Etihaf Airways review
Dubai
Mireille Steegmans
Dubai
06/18/2016
5 min

Review van Etihad Airways, ons vliegcomfort met een kleuter

06/18/2016
5 min

Tijd voor een review van Etihad Airways, want met deze airline hebben wij nog niet eerder gevlogen. Met Abu Dhabi als thuisbasis hebben we er bij boeken in ieder geval alle vertrouwen in.

Onze review van Etihad Airways

Deze review van Etihad gaat over onze vlucht van Düsseldorf naar Abu Dhabi met een Boeing B787-9, hiervan zijn op dit moment 5 vliegtuigen in de vloot van Etihad. Dit vliegtuig biedt 235 zitplaatsen. Het inchecken is net als anders, maar als we bij de gate aankomen en het is tijd om te gaan boarden komt er een medewerker van Etihad naar ons toe. Families can go first! Zelfs de mensen met een business class ticket moeten wachten op gezinnen. Dat geeft eigenlijk al direct aan hoe ze bij Etihad Airways gezinnen waarderen.

Review van Etihad Aiways

Wat is kindvriendelijkheid bij Etihad?

Onze kleuter geeft de tickets en de paspoorten en na de controle staat er een vriendelijk lachende dame die vraagt of ze een hand krijgt en of hij meegaat naar het vliegtuig. Ja! Dat laat onze kleuter zich geen tweede keer zeggen. De hand wordt al snel losgelaten en hij sprint naar het vliegtuig toe. Did he fly before vraagt de dame? Euh, yes….

Bij het vliegtuig worden we welkom geheten door een heel comité, ik tel zeker 5 koppen. Serieus, je voelt je hierdoor als family gewoon echt speciaal en gewaardeerd!

Etihad, écht voor kleine prinsen en prinsessen

Onze kleuter installeert zich direct op zijn vliegtuigstoel aan het raam. Wanneer gaat het autootje ons naar achter duwen mama? Oh, de bagage zit nog niet in het vliegtuig zie ik! Vakantievoorbereiding staat bij ons hoog op de prioriteitenlijst en we merken nu dat dit effect heeft. Onze kleuter voelt zich meteen op zijn gemak en gaat op onderzoek uit. Kijken naar het tv scherm, nog meer vragen stellen en natuurlijk even informeren het nog duurt.We hoeven gelukkig niet lang te wachten totdat we gaan vertrekken, geen vertraging.

We krijgen snel na take off een snack en de lunch en dat is maar goed ook: we’re hungry! Het eten is kwalitatief goed. Of wordt het eten in zijn algemeenheid gewoon beter in vliegtuigen? De kip-vis kofta met harissa en limoen-kurkuma rijst. En de kaas tortellini met Napoli saus zijn echt lekker!

Review van Etihad Aiways

Relax and enjoy the journey

24 uur voor vertrek kun je voor kinderen een speciaal kindermenu bestellen bij Etihad. Leerpuntje voor ons voor de volgende keer, want wij hebben te laat ingecheckt om dat te regelen. No problem, onze kleuter vond de kip in champignonsaus met puree en worteltjes ook prima gelukkig. Kinderen krijgen hun eten als eerste gereserveerd, dat is op zich bij meer vliegmaatschappijen gebruikelijk, maar zeker niet altijd vanzelfsprekend. Voor kids en ouders is het ideaal in ieder geval. Het maakt je reis gewoon meer ontspannen en daarmee ook de reis van je medepassagiers.

Geen tijd om je te vervelen

En als je denkt dat je peuter, kleuter of tiener zich nog gaat vervelen dan is er natuurlijk nog een E-BOX aan boord. Een geavanceerd entertainment systeem met een categorie ‘family’ inclusief Disney Classics, tv en cartoons als Sesamstraat. Het schijnt zelfs zo te zijn dat er wel eens gezichten worden geschminkt aan boord, maar dat hebben wij niet meegemaakt. Gelukkig maar, daar is onze kleuter geen fan van namelijk.

Review van Etihad Aiways

Nanny on board bij Etihad Airways

De nanny on board heeft aandacht voor de kinderen en je merkt ook dat kinderen bij de andere crewleden niet snel iets verkeerd kunnen doen. Iedere nanny aan boord van een Eithad vliegtuig is uitgerust met een goody bag vol fun voor kinderen vanaf 3 jaar. Daar kan de mini goody bag van KLM die we kregen toen we naar Thailand vlogen eerlijk gezegd niet aan tippen. Een boter, kaas en eieren spel, funboek, stickers, kleurtjes en speelkaarten om dierennamen te leren in het Engels. Het tasje is zeker goed voor heel wat uren speelplezier onderweg én op vakantie.

Etihad Airways kindvriendelijk

Etihad Family Rooms op Abu Dhabi Airport

Als je eerste klas of business class reist dan is er vanalles om je kind te entertainen op Abu Dhabi airport in de Etihad Family Rooms. Wij hadden een korte stop over en hebben de family rooms dus niet gezien voor onze review van Etihad. Deze family rooms vind je bij terminal 1 en 3. Ze zijn schijnbaar echt compleet! Boeken, speelgoed, tv en een kindermenu. Zelfs een nanny die even oplet waardoor je zelf even je handen vrij hebt. De nanny geeft je gewoon even een paar extra handen, dat is in landen als Abu Dhabi heel gewoon, wij zijn in Nederland minder gewend aan een nanny natuurlijk.

Etihad Aiways Boeing B787-9

Etihad, ook voor kings and queens?

Genoeg in deze review van Eithad voor kinderen. Want hoe is Etihad voor ouders? In één woord? Compleet. Wat ons betreft is Etihad net even een beetje extra luxe. De beenruimte is in orde, niet bijzonder. Gewoon prima. Maar het vliegtuig is verder net even wat luxer ingericht. De wc, het E-BOX systeem, zelfs de keuken. De ramen zijn bijzonder. Geen ‘gordijntjes’ om naar beneden te schuiven, maar de mogelijkheid om de ramen een soort van donkerde en lichter te maken. Dit straalt zeker een bepaalde luxe uit.

Etihad Aiways Boeing B787-9

Het personeel is vriendelijk, verder niet bijzonder spraakzaam. Ze doen wat ze moeten doen en dat doen ze goed. Er is natuurlijk wel de taalbarière, waardoor onze kleuter moeilijk met de crew kan communiceren. Toch anders dan in je eigen taal aangesproken worden als kind. De manier waarop onze kleuter verder wordt behandeld, zorgt er zeker voor dat je als ouders een positief beeld krijgt en je als gezin bijzonder en gewaardeerd voelt!

Review van Etihad Aiways

Wel of niet vliegen met Etihad als gezin?

Zouden wij de volgende keer vliegen met Etihad Airways als gezin? Ja, absoluut! Overigens wordt deze vlucht in samenwerking met Airberlin uitgevoerd. Van Airberlin hadden wij nooit een hele hoge pet van op na onze vlucht naar Bangkok in 2014, maar gezien de samenwerking met Etihad Airways en de recente informatie die we kregen over Airberlin is de kwaliteit van vliegen daar waarschijnlijk ook de laatste jaren vooruit gegaan! Voor ons in ieder geval een reden om de volgende keer toch weer eens met Airberlin te vliegen en te kijken of de service en de beenruimte daar inmiddels beter zijn!

Overigens is de vlucht van Abu Dhabi naar Colombo en vise versa met Etihad Airways meer een Ryanair verhaal met een Airbus A320-200. Fine but nothing fancy…

Vleugel vliegtuig