoment met de kinderen! Loop vervolgens door de hoofdingang en poorten naar de Gotische Sint Vitus Kathedraal (Katedrála svatého Víta). Na 297 trappen in de toren van de kathedraal beklommen te hebben kun je de grootste klok van Oost-Europa bekijken en wordt je klim ook nog eens beloond met een prachtig uitzicht over Praag.

Muzikant op de Karelsbrug in Praag

Door Praag toeren met tram 22

Ben je in Praag, sla dan een tour met tram 22 niet over! Deze tramlijn volgt de mooiste route van Praag en passeert alle highlights van de stad. Je kinderen krijgen op deze manier ook een indruk van de stad en weten wat ze kunnen verwachten. De tram gaat onder andere langs het Nationaal Theater en de Staroměstská en Malostranská metrostations, tot het Belvedere, de Praagse Burcht en Pohořelec, met fantastische uitzichten tijdens de hele route.

Tip: begin om een goed overzicht van Praag te krijgen met een ritje in Tram #22. Deze tramlijn volgt de mooiste route van Praag en passeert alle highlights van de stad. Je kinderen krijgen op deze manier ook een indruk van de stad en weten wat ze kunnen verwachten. De tram gaat onder andere langs het Nationaal Theater en de Staroměstská en Malostranská metrostations, tot het Belvedere, de Praagse Burcht en Pohořelec, met fantastische uitzichten tijdens de hele route. Zie Praag dus op een andere manier en bekijk samen met je kinderen waar jullie zéker nog naartoe willen gaan tijdens jullie stedentrip.

Route met kinderen in Praag

LEGO Museum Praag

LEGO liefhebbers opgelet: bij het LEGO museum in Praag zie je de grootste collectie legobouwwerken ter wereld met meer dan 3.000 bouwwerken die zijn geïnspireerd op films, als Harry Potter en Star Wars. Je vindt hier meer dan 20 verschilende LEGO thema's en kunt hier met gemak een paar uur doorbrengen. Nadeel vind ik dat het veel kleinere bouwwerken zijn die achter vitrines staan, daardoor miste voor mijn kinderen het wauw effect toch wel, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Zelf vind ik het LEGO museum in Praag meer geschikt voor volwassen LEGO liefhebbers en minder voor kinderen. Bestel je tickets voor het LEGO museum sowieso wel vooraf en sla de wachtrij gegarandeerd over.

Spejbl & Hurvinek

Spejbl & Hurvinek zijn een Tjechisch komisch duo. Het Spejbl & Hurvinek theater is een poppentheater in Praag in de wijk Bubeneč waar dagelijks shows worden opgevoerd. Je wordt in het centrum van Praag letterlijk overspoeld met aanbiedingen en informatie hierover. Voor kinderen is dit theater erg leuk, maar houdt er wel rekening mee dat de voorstelling niet in het Nederlands wordt gegeven. Vooral de kerstshow is een absolute aanrader dus ga je met kerst naar Praag? Zorg dan dat je deze show niet mist!

Spejbl Hurvinek show in Praag

Sinterklaas komt ook in Tsjechië

Ook in Tsjechië wordt Sinterklaas (Mikulas) gevierd op 5 december dus als je in deze periode naar Praag gaat dan is dat een belevenis op zich. Het Tsjechische Sinterklaasfeert is wel anders dan in Nederland. De Sint wordt begeleid door een engel en de duivel en op 5 december loopt dit trio door de straten van Praag. Ze delen mandarijnen, pinda's en snoep uit en er worden allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd met Sinterklaas.

Lorete

Vanaf de Pohořelec halte kun je vervolgens makkelijk terug naar de Praagse Burcht wandelen met onderweg enkele interessante bezienswaardigheden zoals Loreta. Loreta is een prachtige kerk – met schatkamer – en een bedevaartsoord. Op het hele uur kun je bij Loreta luisteren naar het klokkenspel. Weer eens wat anders dan de astronomische klok op het oude Stadsplein. De tram gaat ook langs het Strahov Klooster (Strahovský klášter) waarin de oude bibliotheek ligt. Als je unieke Tsjechische souvenirs zoekt voor kinderen, kijk dan eens bij Rocking Horse Toy Shop op Loretánské námestí; een leuk winkeltje vol Tsjechische geschenken zoals houten speelgoed.

Begin om een goed overzicht van Praag te krijgen met een ritje in Tram #22. Deze tramlijn volgt de mooiste route van Praag en passeert alle highlights van de stad. Je kinderen krijgen op deze manier ook een indruk van de stad en weten wat ze kunnen verwachten.

The Light Park in Praag

Wist je dat er in Praag een magische plek is waar lichtjes het verhaal vertellen? Het lichtpark met de poëtische naam "Lights Tell" is een unieke ervaring voor het hele gezin. Vooral tijdens de kerstperiode is het in het Žluté Lázně park een waar spektakel. Meer dan 400.000 LED-lampjes vormen samen een betoverende show en je vindt er sculpturen die de winterse sfeer van Praag uitbeelden, van fonkelende sterren tot sprookjesachtige taferelen. De heldere decoraties transporteren je naar een wereld waar je het meest sprookjesachtige verhaal zult beleven. Het park is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een plek vol romantische plekjes, versierd met feestelijke decoraties en fotogenieke achtergronden. Sommigen komen hier voor een eerste date, maar natuurlijk is dit ook een heerlijke plek voor gezinnen. Zowel met de tram als de bus is deze plek goed te bereiken en het is dagelijks geopend van 16:00 uur tot 21:00 uur. Als je in de buurt bent, mis dan zeker niet het nabijgelegen Vyšehrad. Het is een prachtige aanvulling op je bezoek aan het lichtpark.