Eiffeltoren met tiener
Parijs
Mireille Steegmans
Parijs
06/26/2023
18 min

Parijs met een tiener, compleet anders

06/26/2023
18 min

De magie van Parijs ontdekken met je tiener is totaal anders dan Parijs met jonge kinderen bezoeken, kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Parijs, de stad van het licht, heeft veel te bieden voor bezoekers van alle leeftijden en dus ook voor tieners! Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je tiener net zoveel geniet van deze iconische stad als jij dat doet? Wij gingen zelf naar Parijs met een tiener en hebben de stad op alle manieren doorkruist, maar ook Angreni ging met haar dochter naar Parijs en ook haar tips lees je in dit uitgebreide blog. 

Parijs met een tiener

Waarom is Parijs ideaal met tieners?

Van het beklimmen van de Eiffeltoren tot het verkennen van de verborgen hoeken van Montmartre, Parijs zit vol met avonturen die zowel de verbeelding prikkelen als de kennis vergroten van je tiener. Parijs is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur en dus kunnen tieners hier hun kennis flink bijspijkeren over kunst, geschiedenis en architectuur. Onze tiener wil heel graag naar het Louvre en de iconische Notre-Dame mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Net als een fietstour, fietsen in een stad staat in mijn ogen altijd garant voor plezier en we deden dit al eerder in onder andere Rome en Porto.

Onze kinderen zijn allebei erg onafhankelijk en ik denk dat het vele reizen daarmee te maken heeft. In Parijs regelt onze tiener het navigeren in de metro en trein. Dat gaat echt perfect en hij heeft er ontzettend veel plezier in. Weer een stukje meer onafhankelijk dus!

Plannen maken voor Parijs met een tiener

Het plannen van de perfecte reis naar Parijs begint met de voorbereiding. Het kiezen van een fijne accommodatie is in mijn ogen belangrijk voor een leuke stedentrip Parijs met je tiener. Wat mij betreft is een plek in het centrum van de stad ideaal, dichtbij belangrijke bezienswaardigheden. Overweeg wat jullie fijn vinden, in Parijs heb je in ieder geval volop hotels verspreid over de stad en leuke appartementen in wijken zoals Marais, Quartier Latin of Saint-Germain-des-Prés.

Met een tiener is in mijn ogen een flexibel reisschema een must have. Tieners kunnen nog wel eens wisselvallig zijn, dus plan je dagen niet te vol en leg alleen jullie must do´s vast in een tijdslot. Bij sommige musea of activiteiten is dat namelijk nodig. Maar verder is het leuk om spontane beslissingen te kunnen nemen. Het lijkt een inkoppertje, maar ik wil het toch even zeggen: een reis naar Parijs is niet compleet zonder het proeven van een croissant in een lokaal café of een verse macaron!

Tips Parijs met een tiener

Topattracties in Parijs voor tieners

Parijs heeft volop attracties die onze tiener boeien. De Eiffeltoren, met zijn adembenemende uitzicht over de stad, is een must-see als je voor het eerst in Parijs bent. Het Louvre, 's werelds grootste kunstmuseum, biedt een overvloed aan historische en artistieke schatten. Tenslotte is Montmartre, het artistieke hart van Parijs, de perfecte plek om te verdwalen in smalle straatjes, bohemiencafés en ateliers. Door deze bezienswaardigheden te bezoeken, krijgen tieners de kans om Parijs' rijke geschiedenis, cultuur en kunst van dichtbij te ervaren. Maar er is natuurlijk meer, ik neem je mee langs de highlights en minder bekende plekjes van Parijs!!

Met Eurostar naar Parijs met je tiener

Wij reizen met Eurostar- tot 1 oktober 2023 Thalys - naar Parijs vanaf Schiphol. Dit was niet het eerste ritje voor ons met deze hogesnelheidstrein die je snel en comfortabel naar de prachtige Franse hoofdstad brengt, wij zijn inmiddels wel echt groot fan van treinreizen! Eén van de grootste voordelen van reizen met de Eurostar is natuurlijk de snelheid waarmee je in Parijs kunt zijn. Deze hogesnelheidstrein bereikt snelheden tot wel 300 kilometer per uur waardoor je echt wel in een mum van tijd op je bestemming bent. Helemaal zaligmakend is dit niet, want wij reizen ook nog eens een uur naar Amsterdam en als je die tijd allemaal bij elkaar optelt dan kunnen we net zo goed de auto pakken. Waarom dan toch de Eurostar? Het comfort! Wij wonen 2 minuten lopen van het treinstation in Oss en onze vakantie of stedentrip Parijs start gewoon als we de voordeur dichttrekken en wij vinden dat zo lekker ontspannen. We hoeven de weg niet te zoeken, hebben alle tijd voor onze kinderen en beleven de rit met de Eurostar naar Parijs eigenlijk als een avontuur, zéker met onze kleuter geldt dat natuurlijk. 

