Stedentrip Kopenhagen met kinderen
arrow_drop_up arrow_drop_down
Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen met kinderen met kinderen, leuke plekken voor gezinnen

Kopenhagen, de hoofdstad van het mooie, rustige Denemarken. Zeker geen goedkope stad, maar absoluut een bezoek waard voor gezinnen.

Kopenhagen met kinderen, wisseling van de wacht

Highlights met kinderen in Kopenhagen

Ook met kinderen is Kopenhagen leuk om te ontdekken, maar nogmaals: wel als je ze goed warm aankleedt of gewoon niet gaat als het rond het vriespunt is. Het is serieus vernikkelen van de kou op sommige plaatsen en vooral aan het water als je naar de de kleine zeemeermin (Den lille Havfrue) wil gaan kijken in de haven van Kopenhagen. Met kinderen raden wij zelfs liever aan om de kleine zeemeermin over te slaan of om direct daarna een warme chocomel te gaan drinken. Kopenhagen is trendy, maar het historisch centrum is ook echt prachtig. Het bekende Nyhavn, Tivoli, Christiania, het winkelgebied Nørrebro, Vesterbro en Christianshavn en de Carlsberg Brouwerij die tot de grootste brouwerijen ter wereld behoort. Natuurlijk is ook het wisselen van de wacht bij het Amalienborg Paleis de moeite waard, dat blijft ook altijd tot de verbeelding spreken bij kinderen.

Tivoli is een must do

Wie Kopenhagen met kids bezoekt die moet naar Tivoli natuurlijk! Het is waarschijnlijk de populairste toeristische attractie van Denemarken en een begrip. Tivoli is een pretpark midden in het hart van Kopenhagen, best uniek dus. Het is één van de oudste amusementsparken ter wereld en het park inspireerde Walt Disney om Disneyland te starten.. 

Schaatsen in Kopenhagen met kinderen

Schaatsen in Kopenhagen

Midden in het centrum van Kopenhagen bij Kongens Nytorv heeft altijd een grote ijsbaan gelegen in de winterperiode van ongeveer november tot en met februari. Het ziet er prachtig uit, maar vanwege werkzaamheden aan het metronetwerk ligt deze ijsbaan dit jaar in het stadsdeel Valby bij Toftegårds Plads.

Kopenhagen met kinderen, Arne Jacobsen

Op bezoek bij Arne Jacobsen

Na onze tour door Kopenhagen belanden we op oudejaarsavond bij het nieuwjaarsdiner in het Radisson Blu Royal Hotel waar veel Deens design te zien is. Wat een pareltje is dit prachtige hotel wat bekend is mede door haar Arne Jacobsen Suite - kamer 606 in het hotel voor insiders. Het diner is geweldig, de aankleding perfect, het gezelschap erg leuk en gezellig en het diner en het wijnarrangement zijn perfect op elkaar afgestemd. Wat een rijkdom om hier te mogen zijn en mee te genieten van deze pracht en praal. Natuurlijk mogen we nog een quick view nemen in de Arne Jacobsen Suite die nog steeds heel erg populair is. Toegeven: het design is nog steeds trendy en dat is echt knap voor een ontwerp dat al decennia lang mee gaat. Als het nieuwe jaar is aangebroken gaan we snel naar het Alberto K at The Royal. Hier heb je op de 20e verdieping van het Radisson Blu Royal Hotel een prachtig 360 graden uitzicht over heel Kopenhagen. Dit is echt machtig mooi en een plaatje om nooit meer te vergeten. Overigens kun je op deze locatie niet zomaar komen...

Kopenhagen in beeld en geluid