Polsbandje met ID tag

SOS Armband

Met je kinderen op vakantie? Een dagje naar de dierentuin? Naar het strand? Middag naar de kinderboerderij? Of gewoon een middag naar de lokale kinderboerderij of de speeltuin? Koop dan een vakantie armbandje of 06-armbandje, een polsbandje voor je kinderen voor die extra veiligheid.

SOS Armband, vakantie polsbandje met naam

Wat is een SOS polsbandje?

Een SOS polsbandje is een armbandje op maat waarin je naam en telefoonnummer kunt laten zetten. Er zijn ook SOS polsbandjes waar je de informatie zelf op schrijft. Op deze manier ga je met een veiliger gevoel de deur uit. Als je kind onverhoopt buiten zicht raakt en misschien zelfs verdwaalt dan vergroot een polsbandje de kans op een snelle hereniging met je kind. Kleine kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig en voordat je het weet is je zoon of dochter ineens verdwenen.

Mocht je dreumes, peuter of kleuter onverhoopt buiten zicht raken en misschien zelfs verdwalen dan vergroot een polsbandje de kans op hereniging met je kind. Veel ouders hebben dit helaas al eens meegemaakt, je bent even wanhopig, maar gaat dan zo snel mogelijk overal zoeken. Je bent je kind kwijt geraakt op het strand, in de stad, in het pretpark of waar dan ook. Met een polsbandje is dat zoeken net even wat makkelijker weet ik uit eigen ervaring als je kind verloren raakt in een mensenmassa. Dat gebeurde ons zelf ook eens, in een fractie van een seconde. Er zijn verschillende soorten polsbandjes, dus ik heb ze op een rij gezet.

Vakantie polsbandje met naam

SOS armband, een bandje met naam is onmisbaar

Wij hebben inmiddels verschillende kleuren bandjes, voor bij iedere outfit een leuk bandje. Op die manier vindt onze zoon het ook geen probleem om zo’n SOS polsbandje te dragen. Je moet er wel rekening mee houden dat bijvoorbeeld een creatieve 2-jarige die maximaal op ontdekkingstocht is redelijk makkelijk dit polsbandje zelf af kan doen. Als je kindje zich dus nog niet helemaal bewust is van het feit dat het belangrijk is om het polsbandje om te houden in het kader van veiligheid, dan zou mijn advies zijn om een van de onderstaande armbandjes te kopen. Dat geldt ook wanneer je net als wij buiten Europa gebruik maakt van een andere telefoonnummer, hoewel er natuurlijk ook oplossingen als doorschakelen zijn.

Handig rubberen 06-armbandje voor kinderen

Een rubberen SOS armbandje wat je makkelijk kunt afspoelen als hij vies is vinden wij ideaal. Dit is onze favoriet, vooral omdat hij gewoon ontzettend slijtvast is en bovendien ook nog hip voor kinderen. Er zijn verschillende maatkeuzes voor dit 06-armbandje, dus zowel baby’s als volwassenen kunnen een geschikt formaat vinden. Een rubberen SOS-polsbandjes wordt op maat gegraveerd en het is BPA vrij. Wel even goed de pols opmeten voordat je besteld, want wij hadden de eerste keer wat te ruim besteld en dat was niet handig. De armbandjes zijn iets meer dan een centimeter breed en hebben een dikte van een paar millimeter, ze zijn super lichtgewicht. De maten variëren van 13 t/m 20 centimeter in omvang.

Je laat in de SOS armband bijvoorbeeld naam en telefoonnummer 'graveren' en gaat daardoor met een veiliger gevoel de deur uit met je kind. Kleine kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig en voordat je het weet is je zoon of dochter ineens verdwenen. Veel ouders hebben dit inmiddels al eens meegemaakt, je bent even wanhopig, maar gaat dan zo snel mogelijk overal zoeken. Met een polsbandje is dat zoeken net even wat makkelijker weet ik uit eigen ervaring als je kind verloren raakt in een mensenmassa. Dat gebeurde ons zelf ook eens, in een fractie van een seconde.

Waar kun je een SOS armband kopen?

