Highline 179 Oostenrijk
Oostenrijk
Mireille Steegmans
Oostenrijk
01/05/2022
4 min

Highline 179, de allerleukste tussenstop in Oostenrijk

01/05/2022
4 min

Tijdens onze autorit van naar Italië via Oostenrijk kijken we onze ogen uit als we een grote hangbrug zien. We rijden door de Fernpass naar Zuid-Tirol in Italië toe en grappen wat over deze brug. Totdat we erachter komen dat we er zelf overheen kunnen lopen. Meteen gaat de Highline 179 op onze bucketlist!

Via Oostenrijk naar het Gardameer: doen doen doen!

De beste reden om via Oostenrijk naar Italië te rijden is wat ons betreft de Highline 179 hangbrug bij Reutte (en natuurlijk zijn er nog wat andere voordelen). We rijden in de namiddag onder deze immense brug door en zeggen alledrie direct dat we daar wel graag overheen willen lopen. Dan weten we nog niet dat dit ook echt kan. Als we eenmaal zijn aangekomen op onze bestemming aan het Gardameer besluiten we toch even te Googlen, want die gave brug in Oostenrijk laat ons maar niet los. En dan komen we erachten dat we deze Highline 179 hangbrug langs de B179 bij Reutte zelf kunnen lopen! Hoe vet is dat?! We maken direct plannen voor de terugreis om de brug te lopen die de Ruïne Ehrenberg met Fort Claudia verbindt. Hiervoor willen we graag een lange tussenstop maken.

Tijdens onze autorit naar Italië via Oostenrijk kijken we onze ogen uit als we een grote hangbrug zien. Dit vraagt om een spontane stop!

Highline 179 met kinderen in Oostenrijk

Highline 179, niet voor mensen met hoogtevrees

Dat we de Highline 179 nog nooit eerder hebben gezien terwijl we al wel meer dan 20 keer naar het Gardameer zijn gereden de afgelopen 10 jaar is makkelijk te verklaren. Deze voetgangersbrug hangt pas bij de B179 bij Reutte sinds 2014. De brug verbindt Ruïne Ehrenberg met Fort Claudia en heeft in totaal een lengte van 406 meter, is iets meer dan een meter breed en hangt op meer dan 114 meter hoogte. In totaal kunnen er 500 personen op de brug staan en dat lijkt me dan weer net even wat minder chill. Natuurlijk wiebelt de brug dan volop, helemaal als het niet windstil is en mensen bewegen continu.

Oftewel: deze brug is niet voor mensen met hoogtevrees bedoelt. Zij kunnen beter van het uitzicht genieten bij de hermitage, Restaurant Klause.

Highline 179 Oostenrijk met kids

Hoe? Wat? Waar?

De Natuurparkregio Reutte geldt terecht als de toegangpoort voor Tirol en hier ga je gegarandeerd bergen, natuur en burchten vinden. Gegarandeerd dus mooi uitzicht vanaf de Highline 179 en tegelijkertijd is de wandeltocht natuurlijk best spectaculair. Het is echt een geweldig bouwwerk! Als we wat meer research doen, komen we erachter dat we zeker wel twee uur mogen uittrekken voor een bezoekje aan de Highline 179 met een kleuter. Dat is dan wel echt alleen voor de brug en de auto kan dan vlakbij de B179 geparkeerd worden, de weg die langs de Fernpass loopt. Gewoon de bordjes ‘Hängebrücke‘ volgen.

Vanaf de parkeerplaats (betaald parkeren) loop je zo naar het informatiecentrum om de tickets te kopen. Een gezinskaart kan een optie zijn wanneer je meerdere kinderne hebt.

De beste reden om via Oostenrijk naar Italië te rijden is wat ons betreft de Highline 179 hangbrug bij Reutte.

Hoeveel tijd kost een bezoek aan de Highline 179?

Als je je ticket hebt gekocht dan moet je een best wel flinke wandeling maken van een dik half uur naar de ingang van de brug, zonder kleuter zullen we er een klein half uurtje over doen. Doe dit dus alleen met kinderen die goed kunnen wandelen, want anders is er geen lol aan natuurlijk. Je hebt dan ongeveer een half uur tot drie kwartier nodig om de brug op en neer te lopen en om natuurlijk wat gave foto’s te schieten van je avontuur op de Highline 179 en van het mooie uitzicht. Dan moet je natuurlijk ook weer terug wandelen naar het informatiecentrum en kom je ongeveer wel op een bezoek van twee uur uit als je naar de Highline 179 gaat met een kleuter. Maar dan heb je wel echt de meest ultieme en gave tussenstop gemaakt onderweg naar je vakantie (of naar huis) die je je maar kunt bedenken!

Door een navigatiefout op onze weg terug rijden we via Zwitersland en niet via Oostenrijk naar huis. Bad luck dus en we kunnen de Highline 179 dus niet zelf testen en uit eigen ervaring praten. We hebben inmiddels wel alle informatie verzameld die handig is en die willen we bij deze dus graag met je delen! Ons eigen bezoekje aan de brug komt nog wel…

Handige tips en informatie

  • Je kunt geen kinderwagens en -rugdragers en grote rugzakken meenemen op de Highline 179. Sowieso is dit iets om met kinderen te doen die zelf kunnen beslissen of ze wel of niet mee willen.
  • Ticketverkoop mei t/m november: 9.00 tot 18.00 uur
  • Ticketverkoop december t/m april: 10.00 tot 16.00 uur
  • Buiten de openingstijden kunnen tickets gekocht worden bij de ticketautomaten. Let op! Hier worden alléén tickets voor volwassenen verkocht!
  • De brug is dagelijks geopend van 8.00 tot 22.00 uur
  • Bagage kan bij de ingang gestald worden op eigen risico, dus kun je beter in de auto later liggen.
  • Hoewel je de Highline 179 niet kunt missen, is het toch handig om deze locatie in Google Maps op te slaan
  • Kijk voor actuele informatie op www.highline179.tirol

Als je je ticket hebt gekocht dan moet je een best wel flinke wandeling maken van een dik half uur naar de ingang van de brug.

Highline 179 Oostenrijk met gezin

Dit moet je weten voor je vakantie in Oostenrijk met kinderen

Plan je een vakantie naar Oostenrijk met je gezin? Deze tips helpen je tijdens de voorbereiding: