Leuke pretparken in Maleisië met kinderen
Maleisië
Mireille Steegmans
Maleisië
08/26/2016
2 min

Leuke pretparken in Maleisië

08/26/2016
2 min

Maleisië heeft niet zozeer een heleboel oudheden die je kunt bezoeken. Wel prachtige natuur, heerlijk eten, mooie stranden en enorm veel pretparken. Wij hebben er een aantal uitgezocht waarvan wij degenen met een sterretje erbij ook zelf hebben bezocht.

Pretparken in Maleisië, ruim keuze voor kinderen

De meningen zijn verdeeld over deze pretparken. Kijk dus van tevoren goed of een pretpark je aanspreekt en of het geschikt is voor je kinderen. Ervaringen en belevenissen van pretparken kunnen soms zo ontzettend anders zijn.

Lost World of Tambun

Vlakbij Ipon ligt Lost World of Tambun voor actie en avontuur. Hier vind je een waterpark, achtbanen en een dierentuin waar je dagelijks kunt zien hoe de tijgers gevoerd worden. Er zijn echter ook warmwaterbronnen en je kunt er een heerlijke nacht verblijven in het nabij liggende Lost World hotel

Sunway Lagoon

Sunway Lagoon ligt ten zuiden van Kuala Lumpur. Dit pretpark is internationaal georiënteerd en heeft een ook een groot aantal water attracties zoals een lazy river en spectaculaire glijbanen. Natuurlijk ontbreken ook de achtbanen niet, maar daarnaast is er ook een dierentuin wat leuk is voor wat jongere kinderen.

Legoland Malaysia

Legoland Malaysia is een bezoekje meer dan waard, net als een overnachting in een thema-kamer van The Legoland Malaysia Resort. Kinderen zullen hun ogen uitkijken in dit LEGO walhalla dat vlakbij Singapore ligt, in Johor Bahru om precies te zijn.

i-City

Ga voor een wandeling door de sneeuw naar i-City in Shah Alam, een waar winter wonderland. Heel bizar in het warme Maleisië! i-City heeft ook een waterpark en museum met wassen beelden zoals bij Madame Tussauds.

Genting Malaysia – Resorts World Genting

In de Genting Highlands is een indoor- en outdoor park met kabelbaan dat garant staat voor een leuk dagje uit met de kinderen. Je kunt hier bowlen, maar de bioscoop en ook skiën of snowboarden.

Kennismaken met alle vogels bij A'Famosa Resort

Berjaya Times Square Theme Park

Het grootste indoor park van Maleisië is Berjaya Times Square Theme Park bij Kuala Lumpur. Dit is eigenlijk meer een soort indoor kermis die gericht is op kleine kinderen.

Puteri Harbour Family Theme Park

Leuk pretpark vlakbij Legoland waar vooral jongere kinderen van ongeveer 3 tot 7 jaar zich prima zullen vermaken. Hoogtepunt is Hello Kitty Town, maar ook Thomas de Trein en Bob de Bouwer zijn vertegenwoordigd. Ook hier kun je overnachten in het prachtige en nabij gelegen Hotel Jen Puteri Harbour of natuurlijk in het The Legoland Malaysia Resort.

Kidzania Kuala Lumpur

Kidzania is terrein aan het veroveren in de hele wereld en dat komt door het geweldige concept. Kinderen krijgen hier de kans om in de huid van een personage te kruipen die een bepaald beroep uitoefent. Kinderen kunnen bijvoorbeeld piloot, verpleegster of dokter worden en hun eigen geld verdienen met ‘werken’ om dat vervolgens weer uit te geven.

A’Famosa Resort

A’Famosa begon ooit als dierenpark, maar heeft er inmiddels ook een waterpark en zelfs het A’Famosa Resort Melaka bij. Hier kun je met gemak twee dagen doorbrengen, vooral als je ook nog de wild western show wilt zien!