Praag met kerst, de leukste binnenactiviteiten
23 oktober 2018 
in Praag
4 min. leestijd

Praag met kerst, de leukste binnenactiviteiten

Praag heeft al lang geleden ons hart gestolen. Met kinderen is de hoofdstad van Tsjechië gewoon echt ontzettend leuk, een vooral Praag met de Kerst is erg sfeervol!

Tips voor Praag met het gezin

Praag met de kinderen tijdens Kerst? Leuke binnenactiviteiten!

Wij vierden ooit oud en nieuw in Praag en dat was werkelijk een happening. Combineer een stedentrip met kinderen naar Praag tijdens de kerstperiode met een onvergetelijk oud en nieuw op Wenceslas Square en vergeet zeker niet om die overheerlijke Trdelniks op het oude Stadsplein te eten. De kerstvakantie en sowieso de winterperiode is bij uitstek geschikt om naar Praag de gaan met kinderen vanwege de heerlijke sfeer. De Karelsbrug met sneeuw zien vroeg in de ochtend is één van de mooiste plaatjes die ik me herinner. Ja, je moet vroeg opstaan, maar dat is het zeker waard. Door de hele stad staan leuke markten waar je kunt genieten van chocomel en lekkernijen. Of je koopt gewoon een hippe muts met de kinderen, blijven jullie oren ook warm. Het kan namelijk echt wel heel erg koud zijn met kerst in Praag en daar moet je echt op voorbereid zijn. Zeker als je van plan bent om met een baby of peuter te gaan. Een kleuter loopt over het algemeen zelf al flink wat afstanden en blijft zo wel op temperatuur. We hebben een aantal leuke binnenactiviteiten in Praag op een rijtje gezet

Speelgoedmuseum (Muzeum hraček)

Als je met de kleintjes reist en je bent toch in de Burcht van Praag dan is dit museum wel leuk en interessant voor een uurtje. Dit is de op één na grootste expositie van speelgoed in de wereld, van oud-Grieks tot het hedendaags, verzameld uit de hele wereld. De collectie is verspreid over twee verdiepingen en omvat o.a. een grote Barbie-expositie. Al kan dit museum met sommige kinderen misschien ook wat frustrerend zijn, want kijken mag je in dit museum meestal niet met je handjes…

Treinrestaurant Praag

Welk kind vindt de trein niet leuk? Ga naar Vytopna Railway Restaurant. Geweldig als je met kinderen in Praag bent, want door het restaurant is een mega treinrails gebouwd. Je drankje wordt daardoor met de trein naar je tafel gebracht! Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het erg leuk om dit te zien en mee te maken.

Restaurant met kinderen in Praag, het treinrestaurant

Marionetten

Marionetten horen bij de Tsjechische cultuur. Je vindt ik Praag heel veel schattige winkeltjes met prachtige marionetten, zoals Spejbl en Hurvínek, de Tsjechische versie van onze Jan Klaassen en Katrijn. De leukste marionetten-souveniers kun je vinden bij Marionettes Rici of Loutky Marionettes. Zij zitten op verschillende locaties onder de Praagse Burcht. Allebei de winkeltje zijn gespecialiseerd in handgemaakte poppen. Wil je een unieke Pinokkio of Harry Potter? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Museum voor Alchemisten en Tovenaars (Speculum Alchemiae)

Het museum voor de Alchemisten en Tovenaars is voor kleine kinderen nog wat te eng. Voor fans van Harry Potter is dit museum wel heel erg interessant, vooral als ze ook meegaan met de rondleiding van ongeveer 30 minuten. Je leert meer over de geheimen van de alchemisten van het oude Praag en er worden een paar geheimen verklapt. Je voelt letterlijk de magische energie op deze plek met donkere en vochtige kelders. Zeker weten dat de fantasie van kinderen wordt aangewakkerd in dit bijzondere museum. Ze zullen op zoek willen gaan naar toverdrankjes en spreuken gaan uitspreken om te kunnen toveren. Fun!

Avondje uit naar de opera of het ballet

De meeste mensen zullen alleen bij deze titel al afhaken met kinderen. Als je in Praag bent dan is een bezoek aan de opera of een balletvoorstelling toch eigenlijk wel een culturele must. Natuurlijk alleen leuk met tieners en kinderen die hier echt in geïnteresseerd zijn, want anders kun je dit van je lijstje schrappen. De theaters op zich zijn al prachtig en een verademing om naar te kijken.

Als je met kleine kinderen in Praag bent dan kun je ook kiezen voor een familievoorstelling van ‘The Magic Flute’ van Mozart in het Nationaal Marionettentheater. Ongeveer één keer in de week geven ze hier zelfs voorstellingen om 18:00 uur (voor etenstijd) en dat is met kleine kinderen een stuk handiger dan ’s avonds!

Theater, opera in Praag

Ook al is het koud, natuurlijk mogen een bezoekje aan de Praagse Burcht, een ritje met tram 22 en een aantal andere bekende bezienswaardigheden in Praag niet ontbreken tijdens jullie citytrip met de kinderen.

PRAAG MET KERST
Stedentrip Praag met kinderen

OVERNACHTEN IN PRAAG

Jihlava Tsjechië met gezin

TSJECHIË MET KINDEREN

Mireilles citytrip tips voor Praag

Praag is de stad van de Karelsbrug, de Joodse Wijk en sfeer. Het is een geweldige stad om te bezoeken met kinderen. Veel gezinnen kiezen voor een lang weekend Praag of ze combineren een stedentrip met een vakantie in Tsjechië. Eén ding is zeker: je hebt minimaal 2 tot 3 dagen nodig om Praag met je gezin echt te kunnen beleven. Om je stedentrip optimaal te besteden is het sowieso handig om bijvoorbeeld de Prague Cars vooraf te kopen. Dat geeft je veel meer rust, waardoor je maximaal kunt genieten. Maak keuzes in Praag als je maar één dag hebt en ga nog een keertje terug!

Waarom tickets en excursies via ons boeken?

Wij supporten lokale bedrijven. Daarom werken wij samen met GetYourGuide waardoor we direct tickets, excursies en belevingen aan kunnen bieden van lokale ondernemers. Je boekt dus rechtstreeks, hebt ruime keuze en garanties.