The World Map Verdenskortet Himmerland Denemarken
Himmerland & Limfjorden
Mireille Steegmans
Himmerland & Limfjorden
10/28/2023
6 min

Verdenskortet, The World Map

10/28/2023
6 min

Denemarken staat bekend om haar prachtige landschappen, rijke geschiedenis en unieke attracties. Een van de opmerkelijke bezienswaardigheden die je in dit Scandinavische land kunt ontdekken: Verdenskortet. Oftewel "De Wereldkaart." Dit bijzondere park is niet alleen educatief, maar ook leuk voor kinderen en volwassenen die dol zijn op de wereld. Ik ga je vertellen waarom je naar Verdenskortet wilt gaan als je in de regio Himmerland op vakantie bent met je gezin. Het is trouwens de moeite waard om langer te verblijven in deze regio, want vanuit dit leuke stukje Jutland kun je bijvoorbeeld ook prima uitstapjes maken naar het Limfjord met het gelijknamige museum of je plant een kajaktour over het langste fjord van Denemarken met een heerlijke lunch bij Café K.

The World Map Verdenskortet Denemarken

Wat kun je verwachten bij Verdenskortet?

Verdenskortet is een soort van speeltuin en klein avonturenpark in Klejtrup. Wat dit park zo bijzonder maakt, is dat je er de hele wereld in miniatuur kunt vinden, voor kinderen dus een levendige aardrijkskunde les en voor liefhebbers van reizen zoals wijzelf gewoon ontzettend leuk om van het ene land naar het andere land te stappen in een paar seconden. Het is een gigantische kaart van de wereld, compleet met continenten en kleine eilandjes. Je ziet dat de details op veel plekken ook gewoon echt zijn uitgewerkt en dat maakt deze wereldkaart echt een uniek kunstwerk mag ik wel zeggen!

Naast de wereldkaart die je op iedere foto voorbij ziet komen, is er meer te vinden bij Verdenskortet. Het is een plek waar veel Denen een abonnement hebben, omdat kinderen er heerlijk kunnen spelen. Verder zijn er springkussens, een doolhof, een minigolf en een heerlijke buitenruimte om zelf je worstjes op een BBQ te braden voor een lekkere lunch. Kortom: genoeg te doen voor een dagje spelen en vermaak met je gezin!

The World Map Verdenskortet Himmerland

Himmerland uitje The World Map Verdenskortet

Bekijk de The World Map eens écht goed

Niet alleen leuk, maar ook nog eens educatief dus deze World Map. Sprint niet alleen over de wereldkaart en spring over watertjes, maar kijk eens goed samen met je kinderen en je ontdekt vanalles. Je ziet bijvoorbeeld dat er eigenlijk niet zo heel veel water tussen Europa en Afrika ligt en vanaf de uitkijktoren heb je zelfs een perfect overzicht over de hele wereld in één oogopslag. Gegarandeerd een interactieve aardrijkskundeles voor oudere kinderen, onze tiener (11 jaar) vind het ontzettend leuk om alleen op verkenning te gaan, want hij herkent de continenten en de vormen van landen.

Bij de ingang naar The World Map kun je een QR-code scannen om een speurtocht te doen. Wel even je telefoon laten vertalen van Deen naar Nederlands ;-)

The World Map Verdenskortet Himmerland

Neem je camera mee: The World Map is perfect voor leuke fotomomenten, zéker als het mooi weer is!

Verdenskortet Denemarken

Speeltuin voor een hele dag plezier

We beginnen bij de wereldkaart, maar onze peuter is daar snel uitgekeken. Hij wil spelen in de speeltuin en weet bijna niet waar hij moet beginnen! De glijbaan, het springkussen, een rondje door het doolhof, blikken omgooien, de kinderboerderij een potje Kubb spelen of toch de minigolf. Inderdaad, zoveel is er dus te beleven bij Verdenskortet! Denk niet dat je hier in een paar uurtjes bent uitgekeken, want als de kinderen alles willen doen en je wilt op je gemak een potje voetballen en een spelletje spelen dan ben je zo al een paar uur verder natuurlijk. Gebruik deze plek dus om lekker even niets te hoeven of te moeten en geniet vooral lekker met het hele gezin. Neem zelf een boek mee, dan kun je in één van de hangmatten liggen als de kinderen spelen!

Speeltuin bij Verdenskortet (Hobro)

Verdenskortet Speeltuin

Verdenskortet Doolhof

Verdenskortet Minigolf

BBQ-en bij Verdenskortet

Wij weten niet zo heel goed wat we op voorhand kunnen verwachten bij Verdenskortet, maar ik kan je vertellen dat je hier prima een shopper met proviand mee naartoe kunt nemen om een dag lekker te genieten met je gezin. Er is een restaurant waar je goed kunt eten, daar direct tegenaan zit een terras met parasols waar je kunt eten. Je hebt overal perfect zicht op de speeltuin en voor The World Map moet je echt even de hoek om lopen. Je kunt je kinderen dus prima zeggen dat ze hier niet alleen naartoe mogen. Met kleine kinderen wel verstandig, want er is ook water. Ondiep, maar zonder zwemdiploma wil je je peuter of kleuter gewoon in de gaten houden.

Als je wat verder loopt dan zie je overdekte tenten staan met lange tafels en banken. Hier zitten families heerlijk samen en zijn tafels gevuld met eten en drinken. Direct hier naast zijn drie grote BBQ's waar je je zelf meegebrachte spullen op kunt bakken en braden. Wij zien gezinnen genieten van hotdogs met vers gebraden worst, maar ook hele vleespakketten met salades komen voorbij. Er worden groenten gegrild en er is een heleboel gezelligheid onderling. Wij hebben direct aanspraak als we hier aanschuiven. Erg gezellig!

BBQ Verdenskortet World Map

Praktische informatie

Verdenskortet is doorgaans geopend van mei tot en met september, maar kijk voor actuele openingstijden altijd op hun website en voorkom verrassingen. De toegangsprijs varieert, afhankelijk van de leeftijd van de bezoekers. Kinderen krijgen korting en vanaf twee bezoekjes is het al rendabel om een abonnement te nemen. Als je dus vlakbij Verdenskortet verblijft en je accommodatie heeft geen speeltuin dan is dit het overwegen waard! Het park heeft restaurant met goed eten en je kunt door het hele park genieten van een hapje en een drankje. Verdenskortet ligt in Klejtrup en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar en je kunt je auto hier gratis parkeren. Hoewel je aan de kassa geen enorme wachtrijen hoeft te verwachten, is het handig om tickets vooraf online te kopen.

In conclusie, Verdenskortet is een unieke en educatieve bestemming in Denemarken die zowel kinderen als volwassenen zal boeien. Het is een geweldige kans om de wereld te verkennen en tegelijkertijd plezier te hebben. Laat je betoveren door deze miniatuurwereld van de planeet aarde en geniet van een ontspannen dag in de speeltuin met allerlei leuke activiteiten daar omheen.

Stjerneskud shooting star

Zoek je nog meer tips en uitjes voor jullie vakantie naar Denemarken? Bekijk onze persoonlijke tips over de regio Himmerland en Limfjorden, Jutland en het sprookjeseiland Funen. Speur ook door onze persoonlijke selectie met kindvriendelijke accommodaties in Denemarken of lees onze blogs over LEGOLAND Billund.