Amerika met kinderen

Amerika met kinderen, genieten van avontuur

Amerikaanse vlag

Reizen door Amerika met je kinderen

Een reis met je kinderen door Amerika is een avontuur. Wij geven je graag een aantal reistips voor een onvergetelijke rondreis. Stap je eigen filmset in; dwaal langs snoepkleurige huizen in San Francisco, ga op zoek naar beren in het Yosemite National Park en bewonder Las Vegas by night tijdens een limousinerit over The Strip. Wat ons betreft zie je tijdens het reizen met een auto (in plaats van een camper) het echte Amerika. Je slaapt heel afwisselend in een leuke mix van hotels: in een tent tussen de hoge bomen van Yosemite National Park, een B&B, een Caribische getinte cabin, op een cowboyranch of een zwembaden hotel in Vegas. Dat is gewoon echt Amerika maximaal beleven!

Yosemite NP met kinderen

Nationale Parken in Amerika

Om alle parken te beheren en bezoekers te informeren werd de National Park Service (NPS) opgericht. Alle monumenten, historische plekken zoals slagvelden, kustlijnen, rivieren, paden en zelfs het Witte Huis vallen onder het beheer van NPS. Bij de meeste Nationale Parken betaal je entree, de prijzen variëren enorm en denk zeker niet dat alleen de bekende parken mooi zijn. Wil je meerdere parken bezoeken? Schaf dan een 'America the Beautiful' pas aan voor ongeveer $80 en je hebt gratis entree tot de aangesloten parken als pashouder plus maximaal 3 personen van 16 jaar of ouder. Er geldt geen entree voor kinderen tot en met 15 jaar. In veel parken kun je overnachten. Reserveer vooral in het hoogseizoen op tijd, want de plaatsen zijn vaak beperkt.

Joshua Tree National Park met kids

Onze roadtrip door Amerika vanaf LA

Wij begonnen onze roadtrip in Amerika in Los Angeles. We haalden hier de huurauto op en vertrokken meteen via San Diego waar we één nachtje sliepen, naar het eerste park; Joshua Tree National Park.

Dit park staat bekend om de zogenaamde Joshua trees en zijn vreemde landvormen. De heuvels en rotsen bestaan uit massief gesteente, dat is verbrokkeld in losse stukken (boulders). Deze heuvels zijn een waar paradijs voor wie houdt van rotsklimmen en boulderen. De vlaktes tussen de heuvels zijn schaars begroeid met Joshua trees, samen met de boulders zorgt dit voor een karakteristiek landschap.

Amerika is een land waar kinderen echt nog op avontuur kunnen gaan. Bij de Nationale Parken hebben ze vaak speciale programma’s of speurtochten voor kinderen liggen. Wij namen een verrekijker mee om wild te spotten in de parken. Of neem een klein zakje mee waar de kids uit elk park een klein aandenken in mee kunnen nemen.

~ Angreni Hilaul -  Blogger Kleine Wereldreiziger

Route 66 naar Grand Canyon rijden

Route 66 naar de Grand Canyon

Vanuit Joshua Tree National Park reden wij over de fameuze Route 66 richting Williams. Dit is de plaats waar je overnacht wanneer je de Grand Canyon gaat bezoeken. Wij hadden vooraf een vlucht met een klein vliegtuigje geboekt over de canyon heen. Wij zaten met één ander stel in het toestel en genoten van het uitzicht vanuit de lucht. Na de vlucht gingen we zelf de auto weer in om langs verschillende uitkijkplaatsen te rijden. Hier wandelden we wat en maakten foto's. Het was in dit park dat we erachter kwamen dat er voor kinderen in elk nationaal park zogenaamde 'Junior Ranger Programs' zijn. Dit houdt in dat je als kind bij de entree van het park een boekje met opdrachten kan ophalen. Opdrachten zijn bijvoorbeeld het zoeken naar dierensporen, bepaalde bomen, bloemen of planten, of het oprapen van stukjes vuilnis. 

Grand Canyon

Ga met de kids op avontuur en ze worden echte rangers

Amerika is een land waar kinderen echt nog op avontuur kunnen gaan. Bij de Nationale Parken hebben ze vaak speciale programma’s of speurtochten voor kinderen liggen. Wij namen een verrekijker mee om wild te spotten in de parken. Of neem een klein zakje mee waar de kids uit elk park een klein aandenken in mee kunnen nemen. Bijvoorbeeld een handje zand uit Dead Valley, een rood steentje uit de Grand Canyon en een dennenappel uit Yosemite. Wanneer je nationale parken verlaat ga je naar een ranger bij de receptie die je boekje nakijkt, met de kinderen bespreekt en hen een eed laat afleggen dat ze de natuur respecteren. Hierna krijgen de kinderen een badge met de naam van het park erop. Zo verzamelde onze dochter van 6 jaar vanaf dat moment in elk park badges.

