Leuke pretparken in Maleisië met kinderen
Maleisië
Mireille Steegmans
Maleisië
02/08/2017
3 min

Leuke pretparken in Maleisië

02/08/2017
3 min

Maleisië is een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en plezier. Het land biedt een verscheidenheid aan pretparken die perfect zijn voor een dagje uit met kinderen. Hier is een gids voor de beste pretparken in Maleisië, waar je zeker een geweldige tijd zult hebben met het hele gezin. Met kinderen zijn parken zoals deze een welkome afwisseling naast de prachtige natuur en de stranden van Maleisië.

Legoland Malaysia Resort

Legoland Malaysia Resort, gelegen in Iskandar Puteri, Johor, is het eerste Legoland-park in Azië en biedt meer dan 40 attracties en shows. Het park is verdeeld in verschillende themagebieden, waaronder een waterpark en een Legoland Hotel, wat het ideaal maakt voor een weekendje weg. Hoogtepunten zijn onder andere Miniland, waar beroemde Aziatische bezienswaardigheden zijn nagebouwd van Lego, en interactieve attracties zoals Lego Academy en Lego Kingdoms. Het waterpark heeft tal van glijbanen en een golfslagbad die zorgen voor eindeloos waterplezier. Het is aan te raden om je tickets online te kopen voor kortingen, zwemkleding mee te nemen voor het

Legoland Malaysia is een bezoekje meer dan waard, net als een overnachting in een thema-kamer van The Legoland Malaysia Resort. Kinderen zullen hun ogen uitkijken in dit LEGO walhalla dat vlakbij Singapore ligt, in Johor Bahru om precies te zijn.

Lost World of Tambun

Lost World of Tambun, gelegen in Ipoh, Perak, combineert avontuur en natuurlijke schoonheid. Het park ligt in een prachtige vallei omringd door kalkstenen heuvels en biedt een waterpark, avonturenpark, dierenpark en natuurlijke warmwaterbronnen. Hoogtepunten zijn de waterattracties zoals de Cliff Racer en Tube Raiders, avontuurlijke activiteiten zoals rotsklimmen en abseilen, en de dierentuin met een tijgerverblijf. De natuurlijke warmwaterbronnen zijn perfect voor een avondje ontspanning. Neem je zwemkleding en handdoek mee, plan om ’s avonds te blijven voor de hot springs, en draag comfortabele schoenen voor de avontuurlijke activiteiten. Er zijn ook bij de Lost World of Tambun ook warmwaterbronnen en je kunt er een heerlijke nacht verblijven in het nabij liggende Lost World hotel

Sunway Lagoon

Sunway Lagoon, gelegen in Petaling Jaya, Selangor, is een uitgebreid park met zes verschillende zones: Water Park, Amusement Park, Wildlife Park, Extreme Park, Scream Park en Nickelodeon Lost Lagoon. Dit maakt het een veelzijdige bestemming voor gezinnen. In het Water Park kun je genieten van spannende waterslides en attracties, terwijl het Wildlife Park je de kans biedt om wilde dieren te zien en shows bij te wonen. Voor de avonturiers is er het Extreme Park met activiteiten zoals bungeejumpen en ziplining. Om de drukte te vermijden, kun je het park het beste op weekdagen bezoeken. Vergeet niet zonnebrandcrème en een hoed mee te nemen, en gebruik de lockers om je spullen veilig op te bergen.

Conclusie: Sunway Lagoon ligt ten zuiden van Kuala Lumpur. Dit pretpark is internationaal georiënteerd en heeft een ook een groot aantal water attracties zoals een lazy river en spectaculaire glijbanen. Natuurlijk ontbreken ook de achtbanen niet, maar daarnaast is er ook een dierentuin wat leuk is voor wat jongere kinderen.

KidZania Kuala Lumpur

KidZania, gelegen in Petaling Jaya, Selangor, is een unieke educatieve entertainmentervaring waar kinderen verschillende beroepen kunnen uitproberen in een nagebouwde stad. Het park biedt meer dan 70 activiteiten die kinderen leren over werk en verantwoordelijkheid. Kinderen kunnen deelnemen aan rollenspelactiviteiten zoals brandweerman, piloot en chef-kok, en educatieve workshops en projecten volgen in een kindvriendelijke en veilige omgeving. KidZania is geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Het is aan te raden om je bezoek op een rustigere dag te plannen voor een betere ervaring en activiteiten van tevoren te reserveren om wachttijden te verminderen.

Berjaya Times Square Theme Park

Berjaya Times Square Theme Park, gelegen in Kuala Lumpur, is een indoor pretpark in een van de grootste winkelcentra van Maleisië. Het biedt een verscheidenheid aan attracties voor kinderen van alle leeftijden, waaronder achtbanen, draaimolens en interactieve spelletjes. Dit indoor pretpark is ideaal voor regenachtige dagen. Je kunt een combiticket kopen voor toegang tot het winkelcentrum en het park. Om drukte te vermijden, kun je het beste tijdens weekdagen een bezoek brengen. Vergeet niet om snacks en drankjes mee te nemen voor de kinderen.

i-City Theme Park

i-City, gelegen in Shah Alam, Selangor, staat bekend om zijn lichtshows en technologiegedreven attracties. Het park beschikt over een sneeuwpark, een waterpark, en een pretpark met diverse attracties. Een van de hoogtepunten is de Lightscape show met miljoenen LED-lichten die ’s avonds een spectaculair schouwspel bieden. Daarnaast is er het Snowalk indoor sneeuwpark en Waterworld met verschillende waterattracties. Voor een bezoek aan i-City is het aan te raden om warme kleding mee te nemen voor het sneeuwpark en de i-City app te gebruiken voor extra voordelen.

Ga voor een wandeling door de sneeuw naar i-City in Shah Alam, een waar winter wonderland. Heel bizar in het warme Maleisië! i-City heeft ook een waterpark en museum met wassen beelden zoals bij Madame Tussauds.

Desaru Coast Adventure Waterpark

Desaru Coast Adventure Waterpark, gelegen in Desaru, Johor, biedt een breed scala aan waterattracties, waaronder een van de grootste golfslagbaden ter wereld, spannende glijbanen en kindvriendelijke speelzones. Hoogtepunten zijn onder andere Tidal Wave Beach, een enorm golfslagbad, en Kraken’s Revenge, een spannende achtbaan met water. Voor jongere kinderen is er Kids Ahoy, een speciaal speelgebied. Voor een optimaal bezoek neem je voldoende zonnebrandcrème mee en plan je bezoek op een zonnige dag. Vergeet niet waterdichte zakken mee te nemen voor je spullen.

Malaysia Theme Park | A'Famosa Resort

A’Famosa begon ooit als dierenpark, maar heeft er inmiddels ook een waterpark en zelfs het A’Famosa Resort Melaka bij. Hier kun je met gemak twee dagen doorbrengen, vooral als je ook nog de wild western show wilt zien!

Kennismaken met alle vogels bij A'Famosa Resort