Sunda eilanden met kinderen

Sunda Eilanden met kinderen

Sunda Eilanden met kids

Genieten op de Sunda Eilanden met kids

Een week met de boot de prachtige Indonesische Sunda eilanden ontdekken en genieten van de rust, natuur en heerlijk Indonesische eten aan boord van The Pirate ship van de organisatie Ocean Voyages. Dat klinkt als muziek in de oren en is een ervaring om nooit meer te vergeten! Dit is overigens een trip die je niet kunt maken met kinderen onder de 8 jaar. Ze zullen simpelweg geweigerd worden vanwege de veiligheid. Als je namelijk onderweg bent met de boot, ben je zeker niet 1,2,3 in de buurt van medische zorg dus dat is de reden dat kleine kinderen niet mee mogen.
Indonesië met gezin

Sunda-eilanden, aan boord van 'the pirateship'

Wij zijn aan boord van 'The Black Pearl' en genieten we van de wereld boven en onder water met als hoogtepunt toch wel het bezoek aan Komodo National Park op het eind van de bootreis. Toen we gisteren opstonden voor een verkoelende douche en de trip naar onze boot bleek dat er geen water was: nice! Vooral omdat de verwachting is dat we aan board geen megashower zullen hebben. Maar nadat de machine weer is aangezwengeld hebben we na 15 minuten toch weer water. Daarna op naar het ontbijt, want om 7 uur worden we opgehaald om naar de haven gechauffeurd te worden. Daar gaan we aan boord van 'The Black Pearl'. Hope there is not a curse on this one! In ongeveer 2,5 uur varen we naar Gili Trawangan waar we een ander Nederlands stel afzetten. Door wat onduidelijkheid staat ook onze bagage al op het strand, maar het blijkt dat we op ons 'pirate ship' de Bulan Permanan moeten wachten dus bagage weer terug aan boord van The Black Pearl. Dan begint er iemand te roepen vanaf het strand, dat blijkt achteraf onze Ierse duikinstructrice die meegaat voor de andere en enige Nederlandse passagier aan boord. Het blijkt dus dat we maar met 4 zijn, gelukkig maar want met 12 + 5 bemanningsleden aan boord zou wat veel van het goede zijn naar onze mening.

Strand in Indonesië Gili eilanden

Uitvaren naar Pulau Moyo

Om 17.00 uur varen we uit om na 15 uur varen Pulau Moyo te bereiken, om 8 uur 's ochtends de volgende dag om precies te zijn. Dit is wel erg mooi wakker worden met zicht op een eiland waarop misschien 15 hutjes staan and that's all. Eerst onbijten: pancake-time, mmmm that tastes good! Overigens geldt dat voor al het eten tot nu toe wat van Jack 'Good Will Diving' zijn hand komt, onze kok voor de duidelijkheid. Gisterenavond was de green curry chicken ook top. Daarnaast wordt de boot keurig schoongemaakt en vermaken we ons prima tot nu toe. Op Pulau Moyo gaan we naar Air Beling, daar is een waterval met een zoetwater meer en een swinging rope waar je kunt slingeren als Tarzan himself! Leuk voor wat oudere kinderen en daredevils. Na aan land te zijn gegaan komen alle kinderen van het eiland op ons af. Ze vinden het geweldig om met of zonder ons op de foto te gaan en om zichzelf vervolgens terug te zien. Lang leve het digitale tijdperk, wat hier blijkbaar nog ver weg is. Na 40 minuten wandelen (en wat sneeën van de bamboe verder) bereiken we Air Beling waar sommigen van ons al zwierend vanaf het touw het water in plonsen. Als we terug wandelen roept er nog een mannetje dat een van ons door twee malariamuggen is gestoken op zijn rug, na een kleine check blijkt dat deze reactie heel normaal is als wij door de muscitos van hier worden gestoken, maar dit eiland blijkt toch wel zeer hoog in de top van malaria-eilanden te staan dus ook absolutely some bad ones.

Varen langs de Sunda eilanden

Varen langs de Sunda Eilanden

Aan boord van 'The Black Pearl' - hoe toepasselijk - genieten we van de wereld onder water en boven water. Kijken naar de zonsondergangen, de vissers, de manta's en een visje zelf vangen. Aan boord onze eigen crew die heerlijk voor ons kookt. De eindbestemming? Komodo Island! Wat een geweldige week aan boord van ons piratenschip. Eentje om nooit meer te vergeten. Deze trip is overigens alleen mogelijk met oudere kinderen, dit in verband met veiligheid. Het is namelijk niet zomaar mogelijk om naar een ziekenhuis te gaan mocht er iets gebeuren.

Sumatra met kinderen

Lunchen aan boord

Bij terugkomst aan boord blijkt dat er verse inktvis gevangen is voor de lunch. Heerlijk die catch of the day! Wederom een heerlijke lunch. Deze blog wordt vervolgens aan het eind van de middag geschreven aan boord met zicht op de ondergaande zon. Het ideale tijdstip om weer fotootjes te kunnen schieten. Naast mij ligt een snurkende en piepende captain. Er wordt ondertussen gedoken en gesnorkeld door de passagiers, vier in totaal dus. Inmiddels zijn de kinderen van het eiland die de hele middag rondom onze boot hebben gepeddeld verdwenen. Het begint hier erg lekker te ruiken, eens vragen aan de kok of ik kan helpen met de voorbereidingen. We hebben vanmiddag nog een korte vispoging ondernomen, maar helaas geen geluk dus we eten kip vanavond! Op de tweede duik zijn we ook gaan snorkelen, er is dan veel meer te zien dan rondom de boot. Er zitten rondom de boot tot nu toe ook vaak wat andere beestjes die bijten (plankton, watervlooien?) dus dat is minder fun. Vanavond in ieder geval weer genieten van de mooie sterrenhemel en op naar morgen, we zullen om 4 uur vannacht doorvaren naar de volgende bestemming.