Onze tiener plugt lekker in op de WiFi en vermaakt zich goed in de Eurostar. De stoelen zijn ruim en comfortabel, we komen daardoor ontspannen en uitgerust aan in Parijs. Dat is echt anders als je zelf 5 uur hebt moeten rijden en de drukte van Parijs hebt moeten trotseren. Goed om even te benoemen: reizen met de Eurostar is niet alleen snel en comfortabel, maar ook milieuvriendelijk. De trein stoot aanzienlijk minder CO2 uit dan vliegtuigen of auto's, waardoor het een duurzame keuze is voor je vakantie in Frankrijk. Door voor de Eurostar te kiezen, dragen we bij aan de vermindering van onze ecologische voetafdruk en dat vinden we steeds belangrijker. Je kunt op de Eurostar stappen op Amsterdam Schiphol, Amsterdam Centraal en Rotterdam. Hoewel Rotterdam voor ons slimmer is, kiezen we voor Schiphol, omdat daar meer te beleven is voor vertrek. We zijn er ruim op tijd en vermaken ons nog even op Plaza, eten nog lekker wat en zijn vervolgens klaar om ontspannen aan onze treinreis beginnen.

Thalys met een tiener

Highlights fietstour in Parijs

Fietsen in Parijs is fantastisch! Wij maakten een tour met Holland Bikes met een Nederlandse gids en waren allemaal erg enthousiast. Alleen onze kleuter vond er eerlijk gezegd wat minder aan. Een fietstour in Parijs is een uitzonderlijke manier om de stad te ontdekken. Je krijgt een uitgebreid en uniek perspectief op Parijs met de Highlight Tour en in een aantal uren doorkruis je zo´n beetje de hele stad en fiets je langs iconische bezienswaardigheden en ook een aantal meer verborgen plekjes zoals het monument van Diana..

De tocht gaat altijd langs de majestueuze Eiffeltoren, volgt de oevers van de Seine en natuurlijk ontbreekt het Louvre niet. Ik raad aan om de fietstour op dag één te boeken, want dan heb je meteen een goed beeld van de stad en kun je bepalen wat jullie de andere dagen zeker nog willen zien. Na een bezoek aan het Île de la Cité, waar de indrukwekkende Notre-Dame staat, fietsen we door naar het levendige Quartier Latin en Saint-Germain-des-Prés. Deze fietstour is niet alleen maar sightseeing, je wordt ook echt ondergedompeld in de Parijse cultuur, hoort verhalen en leert feiten van de gids die gewoon echt ontzettend leuk zijn om te horen. Wat ons betreft is een fietstour een heerlijke manier om Parijs en heel veel andere steden te ontdekken.

Fietsen in Parijs met een tiener

L'Atelier des Lumières

Ik kan wel stellen dat L'Atelier des Lumières in Parijs een unieke ervaring is die je gezien wilt hebben. Wij zijn allemaal onder de indruk en onze kinderen eigenlijk nog wel het meest. Hier komen kunst en technologie samen, waardoor je echt anders kijkt naar kunst die je anders misschien zou overslaan, waarschijnlijk omdat al je zintuigen geprikkeld worden. De adembenemende projecties en boeiende kunstwerken komen werkelijk tot leven en de muziek die je erbij krijgt is fantastisch! 

De visie achter het concept is om de grenzen van traditionele tentoonstellingen te verleggen en toegankelijk te maken voor een groter publiek. En dat is zéker gelukt vinden wij! De projecties met kunst komen tot leven op de gigantische muren en vloeren van de complete ruimte. Je loopt letterlijk zelf door het kunstwerk heen waardoor de bewegende beelden en muziek samen een unieke beleving creëren. Als ik de muziek nu afspeel thuis, dan gaan we even terug naar Parijs. De muziek zit letterlijk gekoppeld aan de ervaring!

