Rondreis Maleisie met kinderen

Maleisië met kinderen, perfect voor een rondreis

Maleisië

Met een warm tropisch klimaat met temperaturen variërend van 23°C tot 32°C, biedt Maleisië het hele jaar door een oneindig scala aan spannende toeristische producten voor gezinnen. Maleisië is jarenlang geen populaire vakantiebestemming geweest en we weten natuurlijk allemaal wel waarom, maar daar begint verandering in te komen! Avontuur, relaxen en cultuur. Je vindt het allemaal in Maleisië met je gezin en nog wel meer zelfs. Maleisië is één van de landen in Zuidoost-Azië waar je in onze zomervakantie perfect naartoe kunt gaan. In tegenstellen tot bijvoorbeeld Vietnam, Cambodja of India waar je in juli/augustus zeker weten in het regenseizoen zit. Natuurlijk kun je soms ook enorme regenbuien treffen in Maleisië, maar die vallen doorgaans erg mee is onze ervaring. 

De staten van Maleisië

Maleisië, gelegen tussen twee en zeven graden ten noorden van de evenaar, bestaat uit 13 staten - Kelantan, Terengganu, Pahang, Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Selangor, Perak, Pulau Pinang, Kedah, Perlis, Sabah en Sarawak; en drie federale gebieden - Kuala Lumpur, Putrajaya en Labuan. Sabah, Sarawak en Labuan bevinden zich in Oost-Maleisië, terwijl de overige in Peninsulair Maleisië liggen.

Avontuur, relaxen en cultuur in Maleisië

Maleisië is een fantastische bestemming voor gezinnen met haar vele stranden waar je kunt snorkelen, dieren in het wild, heerlijk eten en tal van attracties voor kinderen op plekken als Kuala Lumpur, Langkawi en Ipoh dat zich steeds meer ontwikkelt. Maleisië is niet het goedkoopste Aziatische land, maar de prijzen voor gezinsreizen zijn echt prima te noemen. Je vliegticket is het duurst en vervolgens kun je in Kuala Lumpur al een perfect centraal gelegen appartement met infinity pool en prachtig uitzicht vinden voor € 50 per nacht met je hele gezin. 

Maleisië bestaat uit twee delen: het schiereiland Maleisië en Oost-Maleisië of ook wel Maleisisch Borneo genoemd. Maleisië is één van de meest multi-etnische en multiculturele landen ter wereld, de invloeden en sociale etiquette komen van Maleisische, Chinese, Indiase én westerse gebruiken. Hierdoor is een bezoek aan Maleisië met kinderen een hele diverse en leerzame ervaring. 

Geschiedenis en bevolking

De geschiedenis van Maleisië begon in de vroege 15e eeuw met de oprichting van het sultanaat Melaka. Het land verkreeg onafhankelijkheid op 31 augustus 1957 als de Federatie van Malaya. Maleisië werd gevormd in 1963 met de toetreding van Sabah en Sarawak. 

Maleisië is een fascinerend land met een levendige multiculturele bevolking. Naast de Maleisiërs en de inheemse groepen hebben immigranten uit China, India, Indonesië en andere delen van de wereld allemaal bijgedragen aan de multi-etnische samenstelling van de bevolking. De officiële religie in Maleisië is de islam, maar andere religies, waaronder het boeddhisme, hindoeïsme en christendom, worden vrij beoefend. 

De nationale taal is Bahasa Melayu (Maleis), maar Engels wordt veel gesproken. De meeste Maleisiërs zijn meertalig en spreken verschillende talen en dialecten, zoals Mandarijn, Kantonees en Tamil.

Maleisisch Borneo met kinderen

We hebben heel veel mooie herinneringen, vooral Sarawak in Borneo is ons bijgebleven. Met onze twee jonge kinderen gingen we het avontuur van de jungle tegemoet. Wij zijn vanuit Kuching naar Batang Ai afgereisd. We hebben ervoor gekozen om daar juist niet aan de rand van het regenwoud te zitten, maar om dieper het regenwoud in te gaan om zo dichter bij een kleine lokale bevolking te zijn. Heel uniek! We verbleven 3 dagen bij een Iban stam, in een mooie blokhut direct naast het longhouse waar de lokale bevolking woont. Onze kinderen en wij zelf vonden het prachtig. Lekker spelen in het stromende beekje onder onze blokhut, spelen met de lokale kinderen. Verder op avontuur met een smalle boot door het regenwoud om naar prachtige watervallen te gaan. Wat ook fantastisch was, is dat die stammen die daar leven alles uit de natuur halen en bijna volledig zelfvoorzienend zijn. Maar het toppunt van die paar dagen is toch wel dat we in het wild een moeder oerang oetan hebben gezien met een jong.

Perhentian Islands

Wij verbleven 1,5 week op de Perhentian Islands, aan een zeeschildpaddenbaai. De eerste avond komt er al een enorme schildpad het strand op gekropen om eieren te leggen, werkelijk een prachtige ervaring. We hebben onze snorkels meegenomen op reis en kunnen dus ook zelf op zoek gaan naar de zeeschildpadden in het kristalheldere water. Op de bodem zoeken naar een schildpad en dan wachten tot hij naar boven komt om adem te halen is echt een prachtige ervaring met kinderen!

Zo krijg je korting op je Sunny Cars huurauto
0
Zo krijg je korting op je Sunny Cars huurauto

Mireille Steegmans

Zo krijg je korting op je Sunny Cars huurauto
Schiphol, wat is er te doen op onze luchthaven?
0
Schiphol, wat is er te doen op onze luchthaven?

Mireille Steegmans

Schiphol, wat is er te doen op onze luchthaven?
Westers comfort in Maleisië
0
Westers comfort in Maleisië

Mireille Steegmans

Westers comfort in Maleisië
Reizen met kinderen in malariagebied van Borneo
0
Reizen met kinderen in malariagebied van Borneo

Mireille Steegmans

Reizen met kinderen in malariagebied van Borneo
Leuke pretparken in Maleisië
0
Leuke pretparken in Maleisië

Mireille Steegmans

Leuke pretparken in Maleisië

Zoek een huurauto in Maleisië

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als gratis lid van Kleine Wereldreiziger PLUS van een korting van €10,- op je boeking.*