Tips Denemarken met kinderen
Denemarken
Daphne Liebrand
Denemarken
02/12/2023
4 min

Heerlijke plekken om te ontdekken in Denemarken

02/12/2023
4 min

Wist je dat Denemarken tot een van de landen met de gelukkigste mensen ter wereld hoort? Denemarken heeft ons in ieder geval enorm verrast! Veel gezinnen gaan naar Denemarken vanwege LEGOLAND, maar er is nog zoveel meer te beleven dan dat! Denemarken heeft enkele unieke dingen die je niet mag missen als je in dit fijne land bent. Veel streetfood, prachtige natuur, rijke historie met stoere Vikingen en het koningshuis, een kustlijn waar je nooit meer dan 52 kilometer vanaf bent en 400 eilanden, Deens design, veel attracties en beroemde bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Niet voor niets is Denemarken zo enorm populair bij gezinnen die een afwisselende vakantie in Europa zoeken. Bovendien kun je op heel veel fijne en mooie plekken overnachten in Denemarken. Ik neem je mee naar een aantal prachtige plekken waar je juist die alledaagse dingen kunt gaan opzoeken met je gezin.

Aalborg food market Denemarken

Denemarken, 'The Land of Everyday Wonder'

Denemarken is een populair vakantieland voor gezinnen en werd niet voor niets uitgeroepen tot meest kindvriendelijke vakantieland. Wij hebben een aantal cøøle tips voor jullie geselecteerd voor Denemarken met kinderen. We kunnen uit eigen ervaring vertellen dat Denemarken inderdaad geweldig is! Maar waar ga je heen? Voordat je keuzes maakt over je bezoek aan Denemarken wil je meer grip op het land krijgen en zeker weten dat je met je gezin op de juiste plek terecht komt. We hebben daarom leuke bestemmingen en Denemarken met kinderen op een rij gezet. Er zijn namelijk eindeloos veel opties in dit prachtige land.

Genieten in Zuid-Jutland

In ongeveer 7 uur rijdt je naar Zuid-Jutland, de provincie die wordt gedomineerd door de LEGO HOOFDSTAD van de wereld: Billund! Zuid-Jutland is bekend om haar woeste Vikingen waarmee je oog in oog komt te staan in het oude stadje Ribe. Je moet hier zeker een dagje Waddenzee plannen. Gewoon lekker strandjutten en langs het water struinen met een emmer en een schepje. Heerlijk genieten van dit prachtige Deense natuurgebied.

Ribe Zuid-Jutland met kinderen

Sprookjeseiland Funen

Funen is een eiland tussen het schiereiland Jutland en het eiland Seeland. Via een tolbrug kun je naar Funen toe waar je absoluut kunt genieten van rust en van de kust. Ga naar de omgeving van Middelfart op het eiland Funen voor de meest kindvriendelijke stranden en sla ook zeker Kertminde met haar (speel)tuin aan zee niet over.

Seeland, klimmen naar de top

Seeland is het grootste eiland van Denemarken, tussen de eilanden Funen en de Zuid-Zweedse regio Schonen. Funen is bereikbaar via de Grote Beltbrug en de Sontbrug. Funen heeft er een geweldige attractie bijgekregen: observatietoren Skovtårnet. Deze toren reikt boven de boomtoppen uit en geeft een uniek uitzicht over Seeland.

Bostoren observatietorenaBostoren observatietoren Skovtårnet

Noord-Jutland, Aalborg en meer highlights

Als je wat verder rijdt dan is het strandleven op Noord-Jutland heerlijk en goed te combineren met leuke uitjes zoals Fårup Sommerland, Nordsøen Oceanarium en de Aalborg Zoo. Allemaal in de regio te vinden. Hier tussenin zit natuurlijk ook nog heel veel! Deze gebieden zijn sowieso leuk met kleine kinderen weten wij uit ervaring.

Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen is best duur, maar ontzettend leuk om minimaal één dag te bezoeken met kinderen. Wij vierden ooit nieuwjaar in Kopenhagen en dat was echt magisch! Je vaart met de veerboot van Scandlines vanuit Duitsland heel eenvoudig naar het eiland Seeland waar Kopenhagen ligt dus de stad is goed bereikbaar.

Wisseling van de wacht Kopenhagen

Odense, geboorteplaats van Hans Christian Andersen

Odense ligt op het eiland Funen en is bekend vanwege Hans Christian Andersen, de schrijver van vele beroemde sprookjes. Deze meester van de woorden heeft een eigen museum in het historische stadje Odense wat een bezoek met kinderen meer dan waard is. De kleine zeemeermin, de kleren van de keizer, sprookjes die velen toch wel kennen. Maar dit is niet alles wat Odense te bieden heeft aan gezinnen. Ook een bezoek aan openluchtmuseum Den Fynske Landsby is geweldig om meer te leren over de 19e eeuw.

Nyborg, ontdek de historie

Nyborg ligt op het eiland Funen aan de Grote Belt, het kleine plaatsje herbergt het historisch museum Borgmestergården, Holckenhavn Slot, historische gebouwen en het Fyns Badestrand waar je heerlijk in de namiddag met de kinderen kunt spelen en uitwaaien. Parkeer je auto tegenover Storebælstbadet, kleed je om en zwem de zee in!

LEGOLAND® Billund, daarom wil je naar Denemarken!

LEGO® blijft jong en oud bekoren en voor veel mensen is LEGOLAND Billund eigenlijk de hoofdreden om eens naar Denemarken op vakantie te gaan. Als je voor een ultieme LEGO-beleving wilt gaan dan is een overnachting bij LEGOLAND wel echt heel gaaf (niet goedkoop). We hebben onze tips en aanbiedingen voor je verzameld om een onvergetelijke tijd in LEGOLAND te hebben.

Ribe, oog in oog met de Vikingen

Reis 1.300 jaar terug in de tijd en breng een bezoek aan de Vikingen. Ribe is de oudste stad van Denemarken. Bij Ribe VikingeCenter is er dagelijks een programma waardoor volwassenen en kinderen kunnen kennismaken met de Deense geschiedenis. Brood bakken, boogschieten en de krijgersopleiding zijn een aantal highlights. Leren over de geschiedenis staan hier echt centraal.

Ribe Vikingen met kinderen

Zoek je nog meer tips en uitjes voor jullie vakantie naar Denemarken? Lees meer over Zuid-Jutland, het sprookjeseiland Funen en bekijk onze tips voor kindvriendelijke accommodaties in Denemarken. Of keer hier terug naar alle vakantietips voor Denemarken met kinderen.