SOS armbandje

SOS armbandje

Een SOS armbandje is in mijn ogen een must have voor kinderen die graag een loopje nemen. Met je kinderen op vakantie? Een dagje naar de dierentuin? Naar het strand? Middag naar de kinderboerderij? Of gewoon een middag naar de lokale kinderboerderij of de speeltuin? Dan is een SOS armbandje of 06-armbandje het perfecte polsbandje voor je kinderen voor die extra veiligheid. Met een armbandje kunnen ouders hun kinderen sneller herkennen in een menigte en mocht je je kindje kwijt raken, dan helpt een SOS armbandje natuurlijk voor een snelle hereniging. Wij leren onze kinderen dat ze als ze ons kwijt zijn het liefst naar een andere mama moeten lopen waar ook een kindje bij is. En zien ze geen andere mama? Dan mogen ze het ook aan een andere mevrouw vragen. Over het algemeen zijn vrouwen wat behulpzamer in dit soort gevallen is onze eigen ervaring dus daarom leren wij dit onze kinderen.

Wat is een SOS armbandje met naam?

Een SOS polsbandje is een armbandje op maat waarin je naam en telefoonnummer kunt laten zetten. Er zijn ook SOS polsbandjes waar je de informatie zelf op schrijft. Op deze manier ga je met een veiliger gevoel de deur uit. Als je kind onverhoopt buiten zicht raakt en misschien zelfs verdwaalt dan vergroot een polsbandje de kans op een snelle hereniging met je kind. Kleine kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig en voordat je het weet is je zoon of dochter ineens verdwenen. Polsbandjes zijn eenvoudig in gebruik en worden stevig om de pols van het kind vastgemaakt. Vaak zijn ze verstelbaar voor een goede pasvorm en daardoor comfortabel om te dragen. Een goed polsbandje irriteert de huid absoluut niet.

Rubberen SOS bandjes met naam zijn al te koop vanaf een paar euro per stuk dus dat is niet te veel als het gaat om de veiligheid van je kind.

Reisbandjes ideaal voor op vakantie

Mocht je dreumes, peuter of kleuter onverhoopt buiten zicht raken en misschien zelfs verdwalen dan vergroot een polsbandje de kans op hereniging met je kind. Veel ouders hebben dit helaas al eens meegemaakt, je bent even wanhopig, maar gaat dan zo snel mogelijk overal zoeken. Je bent je kind kwijt geraakt op het strand, in de stad, in het pretpark of waar dan ook. Met een polsbandje is dat zoeken net even wat makkelijker weet ik uit eigen ervaring als je kind verloren raakt in een mensenmassa. Dat gebeurde ons zelf ook eens, in een fractie van een seconde. Er zijn verschillende soorten polsbandjes beschikbaar, waaronder:

  • Waterbestendige identificatiepolsbandjes: deze polsbandjes hebben ruimte om de naam en contactgegevens van het kind erop te schrijven. Dit is handig bij drukke evenementen of wateractiviteiten, zoals zwemmen of spelen op het strand.
  • GPS-polsbandjes: Deze polsbandjes bevatten een GPS-tracker, zodat ouders de locatie van hun kind kunnen volgen via een bijbehorende app.
  • Reisbandjes met icoontjes om te kunnen communiceren bij taalproblemen én de mogelijkheid om een telefoonnummer en naam aan de binnenkant te schrijven.

Vakantie polsbandje met naam

SOS armband, onmisbaar bandje met naam

Wij hebben inmiddels verschillende kleuren bandjes, voor bij iedere outfit een leuk bandje. Op die manier vindt onze zoon het ook geen probleem om zo’n SOS polsbandje te dragen. Je moet er wel rekening mee houden dat bijvoorbeeld een creatieve 2-jarige die maximaal op ontdekkingstocht is redelijk makkelijk dit polsbandje zelf af kan doen. Als je kindje zich dus nog niet helemaal bewust is van het feit dat het belangrijk is om het polsbandje om te houden in het kader van veiligheid, dan zou mijn advies zijn om een van de onderstaande armbandjes te kopen. Dat geldt ook wanneer je net als wij buiten Europa gebruik maakt van een andere telefoonnummer, hoewel er natuurlijk ook oplossingen als doorschakelen zijn.

