arrow_drop_up arrow_drop_down

Kopenhagen met kinderen met kinderen, leuke plekken voor gezinnen

Kopenhagen, de hoofdstad van het mooie, rustige Denemarken. Zeker geen goedkope stad, maar absoluut een bezoek waard voor gezinnen.

De leukste attracties in Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen met kinderen, wisseling van de wacht

Highlights met kinderen in Kopenhagen

Kopenhagen is ontzettend leuk om te ontdekken met kinderen, maar nogmaals: wel als je ze goed warm aankleedt in de winter. Het is serieus vernikkelen van de kou op sommige plaatsen en vooral aan het water als je naar de de kleine zeemeermin (Den lille Havfrue) wil gaan kijken in de haven van Kopenhagen. Met kinderen raden wij zelfs liever aan om de kleine zeemeermin over te slaan of om direct daarna een warme chocomel te gaan drinken. Kopenhagen is trendy en  het historisch centrum is echt prachtig. Het bekende Nyhavn, Tivoli, Christiania, het winkelgebied Nørrebro, Vesterbro en Christianshavn en de Carlsberg Brouwerij die tot de grootste brouwerijen ter wereld behoort. Natuurlijk is ook het wisselen van de wacht bij het Amalienborg Paleis de moeite waard, dat blijft ook altijd tot de verbeelding spreken bij kinderen.

Tivoli Kopenhagen met kinderen

Tivoli is een must do

Wie Kopenhagen met kids bezoekt die moet naar Tivoli natuurlijk! Het is waarschijnlijk de populairste toeristische attractie van Denemarken naast LEGOLAND en een begrip. Tivoli is een pretpark midden in het hart van Kopenhagen, best uniek dus. Het is één van de oudste amusementsparken ter wereld en het park inspireerde Walt Disney om Disneyland te starten..

Schaatsen in Kopenhagen met kinderen

Schaatsen in Kopenhagen met kinderen

Midden in het centrum van Kopenhagen bij Kongens Nytorv heeft altijd een grote ijsbaan gelegen in de winterperiode van ongeveer november tot en met februari. Het ziet er prachtig uit, maar vanwege werkzaamheden aan het metronetwerk ligt deze ijsbaan dit jaar in het stadsdeel Valby bij Toftegårds Plads.

Kopenhagen met kinderen, Arne Jacobsen

Op bezoek bij Arne Jacobsen

Na onze tour door Kopenhagen belanden we op oudejaarsavond bij het nieuwjaarsdiner in het Radisson Blu Royal Hotel waar veel Deens design te zien is. Wat een pareltje is dit prachtige hotel wat bekend is mede door haar Arne Jacobsen Suite - kamer 606 in het hotel voor insiders. Het diner is geweldig, de aankleding perfect, het gezelschap erg leuk en gezellig en het diner en het wijnarrangement zijn perfect op elkaar afgestemd. Wat een rijkdom om hier te mogen zijn en mee te genieten van deze pracht en praal. Natuurlijk mogen we nog een quick view nemen in de Arne Jacobsen Suite die nog steeds heel erg populair is. Toegeven: het design is nog steeds trendy en dat is echt knap voor een ontwerp dat al decennia lang mee gaat. Als het nieuwe jaar is aangebroken gaan we snel naar het Alberto K at The Royal. Hier heb je op de 20e verdieping van het Radisson Blu Royal Hotel een prachtig 360 graden uitzicht over heel Kopenhagen. Dit is echt machtig mooi en een plaatje om nooit meer te vergeten. Overigens kun je op deze locatie niet zomaar komen...

Waarom tickets en excursies via ons boeken?

Wij supporten het liefst lokale bedrijven, waar ook ter wereld!

Daarom werken wij samen met GetYourGuide die ons de mogelijkheid bieden om tickets, excursies en belevingen aan te bieden van  lokale ondernemers. Op deze manier krijg jij de beste ervaring en krijgen lokale bedrijven de kans om hun stad of land te laten zien.

Wij hebben een persoonlijke selectie gemaakt van excursies die wij aanbevelen. 

Je boekt uiteindelijk rechtstreeks bij onze partner waardoor je keuze hebt uit heel veel mogelijkheden.

Mobiele tickets

Niets meer printen, dat scheelt een heleboel. Je tickets staan gewoon direct op je mobiele telefoon laat je ter plaatse zien.

Gratis annuleren

Heb je toch andere plannen? Dan kun je de meeste tours en activiteiten 24 uur van tevoren annuleren met volledige restitutie.

24/7 service

Onze partner Get Your Guide biedt 24 uur per dag hulp via telefoon, e-mail of Whatsapp. Makkelijker wordt het niet!

Voor gezinnen die de wereld willen ontdekken

Meld je aan voor onze community met persoonlijke tips en ervaringen, speciaal voor gezinnen.

Veelgestelde vragen over Kopenhagen met kinderen

Hoe lang heb je nodig in Kopenhagen?

Met kinderen raden wij aan om 3 dagen naar Kopenhagen te gaan om de stad goed te kunnen zien. Wil je een aantal excursies boeken? Dan is het slim om 4 dagen te plannen.


Is Kopenhagen lopend te ontdekken?

Kopenhagen is prima om te voet te ontdekken. De zeemeermin ligt wat verder weg, maar is ook prima te bereiken. Een hele leuke optie is Kopenhagen op de fiets ontdekken.

Wat is de beste tijd voor Kopenhagen?

In Kopenhagen kan het soms onverwacht regenen, daar valt niet op te plannen. Over het algemeen kun je het beste tussen april en oktober naar Kopenhagen gaan met kinderen.


Extra tip als je langer de tijd hebt

Vanuit Kopenhagen kun je gemakkelijk naar de Zweedse stad Malmö via de brug. Een heel erg leuk uitje!