WOW PARK Billund, buitenspelen in een enorm avonturenpark
Billund & LEGOLAND
Mireille Steegmans
Billund & LEGOLAND
07/27/2020
3 min

WOW PARK Billund, buitenspelen in een enorm avonturenpark

07/27/2020
3 min

Midden in het bos, niet ver van familiepark LEGOLAND, ligt het nieuwe avontuurlijke speelpark WOW PARK Billund. Dit park is met 28 hectare het grootste in zijn soort in Denemarken met als hoofdingrediënten ‘buiten’ en ‘natuur’. Houden wij wel van!

Gave hangbruggen en boomhutten

WOW PARK Billund herbergt meer dan 100 speelactiviteiten, zoals boomhutten en hangbruggen tot 14 meter hoog, springnetten met gigantische ballen, ondergrondse grotten, slingers en kabelbanen, die zorgvuldig rond de stammen van de bomen zijn gemonteerd. Alles met respect voor de natuur. En wat dacht je van een supertoffe rodelbaan, en een glijbaan vanaf één van de torens. Je kinderen willen hier niet meer weg hoor!

De broers Jacob en Aage Hindhede hebben het WOW PARK opgericht. In Skjern staat hun eerste park dat al meer dan 35.000 jaarlijkse bezoekers trekt. “We zijn blij met dit unieke bosconcept dat verschilt van het andere aanbod aan pret- en animatieparken in de regio. Bij WOW PARK Skjern hebben we het concept ontwikkeld en veel ervaring opgedaan die we konden gebruiken in het park in Billund. Onze dromen en ambities komen hier allemaal in terug”, vertelt Jacob Hindhede.

Klimmen en klauteren in de natuur

De herinneringen aan de achtertuin van de boerderij uit hun jeugd inspireerde de broers om met WOW PARK te starten. Het doel is om contact te maken met de natuur en jonge- en volwassen wildebrassen samen in het bos te laten spelen. “We hebben talloze malen gezien dat mensen denken te oud te zijn om te spelen, maar dan plotseling tijdens het spelen hardop in lachten uitbarsten. Zo is het in het park in Skjern gebleken en ook in Billund verwachten we dit op nog grotere schaal”, legt Jacob Hindhede uit. Je kinderen zullen als Tarzen kunnen ziplinen, stuiteren in de GIGA-netten en rollen met enorme ballen in de netten die hoog in de bomen hangen. Ultiem avontuur in de natuur dus!

WOW PARK Billund

Ondergrondse grotten en gigantische doolhoven

En wie dacht dat dit het was, die komt bedrogen uit. Meer dan 100 speelactiviteiten, dus je kunt echt flink vooruit bij WOW PARK Billund. In het ondergrondse universum van WOW Park kun je op handen en voeten op avontuur gaan. Hier valt nog veel meer te ontdekken in kronkelende tunnels en geheime ruimtes. Je wordt met je hele gezin uitgedaagd om de weg door het wilgenbos te vinden. Ben je meer van het water? Dan is er Water World. Hier varen kleine schepen binnen op minirivieren. Er kan gespeeld worden met sluizen en er kunnen dammen gebouwd worden om de stroming van het water te veranderen. Ik zeg het je: trek maar een lange dag uit voor dit avonturenpark!

Picknicken, grillen en zitten rondom het kampvuur

WOW PARK heeft een indoor- en outdoor bosrestaurant. The Foodbarn is kindvriendelijk en gezellig aangekleed. Hier maak je kennis met onder andere de Reuzenvlinder en de Omkeerboom. Buiten picknicken in het bos of grillen in het Forest House zijn ook leuke opties en wie houdt van een kampvuur gaat naar de Hammock Grove. Hier kun je marshmallows, popcorn, hotdogs of zelfs je eigen kronkelende brood roosteren.

WOW PARK werd eerder dit jaar door het Britse The Guardian vermeld als een van Europa’s meest toonaangevende en duurzame gezinsattracties. Het park heeft een oppervlakte van 28 hectare, gelijk aan bijna 40 voetbalvelden. De meeste van de activiteiten zijn buiten.

WOW PARK Billund

Praktische informatie over WOW PARK Billund

Zodra je de entreeprijs hebt betaald, zijn de activiteiten in het WOW PARK gratis, dat geldt ook voor de parkeerplaats. Fijne meevaller! Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis mee naar binnen en vanaf 13 jaar betaal je een hogere entreeprijs. Kijk voor alle actuele informatie op de site van WOW PARK Billund zelf en laat je verder verrassen! Als je in de omgeving van het WOW PARK verblijft of allebei de parken wilt zien, dan is het een overweging waard om een jaarabonnement te nemen. Deze heb je er na twee bezoekjes uit.

Op zoek naar heerlijke overnachtingen? Bekijk dan onze tips met leuke accommodaties in Denemarken met kinderen. Wil je meer ontdekken in Denemarken? Lees dan onze blogs over het eiland Funen, Jutland en de minder bekende omgeving van Himmerland en de Limfjorden.