Ikgaopavontuur aanwijsbandje

Het polsbandje van Ikgaopavontuur.nl is een geweldige toevoeging voor avontuurlijke kinderen en ouders. Dit toffe SOS armbandje is uniek, omdat het meteen een leuke en handige reisgadget is door de icoontjes die erop staan. Die iconen staan er natuurlijk niet voor niets op, ze hebben ook nog eens een functie. Daar is dus over nagedacht! Als je kind nog niet zo goed kan communiceren of in een vreemd land gewoon niet terecht kan met Nederlands dan biedt dit polsbandje uitkomst. Je kind kan simpelweg de iconen aanwijzen en zijn of haar weg vinden. Dit armbandje is speciaal ontworpen om kinderen te helpen gemakkelijk te communiceren. Het is -net als andere polsbandjes van dit type- gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen allerlei activiteiten, zoals klimmen, fietsen, wandelen en nog veel meer. Het reisbandje is waterbestendig, waardoor het veilig gedragen kan worden tijdens zwemmen of spelen in het water. En ja, dat houdt prima al zul je na je vakantie en bij intensief gebruik misschien een keertje je telefoonnummer opnieuw moeten overtrekken.

Mijn tiener test dit armbandje in Italië voor het vinden van een ijssalon en het zwembad. Ik zelf test mijn armbandje voor het vinden van een pinautomaat op een plek waar weinig Italiaans wordt gesproken en ik moet zeggen: dit werkt perfect en deze iconen zijn eenduidig en begrijpelijk in iedere taal!

SOS armbandjeAan de binnenkant van dit SOS bandje zet je naam en telefoonnummer

De 12 speciale reisiconen voor kinderen zorgen ervoor dat je kind zelf een ijsje kan bestellen in Italië, kan vragen waar de speeltuin is op de camping in Denemarken of op zoek kan naar de toilet door het icoon simpelweg aan te wijzen. Je kunt aan de binnenkant van het polsbandje de naam van je kind en jouw telefoonnummer schrijven met een watervast stift. Groot voordeel hiervan is dat andere mensen niet direct de naam van je kind zien en je kind dus ook niet kan worden aangesproken bij zijn of haar naam. Nadeel is dat je kind wat meer instructie nodig heeft, omdat er een extra handeling nodig is om jouw telefoonnummer te kunnen bellen. Dit SOS bandje past kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en wij hopen dat dit handige polsbandje binnenkort ook nog een variant krijgt voor kleinere polsjes van avontuurlijke dreumesen en kleuters.

Tip: Controleer regelmatig of het polsbandje van je kind goed past en niet te strak zit. Geef je kinderen ook regelmatig een korte uitleg over het belang van het dragen van het polsbandje en wat ze moeten doen als ze verdwaald raken. De kracht zit hem in herhaling bij kinderen!

SOS armbandje op reisSupermarkt voor iets te drinken? Found it!

Rubberen 06-armbandje

Een rubberen SOS armbandje wat je makkelijk kunt afspoelen als hij vies is vinden wij ideaal. Dit is onze favoriet, vooral omdat hij gewoon ontzettend slijtvast is en bovendien ook nog hip voor kinderen. Er zijn verschillende maatkeuzes voor dit 06-armbandje, dus zowel baby’s als volwassenen kunnen een geschikt formaat vinden. Een rubberen SOS-polsbandjes wordt op maat gegraveerd en het is BPA vrij. Wel even goed de pols opmeten voordat je besteld, want wij hadden de eerste keer wat te ruim besteld en dat was niet handig. De armbandjes zijn iets meer dan een centimeter breed en hebben een dikte van een paar millimeter, ze zijn super lichtgewicht. De maten variëren van 13 t/m 20 centimeter in omvang.

Je laat in de SOS armband bijvoorbeeld naam en telefoonnummer 'graveren' en gaat daardoor met een veiliger gevoel de deur uit met je kind. Kleine kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig en voordat je het weet is je zoon of dochter ineens verdwenen. Veel ouders hebben dit inmiddels al eens meegemaakt, je bent even wanhopig, maar gaat dan zo snel mogelijk overal zoeken. Met een polsbandje is dat zoeken net even wat makkelijker weet ik uit eigen ervaring als je kind verloren raakt in een mensenmassa. Dat gebeurde ons zelf ook eens, in een fractie van een seconde.

Voordelen van een polsbandje

  • Veiligheid: SOS armbandjes helpen ouders hun kinderen gemakkelijk te identificeren en te vinden in drukke situaties. Soms kan je kindje gewoon ineens weg zijn als je een keer knippert, been there....
  • Gemoedsrust: Je hebt gewoon net even wat meer rust met het idee dat als je je kind uit het oog zou verliezen op wat voor manier dan ook, je waarschijnlijk je kind snel weer terug vindt.
  • Snelle identificatie: Bij noodsituaties kan het snel kunnen identificeren van een kind van levensbelang zijn als je zelf net even niet direct in de buurt bent. Dus ook voor oudere kinderen is een polsbandje daarom prettig.
  • Zelfexpressie: Kinderen kunnen hun polsbandje personaliseren en laten zien wie ze zijn, vooral meiden zijn hier vaak echt wel gevoelig voor.
  • Het aanwijsbandje van Ikgaopavontuur helpt kinderen bij het communiceren en de weg vinden in de meest gangbare situaties. Handig!