Wanneer je hier bent geweest dan hoef ik de impact van L'Atelier des Lumières op de creativiteit en verbeeldingskracht van tieners niet uit te leggen, wat een unieke belevenis is dit! Voor tieners biedt dit de perfecte gelegenheid om de wereld van kunst te verkennen op een boeiende en interactieve manier. De adembenemende projecties, de beroemde kunstwerken en de mogelijkheid om er zelf doorheen te lopen maken van L'Atelier des Lumières een must-see bestemming in Parijs met je tiener!

Veelgestelde vragen over L'Atelier des Lumières

Is L'Atelier des Lumières geschikt voor kinderen van alle leeftijden? - Wat ons betreft is dit geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Zelfs een baby zal in je armen tot rust komen van de prachtige projecties en de mooie muziek.

Hoe lang duurt een gemiddeld bezoek aan L'Atelier des Lumières? - Wij zijn hier ongeveer 1,5 uur binnen en kijken 2 voorstellingen en nog een stukje opnieuw van de eerste voorstelling die we al gezien hebben, omdat er een prachtig stukje muziek in zit. Doorgaans moet je ongeveer een uur rekenen voor een bezoek.

Kan ik foto's maken tijdens mijn bezoek? - Ja, dat kan, maar geniet vooral van wat je ziet zou ik zeggen en video zegt meer dan een foto in het geval van L'Atelier des Lumières.

L'Atelier des Lumières Parijs

L'Atelier des Lumières met tiener

Galerie de paléontologie et d'anatomie comparée

Wauw, dit museum is voor onze tiener en voor ons misschien wel de grootste museum verrassing van Parijs! In de wereld van de Galerie de paléontologie et d'anatomie comparée in Parijs kom je in een ware schatkamer van kennis over organismen, een rijke geschiedenis van wetenschappelijk onderzoek. Dit museum werd opgericht in 1898 en is sindsdien een belangrijke plek voor de studie van paleontologie en vergelijkende anatomie. Het is een van de grootste collecties ter wereld op dit gebied en herbergt een verbazingwekkende verscheidenheid aan fossielen, skeletten en anatomische modellen. Wij dachten dat we hier misschien wel zo klaar zouden zijn, wisten ook niet precies wat we konden verwachten. Maar wat hadden we het mis! We genieten van de indrukwekkende verzameling van fossielen, variërend van prehistorische dinosaurussen op de eerste verdieping tot uitgestorven zeedieren. Daarnaast zie je hier ook een diepgaande studie van de anatomie van zoogdieren, vogels en reptielen. Erg interessant allemaal!! 

Naast de wetenschappelijke waarde is Galerie de paléontologie et d'anatomie comparée ook een architectonisch meesterwerk. Het gebouw zelf is adembenemend, met haar prachtige neogotische stijl en uitgebreide decoraties. Het interieur is al even indrukwekkend, met hoge plafonds, glas-in-loodramen en elegante galerijen die de collecties omringen. Het is een plek waar kunst en wetenschap samenkomen en waar wij echt volop genieten! Dit is een ware schat voor liefhebbers van paleontologie, anatomie en de natuurlijke wereld. Een bezoek aan deze galerij zal je zeker verrassen en gegarandeerd inspireren en feiten leren die je absoluut nog niet wist!

Museum Parijs met tiener

Parijs met tiener Galerie de paléontologie


Galerie de paléontologie et d'anatomie comparée

Panthéon, een duik in de geschiedenis

Waarschijnlijk gaat niet iedere tiener het leuk vinden in het Panthéon, maar als jouw tiener houdt van geschiedenis dan is een bezoekje gegarandeerd een educatieve reis door de geschiedenis bomvol bekende namen waaronder bijvoorbeeld de beroemde Franse schrijvers Victor Hugo en Alexandre Dumas, wetenschapper Marie Curie die als eerste vrouw de Nobelprijs ontving en Louis Braille. Wij hebben allemaal een audiotour en dat is in mijn ogen wel echt een must om een bezoek interessant en betekenisvol te maken. Je leert welke historische feiten er schuilen achter dit bouwwerk dat een meesterwerk van architectuur is dat dateert uit de 18e eeuw. Het Panthéon werd oorspronkelijk gebouwd als een kerk en gewijd aan Sainte-Geneviève, de beschermheilige van Parijs. De architect Jacques-Germain Soufflot ontwierp een indrukwekkend neoclassicistisch gebouw dat de grootsheid van het oude Griekenland en Rome weerspiegelt. Het imposante exterieur en de majestueuze koepel maken het Panthéon een adembenemend gezicht om te aanschouwen en mijn tiener ziet natuurlijk gelijkenissen met wat hij heeft geleerd over Griekenland en Rome.

