Bijzonder overnachten in Marokko met kinderen
Op Wereldreis
Daphne Liebrand
Op Wereldreis
02/10/2022
8 min

De mooiste plekken in de wereld om te overnachten met je gezin

02/10/2022
8 min

Je hebt van die plekken waar je zo blij van wordt, dat je er het liefst wilt blijven! De ene keer komt dat door de magnifieke omgeving, dan door de accommodatie zelf, een andere keer door ultieme kindvriendelijkheid, of door de gastvrije eigenaren, maar ook door een combinatie van factoren. Wij delen onze favoriete plekken die verspreid over de wereld liggen en die we met ons gezin bezochten.

River Kwai Resotel – Thailand

Midden in de jungle van Thailand vind je het River Kwai Resotel. Het resort is alleen per boot bereikbaar en dat maakt dat je je in the middle of nowhere waant! Onze kinderen genoten van het boottochtje over de River Kwai. Zeker als de boot wat zwaarder beladen over de rivier racete en het leek of je tussen twee omgekeerde watervallen door voer.

De accommodatie heeft heerlijke ruime familiekamers die opgaan in de omgeving. Onze peuter noemde het dan ook consequent de boomhut. Omdat het resort nogal afgelegen ligt is het met kleine kinderen erg fijn dat je voor alle maaltijden hier terecht kunt. Wij ontbeten vaak op het balkon van het restaurant met uitzicht op het zwembad met daarachter de kronkelende rivier.

Naast zwemmen en wandelen kun je hier op verschillende manieren over de rivier varen. Je kunt kanoën, maar ook Suppen en zelfs varen op een bamboevlot! Ook zijn er avonden met culturele dansvoorstellingen en kun je naar de Lawa Cave. Wat onze kinderen het meest is bijgebleven, zijn de wandelingetjes naar het restaurant als de zon onder was. Het resort wordt dan verlicht door duizenden lichtjes en fakkels. Een magisch plekje dus!

> Klik hier voor meer kindvriendelijke hotels in Thailand (onze tips)

Bijzonder overnachten in Thailand met kinderen

Hotel Laura – Sri Lanka

Hotel Laura is op de eerste plaats een plek met een geweldig uitzicht over de hele regio en Ella Rock. Het ligt zo hoog dat je vanuit je sfeervolle kamer kunt genieten van de meest fantastische zonsopkomsten. Maar hoe zit het dan met de kinderen? In hotel Laura is de kindvriendelijkheid op-en-top. Onze kleuter werd hartelijk ontvangen en speelde liever met de kinderen bij de eigenaresse thuis dan dat hij met ons meeging met uitstapjes...

Ik ben nog niet klaar met mijn lofzang. Naast een ontbijt met een onbetaalbaar uitzicht maken ze hier heerlijk vers eten klaar in de avond. Ook voor kinderen is het smullen geblazen. Tijdens ons verblijf werden we eerlijk geadviseerd over uitstapjes in de omgeving. Als kers op de taart zijn we met ons gezin en de eigenaresse van hotel Laura mee geweest naar een Poya Day. Poya Days zijn feestdagen in Sri Lanka die gelinkt zijn aan een volle maan. Ieder jaar zijn deze feestdagen dus op een andere dag.

> Klik hier voor meer kindvriendelijke hotels in Sri Lanka (onze tips)

Leuk hotel Laura in Ella met kinderen

Mega Inn Tangkahan – Sumatra (Indonesië)

