Legoland Billund, van aanbiedingen tot NINJAGO World
Denemarken
Daphne Liebrand
Denemarken
12/05/2019
6 min

Legoland Billund, van het LEGO House tot NINJAGO World

12/05/2019
6 min

Wie naar Zuid-Denemarken gaat wil LEGOLAND Billund niet overslaan, toch? Wij niet in ieder geval! Sterker nog, heel veel mensen kiezen voor Denemarken als vakantiebestemming vanwege LEGOLAND. Gewoon, omdat ze er een keer geweest willen zijn.

Ons favoriete deel van LEGOLAND, NINJAGO World

Via Miniland -een soort Madurodam gemaakt met LEGOsteentjes- wandelen we naar NINJAGO World. Onze kleuter is dol op ninja’s en zou het liefst zelf deze tak van sport beoefenen. Nou dat kan hier in Lloyd’s Laser Maze. In een donkere gang van zo’n 10 meter lang moet je zo snel mogelijk aan de overkant komen, zonder de laserstralen te raken die kriskras in de gang waar te nemen zijn. Als een volleerde master kruipt hij tussen de stralen door. We hebben blijkbaar standje moeilijk gekozen -je hebt drie varianten- maar daar trekt kleine Sensei Wu zich niets van aan.

In no time staat hij aan de andere kant, met slechts één keer een straal te raken! In NINJAGO World is ook een darkride met de toepasselijke naam, NINJAGO The Ride. Hier mag onze peuter niet in, maar onze kleuter gaat er helemaal los. Door met je handen te bewegen, kun je vijanden uitschakelen. De beweging die je maakt is het best te vergelijken met het gooien van ninja-sterren. Dit is echt heel leuk! Zoonlief is erg enthousiast en zou het liefst meteen weer gaan, wat ik wel snap. Maar we hebben de hele dag nog voor ons, dus we gaan nu eerst op zoek naar een andere leuke attractie!

NINJAGO The Ride - Meet the ninja heroes

En door naar de film en het zee-avontuur

We komen terecht bij een 4D Legofilm in de LEGO studios. Wij zitten bij de LEGO CITY film, die is voor het hele gezin en echt hilarisch. Onze kleuter schatert het in ieder geval uit als de hotdogs ons om de oren vliegen en we weer eens -echt- nat worden als er een wagen door een plas rijdt. Ook deze attractie is goedgekeurd door de familie van Rijnsoever.
LEGOLAND werkt samen met Seaworld. Er is dan ook een heus aquarium met zeepaardjes, pijlstaartroggen, haaien, kwallen en clownsvisjes -beter bekend als Nemo- en nog veel en veel meer! Er is zelfs een glazen tunnel waar je de roggen zo prachtig overheen ziet vliegen. In de aquaria is met LEGO de verzonken stad Atlantis nagebouwd. Je ziet duikers en schatten en Barry en ik vragen ons af hoe vaak ze de LEGO schoon moeten maken om het algenvrij te houden… je kunt je ook maar iets afvragen natuurlijk!

Seaworld in LEGOLAND

Wat is er nog meer te doen in LEGOLAND voor jonge kinderen?

Na het onderwateravontuur stappen we in de Mini Boats, waarbij je zelf moet sturen. We varen langs allerlei iconische wereldgebouwen van LEGO als het Grand Palace in Bangkok,
waar we een half jaar geleden nog binnen zijn geweest. Ook de bootjes in Pirate boats zijn erg leuk voor jonge kinderen. Verder bezoeken we Ghost the Haunted house, een spookhuis, waar onze vierjarige prima in kan. We maken met het gezin een ritje in een safari-auto langs wilde dieren van LEGO en uiteraard een rit in de klassieke LEGO-trein. In het park zijn ook diverse shows te bekijken en wij bezoeken Thrilling Action Show in Mini Castle en Battle of the Brick. De laatste is een spiksplinternieuwe show. Je staat langs de kant bij een heus riddertoernooi, compleet met echte paarden! Onze kinderen genieten, al kunnen ze het niet verstaan, maar het spektakel spreekt gelukkig voor zichzelf.

Er zijn helaas een heleboel coole attracties waar onze kinderen te klein voor zijn. Dat is dan weer jammer, maar een goede reden om over een paar jaar -als ook de kleine spruit 1.30 meter is- terug te komen. Via de giftshop verlaten wij dit toch best wel leuke park! Onze zoon noemt het in ieder geval een topdag! Wij hebben genoten van de LEGO-attracties!

Tip: Boek je tickets voor Legoland ruim 7 dagen van tevoren online, dan ontvang je 10% korting.

Hoeveel dagen moet je minimaal naar LEGOLAND gaan?