Een van de meest interessante aspecten van het Panthéon is dat het dienst doet als een eerbetoon aan belangrijke figuren uit de Franse geschiedenis. Het gebouw herbergt de graven en gedenktekens van enkele van de meest invloedrijke personen van het land. Denk hierbij aan schrijvers, wetenschappers, filosofen, revolutionairen en andere opmerkelijke persoonlijkheden. Door het Panthéon te bezoeken, krijgt een tiener de kans om meer te leren over deze historische figuren en hun bijdragen aan de samenleving, dus het is slim om je vooraf wat meer te verdiepen in deze historie. Het Panthéon speelde bijvoorbeeld een cruciale rol tijdens de Franse Revolutie, dit was een keerpunt in de geschiedenis van Frankrijk. In 1791 werd besloten dat het Panthéon een monument zou worden en dienst zou doen als een eerbetoon aan grote mannen en vrouwen die het vaderland hadden gediend. Het symboliseert de waarden van de Franse Revolutie, waaronder vrijheid, gelijkheid en broederschap (Frans: liberté, égalité, fraternité). Het Panthéon is tegenwoordig nog steeds een plek waar de natie haar helden eert en hun nalatenschap levend houdt.

Kortom, het Panthéon is niet zomaar een historisch gebouw, maar een plek vol betekenis en verhalen. Het vertegenwoordigt de pracht van de architectuur, eert belangrijke figuren uit de Franse geschiedenis en symboliseert de idealen van de Franse Revolutie. Een bezoek aan het Panthéon met een tiener is daardoor niet alleen educatief, maar ook inspirerend Het brengt de geschiedenis tot leven en je tiener zal gegarandeerd bewondering krijgen voor een aantal historische figuren!

Veelgestelde vragen over het Pantéon

Kan ik binnen foto's maken in het Panhéon? - Ja, geen enkel probleem ik maak volop foto's en dat mag ook overal. Wel met respect voor de doden in de kelders.

Welke historische figuren zijn begraven in het Panthéon? - Onder andere Filosoof Jean-Jacques Rousseau en Victor Hugo, de beroemde Franse schrijver van werken zoals "Les Misérables" en "De Klokkenluider van de Notre-Dame".

Zijn er faciliteiten zoals cafés en toiletten beschikbaar? - Er is een souvenir shop in het Panthéon en je kunt er naar de toilet, verder is het niet de bedoeling dat je hier eet.

Parijs met tiener Pantheon

Pantheon Parijs met tiener

Eiffeltoren, het iconische symbool van Parijs

Het bezoeken van de Eiffeltoren is een must voor velen. De uitzichten vanaf de top zijn spectaculair en je tiener zal het geweldig vinden om selfies te maken tegen de achtergrond van deze iconische toren. Een van de belangrijkste redenen om de Eiffeltoren te bezoeken, is het adembenemende uitzicht dat je vanaf de top hebt. Terwijl je de toren beklimt, word je getrakteerd op panoramische uitzichten over de hele stad Parijs. Ik zou persoonlijk met een tiener ook echt zelf lopen en niet de lift pakken naar het hoogste punt van de Eiffeltoren. Onderweg kun je even stoppen en genieten van het uitzicht. Je zult versteld staan van de schoonheid van de stad, met de vele historische monumenten, charmante straatjes en de majestueuze rivier de Seine. 

De Eiffeltoren zelf is een meesterwerk van architectuur. Ontworpen door Gustave Eiffel voor de Wereldtentoonstelling van 1889, is het een indrukwekkend staaltje techniek en vakmanschap. Het imposante ijzeren ontwerp en de verfijnde details maken het tot een van de meest herkenbare en geliefde bouwwerken ter wereld. Een bezoek aan de Eiffeltoren is een kans om de schoonheid en elegantie van dit architectonische icoon van dichtbij te bewonderen. De Eiffeltoren is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar heeft ook een rijke symboliek en geschiedenis. Het werd gebouwd ter ere van de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie en was aanvankelijk bedoeld als een tijdelijke structuur. Gelukkig werd het behouden vanwege zijn populariteit en werd het een symbool van Parijs en de Franse identiteit. 

Je kunt ter plaatse tickets kopen voor de Eiffeltoren, maar om een wachtrij te voorkomen in de vakanties zou ik je aanraden om een skip-the-line-ticket voor de Eiffeltoren te kopen. 