De Mega Inn kies je zeker niet uit als je luxe en comfort zoekt, wél als je een authentieke plek zoekt waar je het echte junglegevoel wilt ontdekken! Je kunt hier eigenlijk alleen maar komen met een 4x4. De heerlijke hangmatten voor je hutje zijn heerlijk in de ochtend als de zon opkomt. Toen wij over de coole loopbrug naar deze accommodatie liepen was het één groot feest. Zo'n wiebelbrug met kinderen is fantastisch en iets wat ze niet snel meer vergeten. Dat geldt trouwens ook wel voor de sprinkhaan in onze toilet die we overigens met een teiltje water moesten doorspoelen. Primitief? Ja. Een aanrader? Volmondig ja! Wij waren hier niet om onder onze klamboe op de kamer te blijven liggen, maar om te wandelen en te tuben op de rivier waar je vanuit je hutje dus zo naartoe loopt. Met zo'n grote band de rivier af dus. Fantastisch, wat een avontuur! Onderweg een tussenstop maken om te zwemmen onder de waterval en genieten van een Sumatraanse lunch in de natuur. Hier ga je heen om de belevenis en een geweldige herinnering. En die krijg je!

Het restaurant wat bij de Mega Inn zit is trouwens een dikke aanrader. Je bent er zo ongeveer op aangewezen, omdat er in de wijde omtrek weinig anders te vinden is. Maar dat is geen straf en ze zijn hier bovendien kindvriendelijk en denken mee voor een lekkere maaltijd. Laat je niet afschrikken door de foto's die je online ziet, het was hier absoluut schoon. Wel primitief, maar als hier rondreist dan ben je daar inmiddels wel aan gewend.

> Klik hier voor meer kindvriendelijke hotels in Indonesië (onze tips)

Bijzonder overnachten op Sumatra met kids

Kasbah Tizzarouine – Marokko

Kasbah Tizzarouine is gelegen in Boumalne Dades met een adembenemend uitzicht over de Dades vallei. Omdat wij deze plek in de winter bezochten, waren de valleien onder ons groen en de bergtoppen in de verte besneeuwd. Met al die dorpjes die tegen de heuvels zijn gebouwd waan je je in een sprookje van 1001 nacht. De kamers in de kasbah zijn op-en-top Berbers ingericht. Wij sliepen in een familiekamer met meerdere bedden. In de zomer kan hier heerlijk gezwommen worden in het prachtige zwembad.

Het diner is een lopend buffet, wat erg fijn is voor de kinderen. Ze hebben namelijk spaghetti! Wij -de ouders- gaan voor de Marokkaanse smaken en ook de kleuter experimenteert daar wat mee door wat couscous te nemen. Vooral de peuter is na dagen onbekend eten dolblij met een bordje sliertjes. Haar geluk kan al helemaal niet meer op als een stel Berberse muzikanten de boel leven inblaast. Samen met onze kids dansen we voor het vuur van de openhaard op de oosterse klanken. Dit is Marokko op zijn best!

> Klik hier voor meer kindvriendelijke hotels in Marokko (onze tips)

Leuk hotel in Marokko met kinderen

Leuke kasbah in Marokko met kinderen

Pagoda Lodge – Nieuw-Zeeland

Op het Noordereiland in het plaatsje Kerikeri vind je de Pagoda Lodge. Een verzameling van 18 bijzondere accommodaties die wij niet allemaal in Nieuw-Zeeland hadden verwacht. Zo verbleven wij er tijdens onze wereldreis in het boothuis. Het houten huisje is helemaal in boothuis-stijl ingericht en vanuit ons bed kijk je door het grote raam zo op de rivier en de boten onder ons. We zijn meteen verliefd en vonden het erg jammer dat we er maar drie nachten hebben geslapen. In het boothuis staan 4 bedden en het is voorzien van een keuken, maar je hebt geen stromend water. Er is een toiletgebouw dat precies past bij de stijlen van de verschillende accommodaties.

Slaap je liever in een Safaritent, een pipowagen, de glamping bus of in de pagode zelf, dat kan natuurlijk ook! Op deze bijzondere campsite kun je op verschillende plekken zwemmen in de rivier, het heeft een heerlijk gazon waar onze kinderen graag speelden en het ligt op loopafstand van de oudste gebouwen uit Nieuw-Zeeland. Kortom, een bijzonder plekje!