Rubberen SOS bandjes met naam zijn al te koop vanaf een paar euro per stuk dus dat is niet te veel als je je bedenkt dat het gaat om de veiligheid van je kind.

Rubberen SOS armband

Een rubberen SOS armbandje waardoor je het polsbandje makkelijk kunt afspoelen als hij vies is. Ideaal en bovendien verkrijgbaar in vele kleuren. Er zijn bovendien verschillende maatkeuzes voor dit armbandje, dus zowel baby's als volwassenen kunnen een geschikt formaat vinden.

Je moet er wel rekening mee houden dat bijvoorbeeld een creatieve 2-jarige die maximaal op ontdekkingstocht is redelijk makkelijk dit polsbandje zelf af kan doen. Als je kindje zich dus nog niet helemaal bewust is van het feit dat het belangrijk is om het polsbandje om te houden in het kader van veiligheid, dan zou mijn advies zijn om een van de onderstaande armbandjes te kopen. Dat geldt ook wanneer je net als wij buiten Europa gebruik maakt van een ander telefoonnummer, hoewel er natuurlijk ook oplossingen als doorschakelen zijn.

SOS armbandje met naam

Nylon SOS Armband, polsband in kleur

Deze nylon polsbanden worden aanbevolen voor kinderen van 2 tot en met ongeveer 9 jaar met een polsomtrek tot ongeveer 15 centimeter. Je krijgt bij één armbandje in totaal drie waterproof ID-kaartjes waar je met een permanent marker de gegevens van je kind op kunt schrijven. Deze armbandjes zijn soepel en sterk plus makkelijk in het gebruik vanwege het klittenband. Bij dit armbandje kun je zelf de gegevens schrijven, waardoor je volgens mij wat flexibeler bent. Wij hebben buiten Europa vaak een ander tijdelijk telefoonnummer dus dat werkt in combinatie met een hip siliconenbandje net wat minder. Ze zijn er in roze, blauw en rood.

Wij gebruikten het siliconen armbandje eigenlijk alleen op vakantie. Sinds onze kleuter alleen buiten speelt, wordt het armbandje ineens bijna dagelijks gebruikt. Ik vind het een prettig en veilig gevoel mocht er iets gebeuren, dan ben ik snel bereikbaar.

SOS Ice band

Tutu-Band polsbandjes

Tutu-Band heeft herbruikbare, waterproof armbandjes die qua looks bijna gelijk zijn aan de Infoband. De verschillen zitten in de details en vooral in de prijs! Het materiaal is soepel, PVC vrij en non-toxic net als bij Infoband. De ruimte waarin geschreven kan worden is iets kleiner en de designs net wat anders. Verder een rond afdekplaatje in plaats van vierkant. Ook bij de Tutu-Band geldt dat je het telefoonnummer zelf op het SOS armbandje kunt schrijven. Handig als je net als wij dus wel eens wisselt van telefoonnummer in het buitenland!

Tutu polsbandje met naam

Polsbandje met ID-tag

ID4ALL heeft verschillende typen polsbandjes waaronder de felgekleurde en in reliëf bedrukte silicone polsbandjes. Ideaal voor peuters en voor kleine kinderen. Je kunt eerst de favoriete kleur van je kindje kiezen en daarna de naam van je kind en je telefoonnummer doorgeven. Zo krijg je een uniek en persoonlijk polsbandje. Maar ID4ALL heeft ook hele andere trendy armbandjes die er wat ons betreft voor oudere kinderen echt wel veel stoerder uitzien.

Polsbandje met ID tag SOS armband

Icetags armbanden

Icetags zijn leuke kleurrijke armbanden die aan de boven- als onderzijde gegraveerd kunnen worden. Totaal is er ruimte voor 10 regels waardoor ze ook zeer geschikt zijn om medische informatie weer te geven. De plaatjes worden met de laser gegraveerd waardoor de tekst slijtvast is. Er kan alles mee gedaan worden: zwemmen, spelen, sporten enzovoort. Wel even de Icetag afdrogen als hij nat wordt, zodat de huid en armband niet onnodig vochtig blijven. Door de leuke kleuren en prints zijn kinderen dol op de Icetag en zo wordt het dragen van een SOS-armband zelfs leuk!