De 7 wonderen die Denemarken zo uniek maken
Denemarken
Mireille Steegmans
Denemarken
08/11/2020
2 min

De 7 wonderen die Denemarken zo uniek maken

08/11/2020
2 min

Denemarken is ontzettend populair bij gezinnen en dat is niet voor niets. Het land heeft enkele unieke eigenschappen die een vakantie hier zo aantrekkelijk maken. Als je in contact komt met de Denen dan zul je merken dat ze een soort way of life hebben die ons in ieder geval zeker aanspreekt.

Denemarken is uniek! Door...

Het Deense eten

De Denen eten graag buiten de deur met vrienden en familie. En de gerechten die je er dus vindt zijn veelzijdig: van wereldklasse tot aan lokale favorieten, Deense chefs hebben de grenzen van de eetcultuur verlegd. Laat je verrassen in een van de vele street food eetgelegenheden verspreid over heel Denemarken met je kinderen. Of stap een typisch  Deense herberg in, genaamd ‘kro’ en laat je verrassen door lokale heerlijkheden. Je zult nog het een en ander gaan tegenkomen uit de tijd van de Vikingen of Noormannen. Dus eet niet alleen in je vakantiehuis in Denemarken, maar ga ook zeker kennismaken met de Deense smaken.

Vakantiehuis in Denemarken met kinderen

De Deense cultuur

Vraag een Deen niet om hygge uit te leggen. Je moet het ondergaan. Het begint met de kleine alledaagse dingen, zoals het opsnuiven van de sfeer in cafés of een gezellig gesprek met vrienden. Praat met Denen. Ga waar de Denen gaan en ga dan – als je er bij wil horen – met de fiets. Dan zie je meer en geniet je van alles om je heen.

De prachtige natuur

De natuur is op zich al een aaneenschakeling van wonderen, er is ontzettend veel natuur in Denemarken. Velden vol golvend graan, kilometers strand aan de pittoreske kust, mooie kliffen, duinen om in te verdwalen, sprookjesachtige bossen en vele (onbewoonde) eilandjes waar je je even kunt losmaken van de dagelijkse zorgen.

De historie van Denemarken

Denen hebben hun portie dramatische historische gebeurtenissen zeker gehad. Denk aan de Vikingen en het koningshuis. Wie door de geschiedenis wandelt, ontdekt de wonderen van het verleden en blaast ze nieuw leven in.

Uit eten in Denemarken met kinderen

De kustlijn

Waar anders dan aan de kust kun je het hele jaar door je hoofd leegmaken en ruimte creëren voor kleine wonderen? Je bent in Denemarken nergens verder dan 52 kilometer van zee verwijderd en voor wie van eilanden houdt, Denemarken heeft er 400! Wij vinden de kust op sommige plekken vergelijkbaar met die van Wales en voor kinderen is het natuurlijk een fantastische plek om lekker te ravotten.

Deense ontwikkelingen

Denen zijn maar wát trots op hun creaties (en ze zijn er ook écht goed in). Denk aan iconische gebouwen, wereldberoemde meubels en zelfs pretparken van LEGO-blokjes. De eenvoud en schoonheid van Deens design is in  het dagelijkse leven verweven. Wie Denemarken zegt, denkt toch meteen aan LEGO, ABBA, Arne Jacobsen en Hans Christian Andersen?

Highlights Denemarken met kinderen

Deense buurten en steden

Klein is fijn wat betreft Deense steden. De vele attracties en beroemde bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar en zijn daardoor gemakkelijk te voet of per fiets te bereiken. Ook de pittoreske dorpjes aan de kust wachten om ontdekt te worden. Dat is een groot voordeel, want daardoor kun je vanuit je vakantiehuisje heel veel leuks ontdekken, zonder steeds te hoeven verplaatsen. Zuid-Denemarken is voor gezinnen perfect om te beginnen als je nog nooit in Denemarken bent geweest. Ga minimaal naar het Ribe Vikingecenter en LEGOLAND Billund. Sprookjeseiland Funen gaat je zeker weten verrassen!