Observatietoren Skovtårnet op Seeland met kinderen %%sep%% %%sitename%%
arrow_drop_up arrow_drop_down
4 april 2019 

Uitzicht over de boomtoppen in de unieke observatietoren Skovtårnet op Seeland

Seeland is het grootste eiland van Denemarken en heeft er een geweldige attractie bij voor gezinnen en andere avontuurlijke reizigers: observatietoren Skovtårnet. In maart 2019 werd deze klimtoren officieel geopend voor publiek. Hier wil je naartoe met je kinderen als je avontuurlijk bent ingesteld en geen hoogtevrees hebt!

Uitzicht over de boomtoppen vanaf bservatietoren Skovtårnet

Observatietoren Skovtårnet is een uniek bouwwerk met een geweldig uitzicht over de boomtoppen. Deze bijzondere uitkijktoren is gebouwd in de vorm van een zandloper en is in totaal 45 meter hoog. Bovendien rijkt hij 22 meter boven de boomtoppen uit dus je kunt je voorstellen hoe adembenemend dit is voor kinderen die van avontuur houden. Vanaf het hoogste punt heb je een prachtig panoramisch uitzicht over het heuvellandschap dat ten zuiden van Kopenhagen ligt. Bij goede weersomstandigheden en een heldere lucht heb je zelfs helemaal zicht tot Zweden. Hoe gaaf!

Klimtoren Denemarken Seeland met kinderen

Toren in het bos

De letterlijke vertaling van deze observatietoren Skovtårnet is ‘Toren in het bos’. Deze toren is in de lente en de winter geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur en in de zomermaanden zelfs tot tot 20:00 uur. Een entreeticket kost ongeveer € 16,50 (prijspeil april 2019). Zodra je je ticket hebt gekocht kun je starten met je klim op dit spiraalvormige bouwwerk. De totale ‘wandeling’ is ruim 650 meter met een hellingspercentage van 7,5 procent.

Omdat je geen trappen hoeft te lopen, is deze toten ook voor kleine kinderen en mindervaliden goed toegankelijk. De paden zijn namelijk vlak zoals je ziet op de foto’s. Feitje: in totaal zijn voor de constructie 7.750 eiken planken uit Zuid-Seeland en 600 ton aan waterbestendig Cortenstaal verwerkt. Er is gekozen voor duurzame materialen, die zo onopvallend mogelijk opgaan in het omliggende landschap. Het Cortenstaal hoeft de komende honderd jaar niet geverfd of met chemicaliën behandeld te worden en de eiken planken zijn vrij van chemische stoffen, zodat deze vrij gemakkelijk opnieuw door de natuur opgenomen kunnen worden.

135 meter boven zeeniveau

De Skovtårnet toren ligt 135 meter boven zeeniveau en is dus direct ook het hoogste punt van Seeland. De toren is onderdeel van het grootste klimpark van Denemarken, Camp Adventure. Dit park ligt in de bossen rondom het Gisselfeld klooster vlakbij Haslev. Het klimpark heeft in totaal 10 klimparcoursen in verschillende niveaus, zodat alle leeftijden jong en oud de kans krijgen om zich tussen de boomtoppen te kunnen manoeuvreren. De ticketprijzen voor dit klimpark op Seeland zijn ingedeeld in 3-6, 7-14 en vanaf 15 jaar.

Skovtårnet werd ontworpen door architectuur- en designfirma EFFEKT uit Kopenhagen. Samen met de visie van Camp Adventure om mensen dichter bij de natuur te brengen, werd een ontwerp bedacht in de vorm van een zandloper, een eeuwenoud symbool voor het verstrijken van de tijd. Het is de enige observatietoren ter wereld met deze unieke kenmerken midden in een bos.

Over de schrijver
Ik ben Gijs, vader van 2 stoere kleine wereldreiziger (2012 & 2018) en de man van Mireille. Toen ik Mireille leerde kennen was ik al snel aangestoken door het reisvirus. Ik herinner met nog goed dat we in 2006 na een paar glazen whiskey spontaan een vliegticket naar Thailand boekten, want de deal was zo goed (minder dan € 450!). En de volgende ochtend dacht ik: what have I done?! Maar dat kwam allemaal meer dan goed! We zagen samen heel wat van de wereld en na de geboorte van onze oudste zoon gingen we daar vrolijk mee door. Toen hij naar school ging, veranderde er wel het een en ander, maar nog steeds proberen we zoveel mogelijk te reizen. Na de geboorte van onze jongste begon het ook alweer snel te kriebelen om met ons gezin op pad te gaan. Wij gaan samen voor nog veel meer mooie reizen en het ontdekken van fijne plekjes met onze kids! Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.