Stedentrip Parijs met tiener

Het Louvre, kunst ontmoet geschiedenis

Het Louvre, één van 's werelds grootste en meest prestigieuze kunstmusea, is een must-visit locatie in Parijs met je tiener als je het mij vraagt. Bereid je voor op een onvergetelijk cultureel en educatief museumbezoek in Parijs! Het Louvre herbergt een ongelooflijke schat aan kunstwerken en historische artefacten. Van oude beschavingen tot moderne meesterwerken. Zo kun je er de kunst door de eeuwen heen ontdekken en kennismaken met verschillende culturen en artistieke stromingen.

Er zijn in mijn ogen een aantal collecties die je gezien wilt hebben in het Louvre met een tiener. De Egyptische collectie is bijvoorbeeld echt fascinerend voor tieners. Je leert hier over de oude Egyptische beschaving en ziet prachtige beelden, mummies, hiërogliefen en artefacten. Dat geldt ook voor de Griekse en Romeinse collectie: De Griekse en Romeinse collectie in het Louvre neemt tieners mee terug naar de klassieke oudheid. Ze kunnen de beelden van Griekse goden en helden bewonderen, de prachtige sculpturen verkennen en de invloed van de oude Griekse en Romeinse beschavingen op de kunst en cultuur van vandaag begrijpen.

En dan is er natuurlijk de beroemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Maar sla ook zeker de meesterwerken van beroemde kunstenaars zoals Rembrandt, Vermeer en Delacroix niet over. Heeft je tiener niets met schilderkunst? Ga dan liever uitgebreid voor de Egyptische, Griekse en Romeinse collecties, want hier kun je echt wel uren rondkijken.

Louvre collectie Parijs met tiener

Louvre Parijs met tiener

Parijs buiten de gebaande paden met een tiener

Hoewel de iconische bezienswaardigheden van Parijs absoluut de moeite waard zijn, zijn er ook veel verborgen schatten te ontdekken!

Jardin du Luxembourg

Dit park heeft speeltuinen, een poppentheater en een vijver waar kinderen kleine zeilbootjes kunnen huren. Kleine kinderen zullen hier genieten, maar ook met een tiener is het heerlijk flaneren hier en een prima plek om te genieten van een lekkere croissant die je net vers hebt gehaald bij de bakker. Dit prachtige park biedt een oase van rust en schoonheid midden in de drukke stad. Het park is prachtig aangelegd met weelderige tuinen, vijvers en bloemperken. Je kunt hier prima genieten en een wandeling maken langs de kronkelende paden. Jardin du Luxembourg biedt een scala aan recreatieve activiteiten die tieners aanspreken, de leukste is toch wel het huren van een iconisch zeilbootje en dit vervolgens loslaten op de vijver. Daarnaast kun je hier samen een potje jeu de boules spelen of schaken, geweldig voor een ontspannen middag in Parijs! Het park herbergt het indrukwekkende Palais du Luxembourg, dat momenteel dienstdoet als de zetel van de Franse Senaat.

Jardin du Luxembourg bootjes met tiener

Jardin du Luxembourg Parijs

Ontdek samen de Franse keuken

Met kooklessen kan je tiener de geheimen van de Franse keuken leren en een uniek souvenir mee naar huis nemen: de vaardigheid om een authentiek Frans gerecht te bereiden. Door de geheimen van de Franse keuken te leren en heerlijke gerechten samen te bereiden heb je gegarandeerd een leuke ochtend of middag. Een bezoek begint in de meeste gevallen met een bezoek aan een lokale markt. 

Wil je liever wat minder actief zijn in de keuken, maar wel lekker genieten? Maak dan je eigen foodtour door de stad en bezoek leuke plekken, cafeetjes en barretjes waar je van die typische Parijse lekkernijen kunt eten. Ik tip je 'le Bistrot Paul Bert' voor boeuf bourguignon, confit de canard en crème brûlée. Heb je een Emily in Paris fan bij je? Dan is Terra Nera een must visit op slechts een steenworp afstand van het Panthéon. En wij gaan eigenlijk altijd ook wel eten bij 'Le Poulbot' vlakbij Montmartre waar ze traditionele recepten reserveren zoals Franse uiensoep, confit de canard en escargots. Bestel hier zeker een lekker karafje huiswijn!