Als je een normale dag treft qua drukte -dus niet in het hoogseizoen- dan is één dagje LEGOLAND voldoende. Maar kun  je dan lekker op je gemak door het park lopen? Nee. Als je met kleine kinderen wat rustiger door het park wilt gaan dan is het aan te raden om 2 dagen naar LEGOLAND te gaan. Een verblijf in het LEGO Hotel is dan wel echt heel bijzonder. Zeker weten dat je kinderen dit verblijf nooit meer gaan vergeten! Wat een details, werkelijk alles is hier van LEGO. LEGO frietjes, een LEGO draak bij de receptie en zelfs een LEGO draak die stoom blaast op de parkeerplaats. Sla ook zeker de damestoilet niet over, meer verklap ik niet. De themakamers zijn echt met enorm veel smaak en gevoel voor detail ingericht. Maak gebruik van interessante aanbiedingen voor het LEGOLAND hotel.

TUI heeft nog meer mogelijkheden om te overnachten bij LEGOLAND. Zo is Vakantiepark LALANDIA® BILLUND met haar luxe bungalows een aanrader en ook LEGOLAND® HOLIDAY VILLAGE waar je slaapt in een houten cottage of een wijnvat is zeker gaaf.

Hotel LEGOLAND met kinderen

Legoland hotel Denemarken

Slapen in LEGOLAND Castle Hotel

Wil je echt iets super bijzonders maken van jullie familiebezoek aan LEGOLAND? Verblijf dan in het LEGOLAND Castle Hotel, ga je absoluut geen spijt van krijgen. Dit is het nieuwste themahotel van LEGOLAND en het is zo enorm gaaf! Het ligt 800 meter van het Lalandia Waterpark en erg is keuze uit onder andere een prinsessenkamer (hoe kan het ook anders), drakenkamers (favoriet van veel jongens) en heuse ‘wizard rooms’. Kortom: verrassend, kleurrijk en bijzonder. Als je hier geen glimlach op je gezicht van krijgt…!

Aanbiedingen zijn met regelmaat te vinden bij TUI of bij Booking.com en dan vooral buiten het hoogseizoen.

LEGOLAND Castle Hotel

LEGOLAND Castle Hotel Denemarken

En dan heb je ook nog het LEGO House!

Midden in het centrum van Billund is in 2017 het LEGO House geopend. Van de buitenkant ademt het al LEGO! Hier wil je gewoon naar toe als je gek bent van LEGO, want hier kun je dus echt alles maken. De reclame song van LEGO van tig jaar geleden komt ineens mijn hoofd binnen: “Van LEGO kun je alles maken, een boot, een vliegtuig of een trein…” enfin
daar gaat het nu niet om. Maar LEGO House is echt een snoepwinkel voor ons! In de kelder van het huis leer je alles over de geschiedenis van dit wereldwijde, populaire speelgoed. Op de dakterrassen kun je spelen en er is binnen in de kleurzones rood, geel, blauw en groen van alles te ontdekken. Ook voor de kleinsten is LEGO House leuk, want er is ook genoeg Duplo om mee te bouwen! Bij binnenkomst krijg je een polsbandje, waarmee je naar binnen kunt. Als je ook de app downloadt, kun je al de projecten, filmpjes en bouwwerken die de kinderen hebben gemaakt, hierin bewaren.

Praktische informatie LEGO House

LEGO House is zo groot, ook hier kun je je de hele dag vermaken, al kun je ook een middagticket -vanaf 15:00 uur- voor een gereduceerd tarief kopen. In het gebouw zijn maar liefst drie restaurants, maar je mag ook hier je eigen lunch meenemen. Je bestelt je tickets online, want je moet een dag en tijdstip doorgeven waarop je LEGO House wilt bezoeken. Ben je van plan om zowel naar LEGOLAND als LEGO House te gaan, dan is er een combi-ticket, dat natuurlijk ook online te bestellen is. Het ticket voor LEGO Land is dan zes dagen voor, tot zes dagen na je bezoek aan LEGO House geldig.

LEGOLAND met kinderen in Denemarken

Aanbieding + LEGOLAND BE HAPPY PASS

Als je een verblijf boekt in het LEGO Resort, dan ontvang je een (digitale) BE HAPPY PASS. Met deze gratis pas ontvang je VIP-toegang, cadeautjes of kortingen in LEGOLAND, Het LEGO House, Ribe Vikingecentre, dierentuinen en allerlei andere attracties in Zuid-Denemarken. Zo krijg je bijvoorbeeld een sticker-safari in het Waddenzee bezoekerscentrum Vadehavscentret of een gratis schaatsles in Lalandia in Billund. Absoluut de moeite waard dus om deze BE HAPPY PASS te bemachtigen als je langer naar Denemarken gaat.