Monte Baldo kabelbaan met kinderen
Italië
Mireille Steegmans
Italië
09/17/2020
2 min

Kabelbaan Monte Baldo is uniek in de wereld

09/17/2020
2 min

De kabelbaan Monte Baldo brengt je gezin in een paar minuten naar een hoogte van 1.800 meter en van daaruit kun je echt genieten van een prachtig uitzicht over het Gardameer. Het verbaasde ons hoe groot het Gardameer eigenlijk is!

Dagje uit aan het Gardameer met de kabelbaan

Wat de kabelbaan van Monte Baldo voor ons uniek maakt in de wereld, is dat de cabine op het tweede gedeelte 360 graden kan ronddraaien. Daarmee heb je als passagier dus 360 graden uitzicht en dat is meer dan gaaf! En dat is nog niet alles: je krijgt het gevoel dat je vliegt als je in de cabine staat. De totale capaciteit van de kabelbaan is 600 personen per uur, met cabines voor 45 en 80 personen. Je kunt dus wel nagaan dat het een behoorlijke massale aangelegenheid is in de zomermaanden. Het kan er gewoon echt enorm druk zijn.

Je krijgt echt het gevoel dat je vliegt als je in de cabine staat die 360 graden kan draaien!

Uitzicht op de Monte Baldo vanaf de westkant van het Gardameer

Kabelbaan Monte Baldo, één van de modernste ter wereld

De veiligheid van de kabelbaan is opmerkelijk en perfect, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Zelfs onder slechte weersomstandigheden en in het donker is de kabelbaan gewoon open, alleen het zicht is dan wel een heel stuk minder dus wij raden je niet aan om dan naar boven te gaan. Bovendien kan het echt best wel spoken aan het Gardameer als het slecht weer is en je wilt je kinderen niet voor niets bang maken. De kabelbaan Monte Baldo is een van de modernste kabelbanen ter wereld. Italië met kinderen heeft overigens nog veel meer te bieden.

Kabelbaan Monte Baldo, het traject

De kabelbaan van Monte Baldo is verdeeld in twee gedeeltes en heeft in het totaal 3 stations.

  • Op Via Navene Vecchia 12 in Malcesine ligt het basisstation van waaruit je naar boven gaat. Je kunt hier ieder half uur vertrekken vanaf 8.00 uur ’s ochtends. Wij raden aan om hier op tijd te zijn in verband met d
  • Op 580 meter hoogte ligt het station San Michele. Het traject van Malcesine naar San Michele is 1512 meter lang;
  • Op 1780 meter ligt het hoogste station, op de Monte Baldo. Het traject van San Michele naar de Monte Baldo is 2813 meter lang.

Tips en uitjes Gardameer met kinderen

Onze tips voor een bezoekje

  • Ga alleen met helder weer in de kabelbaan, je ziet anders weinig en dat is zonde.
  • Neem een vestje mee, boven op de berg kan het frisser zijn.
  • Ga zo vroeg mogelijk, dan is het nog niet zo druk, vanaf 8.00 uur vertrekt in het hoogseizoen de eerste gondel.
  • Als je boven wilt gaan wandelen is het handig om schoenen aan te doen in plaats van slippers.
  • Het kan erg druk zijn bij de kabelbaan, wij raden daarom aan om je kinderen een SOS armbandje om te doen.

Praktisch om te weten en openingstijden

De kabelbaan Monte Baldo in Malcesine is geopend van eind maar tot begin november. Ieder half uur gaat er een cabine vanaf ieder station. Kijk voor actuele tijden op de website van Funivia Malcesine – Monte Baldo. Ben je met de auto? Dan kun je deze het beste parkeren in de ondergrondse parkeerplaats bij het bergstation in Malcesine. Het is toegestaan om honden mee te nemen in de kabelbaan, natuurlijk moeten ze dan wel aangelijnd zijn. Kijk voor de voorwaarden en prijs even op site van Funivia Malcesine voor de meest actuele informatie.

Overnachten aan het Gardameer

Italië met kinderen heeft veel te bieden. Wij zijn zelf ontelbare keren aan het Gardameer geweest, meestal aan de zuidkant bij de plaatsen zoals Bardolino, Torri del Benaco, het schiereiland Sirmione en natuurlijk ook Garda zelf. Onze grootste favoriet qua accommodatie in Italië is toch wel de agriturismo, terwijl glamping aan het Gardameer daar wel snel achteraan komt.