Street art tour, de andere kant van Parijs

In de wijk Belleville in Parijs kun je je hart ophalen als je van street art houdt. Belleville is nog niet heel bekend, maar het is flink in opmars. Maak hier je eigen street art tour met je tiener en bekijk de hedendaagse kunstscene van Parijs, die even levendig is als de traditionele kan ik je vertellen! Je kunt dit perfect zelf doen door lekker door de straten te slenteren. Wil je wat meer structuur? Overweeg dan een street art tour bij Street art tours by Street Art Paris. Zij nemen je mee naar buurten zoals Belleville, waar de muren levendige canvassen zijn. Een aantal plekken om naartoe te gaan:

  • Rue Dénoyez in Belleville - Eén van de beste plekken in Parijs om street art te ontdekken is Rue Dénoyez in de wijk Belleville. Deze kleurrijke straat is een canvas voor lokale en internationale artiesten en biedt een overvloed aan creatieve en levendige muurschilderingen. Je zult versteld staan van de diversiteit en de artistieke kwaliteit van de kunstwerken die de straat sieren. Van gedetailleerde portretten tot abstracte ontwerpen, Rue Dénoyez is een must-visit bestemming voor street art liefhebbers.
  • Canal Saint-Martin - Langs het prachtige Canal Saint-Martin vind je ook een aantal indrukwekkende street art werken. Deze levendige buurt biedt een interessante mix van straatkunst, graffiti en muurschilderingen. Je kunt een wandeling maken langs het kanaal en onderweg genieten van de kleurrijke kunstwerken die de muren sieren. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult zeker enkele prachtige foto's kunnen maken van de street art langs het Canal Saint-Martin.
  • Le M.U.R. in de wijk Oberkampf - Le M.U.R. (Modulable, Urbain, Réactif) is een speciale plek in de wijk Oberkampf waar regelmatig street art werken worden tentoongesteld. Deze locatie fungeert als een openluchttentoonstelling waar verschillende kunstenaars hun werk kunnen tonen. Elk kunstwerk blijft ongeveer twee weken voordat het wordt overschilderd door een nieuw kunstwerk, wat zorgt voor een constante stroom van nieuwe creaties. Een bezoek aan Le M.U.R. is een geweldige manier om de diversiteit en de evolutie van street art te ervaren.

Street art tour Parijs

Disneyland Parijs

Dit magische pretpark zal de dag van elke tiener opfleuren, want in Disneyland is er natuurlijk iets te beleven voor alle leeftijden! Disneyland Parijs biedt een breed scala aan spannende attracties en achtbanen die tieners zeker zullen aanspreken. Van de legendarische Space Mountain tot de sensationele Big Thunder Mountain, er zijn genoeg avonturen om het hart van een tiener sneller te laten kloppen. Willen jij en je tiener even bijkomen? Naast de attracties biedt Disneyland Parijs ook een scala aan entertainment en shows die tieners zullen vermaken. Er is altijd iets spannends en visueel verbluffends te zien, denk aan live-optredens en dansshows. Een ontmoeting met je tieners' favoriete Disney-figuren van vroeger zal bij de ene tiener goed vallen en bij de andere tiener helemaal niet. 

Er zijn talloze themarestaurants waar je kunt eten in een betoverende sfeer. Van klassieke Amerikaanse gerechten tot de internationale keukens. Je kunt samen met je tiener genieten van smakelijke hamburgers, pizza's, churros en nog veel meer lekkernijen. Gegarandeerd een hit! Ik schreef al meer over Disneyland Parijs en mijn artikel met de titel 'Hoe kun je goedkoop naar Disneyland Parijs?' is gegarandeerd een aanrader voor een betaalbaar bezoek aan Disney.

Parijs is een stad om verliefd op te worden

Een stedentrip met een tiener kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en de juiste activiteiten, wordt een bezoek aan Parijs een onvergetelijke ervaring. Je tiener wil gegarandeerd terug naar deze mooie stad, want ik heb niet de illusie dat je al mijn tips hebt kunnen doen tijdens jullie stedentrip Parijs!

De beste reistijd om Parijs te bezoeken met een tiener is in mijn ogen de voorjaarsvakantie of de herfstvakantie, al is de kerstvakantie ook wel ontzettend leuk. Maar een stuk kouder en bovendien drukker, omdat het een gezellige periode is. In de zomer kan het echt bloody hot zijn in Parijs, zoals in vele steden. Je moet je afvragen of dat ideaal is. Aan de andere kant: als je het Louvre en Galerie de paléontologie et d'anatomie comparée op je lijstje hebt staan dan kun je deze natuurlijk ook plannen op de heetste periodes van de dag en omzeil je de hitte.