Rubberen SOS armband

Een rubberen SOS armbandje waardoor je het polsbandje makkelijk kunt afspoelen als hij vies is. Ideaal en bovendien verkrijgbaar in vele kleuren. Er zijn bovendien verschillende maatkeuzes voor dit armbandje, dus zowel baby's als volwassenen kunnen een geschikt formaat vinden.

Je moet er wel rekening mee houden dat bijvoorbeeld een creatieve 2-jarige die maximaal op ontdekkingstocht is redelijk makkelijk dit polsbandje zelf af kan doen. Als je kindje zich dus nog niet helemaal bewust is van het feit dat het belangrijk is om het polsbandje om te houden in het kader van veiligheid, dan zou mijn advies zijn om een van de onderstaande armbandjes te kopen. Dat geldt ook wanneer je net als wij buiten Europa gebruik maakt van een ander telefoonnummer, hoewel er natuurlijk ook oplossingen als doorschakelen zijn.

SOS armbandje met naam

Nylon SOS-armband

Deze nylon polsbanden worden aanbevolen voor kinderen van 2 tot en met ongeveer 9 jaar met een polsomtrek tot ongeveer 15 centimeter. Je krijgt bij één armbandje in totaal drie waterproof ID-kaartjes waar je met een permanent marker de gegevens van je kind op kunt schrijven. Deze armbandjes zijn soepel en sterk plus makkelijk in het gebruik vanwege het klittenband. Bij dit armbandje kun je zelf de gegevens schrijven, waardoor je volgens mij wat flexibeler bent. Wij hebben buiten Europa vaak een ander tijdelijk telefoonnummer dus dat werkt in combinatie met een hip siliconenbandje net wat minder. Ze zijn er in roze, en blauw.

Wij gebruikten het siliconen armbandje eigenlijk alleen op vakantie. Sinds onze kleuter alleen buiten speelt, wordt het armbandje ineens bijna dagelijks gebruikt. Ik vind het een prettig en veilig gevoel mocht er iets gebeuren, dan ben ik snel bereikbaar.

SOS Ice band

Tutu-Band polsbandjes

Tutu-Band heeft herbruikbare, waterproof armbandjes die qua looks bijna gelijk zijn aan de Infoband. De verschillen zitten in de details en vooral in de prijs! Het materiaal is soepel, PVC vrij en non-toxic net als bij Infoband. De ruimte waarin geschreven kan worden is iets kleiner en de designs net wat anders. Verder een rond afdekplaatje in plaats van vierkant. Ook bij de Tutu-Band geldt dat je het telefoonnummer zelf op het SOS armbandje kunt schrijven. Handig als je net als wij dus wel eens wisselt van telefoonnummer in het buitenland!

Tutu polsbandje met naam

Polsbandje met ID-tag

ID4ALL heeft verschillende typen polsbandjes waaronder de felgekleurde en in reliëf bedrukte silicone polsbandjes. Ideaal voor peuters en voor kleine kinderen. Je kunt eerst de favoriete kleur van je kindje kiezen en daarna de naam van je kind en je telefoonnummer doorgeven. Zo krijg je een uniek en persoonlijk polsbandje. Maar ID4ALL heeft ook hele andere trendy armbandjes die er wat ons betreft voor oudere kinderen echt wel veel stoerder uitzien.

Polsbandje met ID tag SOS armband

Polsbandje met ID tag

Icetags armbanden

Icetags zijn leuke kleurrijke armbanden die aan de boven- als onderzijde gegraveerd kunnen worden. Totaal is er ruimte voor 10 regels waardoor ze ook zeer geschikt zijn om medische informatie weer te geven. De plaatjes worden met de laser gegraveerd waardoor de tekst slijtvast is. Er kan alles mee gedaan worden: zwemmen, spelen, sporten enzovoort. Wel even de Icetag afdrogen als hij nat wordt, zodat de huid en armband niet onnodig vochtig blijven. Door de leuke kleuren en prints zijn kinderen dol op de Icetag en zo wordt het dragen van een SOS-armband zelfs leuk!

Polsbandje ICE met naam

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024