Tips rondreis Maleisië met kinderen
Rondreis Maleisie met kinderen

Maleisië met kinderen, perfect voor een rondreis

Maleisië

Maleisië is jarenlang geen populaire vakantiebestemming geweest en we weten natuurlijk allemaal waarom. Maar gelukkig begint daar weer verandering in te komen! Avontuur, relaxen en cultuur. Je vindt het allemaal in Maleisië met je gezin en nog wel meer zelfs! Wist je dat Maleisië eigenlijk het hele jaar door een geschikte bestemming is om te bezoeken? Dus ook in onze zomervakantie kun je op prima weer rekenen met een tropisch klimaat: zonnig, bewolkt, soms lichte motregen. Natuurlijk kun je soms ook enorme regenbuien treffen in Maleisië, maar die vallen doorgaans erg mee is mijn eigen ervaring.

Avontuur, relaxen en cultuur? Welkom in Maleisië!

Maleisië is een fantastische bestemming voor gezinnen met stranden, cultuur, dieren in het wild, heerlijk eten en tal van attracties voor kinderen. Het is niet de goedkoopste plaats ter wereld, maar in Zuidoost-Azië zijn de prijzen voor gezinsreizen en vakanties gematigd. Er zijn 2 delen naar Maleisië, het schiereiland Maleisië en Oost-Maleisië (Maleis Borneo) en de twee delen bieden verschillende soorten reizen. Maleisië is een van de meest multi-etnische en multiculturele landen ter wereld, waardoor een bezoek aan Maleisië met kinderen een leuke en leerzame ervaring is voor volwassenen en kinderen.

Herinneringen maken

We hebben heel veel mooie herinneringen, vooral Sarawak in Borneo is ons bijgebleven. Met onze 2 jonge kinderen gingen we het avontuur van de jungle tegemoet. Wij zijn vanuit Kuching naar Batang Ai afgereisd. We hebben ervoor gekozen om daar juist niet aan de rand van het regenwoud te zitten, maar om dieper het regenwoud in te gaan om zo dichter bij een kleine lokale bevolking te zijn. Heel uniek! We verbleven 3 dagen bij een Iban stam, in een mooie blokhut direct naast het longhouse waar de lokale bevolking woont. Onze kinderen en wij zelf vonden het prachtig. Lekker spelen in het stromende beekje onder onze blokhut, spelen met de lokale kinderen. Verder op avontuur met een smalle boot door het regenwoud om naar prachtige watervallen te gaan. Wat ook fantastisch was, is dat die stammen die daar leven alles uit de natuur halen en bijna volledig zelfvoorzienend zijn. Maar het toppunt van die paar dagen is toch wel dat we in het wild een moeder oerang oetan hebben gezien met een jong.

Olifantenverblijf

Verder zijn we nog naar Lake Kenyir gegaan. Daar zijn we nog naar een olifantenverblijf geweest die olifanten opvangt als ze verstoten of ziek zijn, een erg mooi initiatief. Totaal niet toeristisch en dat maakte het ook erg leuk. We mochten heel dichtbij deze prachtige dieren komen.

Perhentian Islands

Onze laatste 1,5 week verbleven wij op de Perhentian Islands. Daar zaten wij in een zeeschildpaddenbaai. Onze oudste zoon Roan is dol op schildpadden. De eerste avond kwam er al een enorme schildpad het strand op gekropen om eieren te leggen. Dit was werkelijk een prachtige ervaring. Ook zijn we meerdere keren op zoek gegaan naar de zeeschildpad. We hebben onze snorkels meegenomen en in het kristalheldere water gezwommen. Op de bodem zoeken naar een schildpad en dan wachten tot hij naar boven komt om adem te halen. Een prachtige ervaring! Er waren veel hoogtepunten tijdens onze Borneo-Maleisië reis met zéker twee maar eigenlijk nog veel meer highlights. Overnachten in de jungle en het zwemmen tussen de zeeschildpadden dat was echt magisch!


Zo krijg je korting op je Sunny Cars huurauto
0
Zo krijg je korting op je Sunny Cars huurauto

Mireille Steegmans

Zo krijg je korting op je Sunny Cars huurauto
Schiphol, wat is er te doen op onze luchthaven?
0
Schiphol, wat is er te doen op onze luchthaven?

Mireille Steegmans

Schiphol, wat is er te doen op onze luchthaven?
Leuke pretparken in Maleisië
0
Leuke pretparken in Maleisië

Mireille Steegmans

Leuke pretparken in Maleisië
Reizen met kinderen in malariagebied van Borneo
0
Reizen met kinderen in malariagebied van Borneo

Mireille Steegmans

Reizen met kinderen in malariagebied van Borneo