Overnachten in Nieuw-Zeeland met kinderen

Leuke lodge op Noordereiland Nieuw-Zeeland

Spelen tussen de dieren – Swaziland

Swaziland is een koninkrijkje in het zuiden van Afrika dat voor het grootste deel aan Zuid-Afrika grenst. In Mlilwane Wildlife Sanctuary kun je overnachten in verschillende typen accommodaties. Onze kinderen vinden de zogenaamde beehives erg leuke. De bijenkorven zijn echter bedoeld voor twee personen, maar ze staan zo gezellig naast elkaar dat je er natuurlijk ook twee kunt huren als jullie gezin uit meerdere personen bestaat.

De andere accommodaties zijn overigens ook erg sfeervol! Kinderen kunnen heerlijk spelen in de speeltuin, terwijl de vlakvarks -zwijntjes- hier rondscharrelen. In het Mlilwane Wildlife Santuary kun je wandelingen maken tussen de zebra’s en de waterbokken door. Let op, er leven hier nijlpaarden en krokodillen, zwem dus alleen in het zwembad!

Bijzonder overnachten in Swaziland

Overnachten in Swaziland met kinderen

Koloniaal Paraty – Brazilië

Paraty is een geweldig mooi koloniaal stadje, ongeveer vier uur rijden van Rio de Janeiro. De smalle, autoloze straten zijn ideaal voor een wandeling met kinderen. De weg is geplaveid met kinderkopjes en het is er erg lekker struinen langs de oude, kleurrijke huisjes, winkeltjes met snuisterijen en leuke restaurantjes. Je moet hooguit een keer aan de kant voor een paard met een kar. Paraty ligt aan de kust en er zijn heerlijke stranden. Met ons gezin genoten we enorm van een boottocht langs verschillende eilanden in de omgeving! De kinderen konden onderweg tussen de vissen zwemmen, een beetje spannend, maar wat een beleving! Het is vooral erg mooi om het Paraty vanaf het water steeds kleiner te zien worden, met de bergen van het nationale park Serra da Bocaine op de achtergrond.

In het centrum van het stadje zijn erg leuke accommodaties te vinden. Toch kozen wij bewust voor Chales Internacional dat juist een stukje buiten het centrum ligt. De kamers en andere faciliteiten zijn eenvoudig, maar door de ligging aan de rivier is het een plaatje. In de rivier is een natuurzwembad gemaakt waarin onze peuter en kleuter heerlijk konden plonzen. Tel daar de tropische begroeiing van de jungle bij op en je waant je in een tropisch zwemparadijs... maar dan echt!

Overnachten in een kleurrijke Paraty in Brazilië

Slapen aan route 66 – Verenigde Staten

Heb je met je gezin altijd al eens willen slapen aan route 66? Dan is Seligman voor de kinderen misschien wel het leukste plaatsje. Ik heb me laten vertellen dat dit dorpje met zijn kleine 300 inwoners model heeft gestaan voor het gehucht Radiator Springs uit de Cars animaties, maar of dat waar is durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. Voor de kleine en grote Cars fans is het in ieder geval een leuk plekje om een nachtje te blijven. Het dorpje heeft het grootste deel van zijn inkomsten te danken aan de bezoekers die voor de Cars-beleving komen door alle oude auto’s en in stijl gebouwde winkeltjes die er te vinden zijn.

Wij sliepen met onze baby en peuter in de Route 66 Canyon Lodge. Een relatief eenvoudig motel met kamers in verschillende thema’s. Zo overnachtten wij in de Marlin Monroe kamer, maar je kunt ook voor een kamer in het Elvis Presley, John Wayne of Route 66 thema kiezen. Ontbijt is inbegrepen, maar stel je daar niet te veel van voor, net als de accommodatie zelf is het eenvoudig. Seligman ligt precies tussen Las Vegas en de Grand Canyon en zijn beide ongeveer 2,5 uur rijden. Je bent na een goed uur wel uitgekeken in Seligman, daarna kun je lekker doorrijden naar een van deze plekken.

Marlin Monroe kamer

Slapen in Seligman langs de route 66 met kids

Slapen langs de Route 66 met kinderen