Het is een leuke manier om met kinderen deze prachtige nationale parken te bezoeken en hen bewust te maken van de natuur om hen heen en dat het belangrijk is deze te respecteren en netjes en schoon te houden.

Monument Valley met gezin

Monument Valley

Monument Valley, een apart woestijn landschap om doorheen te rijden. Als je aankomt zie je het in de verte al liggen. Vervolgens kan je zelf over een pad langs de verschillende rotsformaties rijden. Vele rotsen hebben zelfs een naam die ze danken aan hun vorm. East and West Mitten Buttes, deze lijken op menselijke handen. Merrick Bute and Mitchell Mesa, zijn vermoend naar de twee mannen die zilver in het park hebben ontdekt. Elephant Bute, een gigantische olifant in het zuidwesten van de woestijn. En the Three Sisters; een Katholieke non die haar 2 pupillen aankijkt. 

Wanneer je nationale parken verlaat ga je naar een ranger bij de receptie die je boekje nakijkt, met de kinderen bespreekt en hen een eed laat afleggen dat ze de natuur respecteren. Hierna krijgen de kinderen een badge met de naam van het park erop.

~ Angreni Hilaul -  Blogger Kleine Wereldreiziger

Arches NP voor gezinnen

Arches National Park

Vanuit Monument Valley reden wij door naar Arches National Park. Eigenlijk is dit een roadtrip met alleen maar hoogtepunten. Dit park staat bekend om zijn bijzondere rotsformaties en balancerende stenen. Er zijn meer dan 2000 bogen (arches) in het relatief kleine park te zien. Ook deze bogen en formaties hebben namen zoals "The North and South windows". Ook hier kan je weer een junior ranger program volgen met kinderen.

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

Een andere mooie en bekende canyon ligt in Bryce Canyon National Park.

De rotsen danken hun speciale vorm aan de kracht van vriezen en dooien. Zo worden deze bijzondere aardpiramides gevormd.

In het zonlicht komt deze canyon door zijn verschillende warme oranje bruine kleuren goed tot zijn recht. Langs de rand zijn verschillende uitkijkpunten.

Jetlag als je reist naar Amerika

Jetlag en klimaat als je reist naar Amerika

De kans is groot dat jij en je kids last hebben van een jetlag. Het is slim om je kids overdag niet teveel te laten slapen, omdat ze dan ’s avonds niet meer in slaap komen. Op deze manier wennen ze het snelst aan het Amerikaanse ritme. Bij het plannen van je reis is het handig om rekening te houden met het klimaat. Daarbij kun je rekening houden met de volgende ideale reisperiodes:

  • Florida, Puerto Rico en de Maaden eilanden: december tot en met maart
  • Zuid Californische kust en Hawaii: het hele jaar
  • Oost kust en het westen: van mei tot oktober
  • Alaska: van juni tot september
Eten in Amerika? Overal vette hap!

Eten in Amerika? Overal vette hap!

De hele reis alleen maar cola, patat en megahamburgers? Als het aan de kinderen ligt wel. En het is geen geheim dat Amerika een fastfood imago heeft. Overal kom je de grote gele M en andere fastfoodrestaurants tegen, maar er is meer dan alleen fastfood in Amerika. Het is een multiculti land waardoor je de ene dag een bord noodles en de andere dag spaghetti wegslurpt. De restaurants in Amerika zijn heel kindvriendelijk. Overal staat wel een kinderstoel, wat speelgoed en is er een plek om een fles of potje om te warmen en wat speelgoed. De immense supermarkten hebben sowieso alles. Koop een grote koelbox die je vult met ijs uit de machines die bijna elk hotel heeft. Zo heb je onderweg altijd wat fruit, broodjes en drinken bij je.

Hollywood

Een Amerika doe-boek

Bono en Skip zijn twee reislustige vlooien die op de rug van hond Lola de hele wereld rondreizen. Met dit boekje gaan jouw kids ook mee op de rug van Lola door Amerika. Ze worden meegenomen langs Hollywood, de hoogste bomen ter wereld, eten samen hamburgers, leren wat Amerikaanse woordjes en knutselen samen wat af. Een heerlijk boek (Bono en Skip in Amerika) om mee op reis te nemen. De voorpret begint al in het vliegtuig en gaat verder tijdens de autoritten.