Avontuurlijk Indonesië of liever een luiervakantie?
Indonesië
Mireille Steegmans
Indonesië
01/20/2020
2 min

Avontuurlijk Indonesië of liever een luiervakantie?

01/20/2020
2 min

Indonesië is een fantastische bestemming voor een luiervakantie, maar ook de avontuurlijke reiziger is hier helemaal op z’n plek. Deze tips zijn echt alleen voor dare devils: raft van de Alas rivier, bewonder de kleurrijke onderwaterwereld of trek je wandelschoenen aan voor een prachtige hike.

Raften op de Alas rivier

De Alas rivier in Sumatra heeft zulke uitzonderlijke stroomversnellingen dat wildwater rafters van over de hele wereld deze rivier op hun bucketlist hebben staan. Alleen voor avontuurlijke gezinnen met oudere kinderen dus die ook wat raft ervaring hebben! De rivier loopt dwars door het Mount Leuser National Park en is met scherpe bochten en stroomversnellingen een hele uitdaging. De raft- of kajaktochten vertrekken vanuit het dorp Angasan en gaan richting Gelombang, een stad vlakbij de Indische Oceaan. Het eerste gedeelte is wild en spectaculair: in het ongerepte regenwoud zijn veel wilde dieren te zien, zoals apen en kleurrijke vogels. Tijdens het tweede, rustige gedeelte heb je alle tijd de schoonheid van de natuur in je op te nemen. Bij meerdaagse rafting trips slaap je in tenten aan de oever van de rivier en geniet je ’s avonds van een BBQ en gitaardeuntjes.

Onderwaterwereld in Raja Ampat

Waigeo is het grootste eiland van de vier belangrijkste eilanden van de prachtige archipel Raja Ampat. Hoewel het bereiken van dit eiland nog steeds een uitdaging is, is het wel het gemakkelijkst van alle eilanden. Waigeo heeft schilderachtige baaien ommuurd door torenhoge kliffen, een ongerepte jungle waar vele diersoorten zich thuis voelen én een schitterende onderwaterwereld. Begeef je tussen duizenden kleurrijke vissen en koraalriffen en spot op 30 meter diepte zelfs slapende witpuntrifhaaien en zwartpunthaaien. Verder wonen er zeepaardjes, groene zeeschildpadden, naaktslakken, zeedraken, de reuze napoleonvis en de Indiase lionfish.

Hiken op de Rinjani vulkaan

De machtige Rinjani vulkaan torent met zijn 3726 meter hoog boven het eiland Lombok uit. Een klim naar de top is niet makkelijk, maar het uitzicht maakt het absoluut de moeite waard. De meerdaagse trekkingstochten worden als één van de mooiste in zuidoost-Azië beschouwd. Segara Anak, het halvemaanvormige meer, is voor Indonesiërs een spirituele plek. Balinezen komen er jaarlijks om een ceremonie uit te voeren en mensen die het Wetu Telu geloof aanhangen bidden er met volle maan.

Rinjani vulkaan

Of toch liever luieren?

Al deze heftige activiteiten zijn natuurlijk gaaf voor avontuurlijk gezinnen met oudere kinderen, maar zeker niet voor iedereen weggelegd. Je hebt geluk! Je kunt in Indonesië namelijk ook heerlijk relaxen en luieren. En dan af en toe een uitje doen zoals fietsen door de rijstvelden op Bali.

De Republiek van Indonesië is de grootste archipel ter wereld en bestaat uit ruim 17.000 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Bali, Java, Kalimantan, Papua, Sulawesi, Sumatra en de Molukken zijn de bekendste eilanden van Indonesië. Keuze genoeg dus! Zoek je nog fijne plekjes om te overnachten tijdens jullie rondreis door Indonesië met het gezin? Wij hebben onze tips voor kindvriendelijke hotels in Indonesië om heerlijk te overnachten voor je verzameld!