Rijksmuseum dagje Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen, zoveel te doen in de hoofdstad

Amsterdam

Heel eerlijk, een dagje Amsterdam is te kort. Om een beetje een indruk van de hoofdstad van ons eigen Nederland te krijgen heb je toch wel een weekendje nodig. Minimaal en als je ook nog een museum wilt bezoeken dan kun je gerust wel wat langer gaan. Amsterdam, bekend om haar rijke historie, unieke grachten en bruisende stadsleven, is ook verrassend kindvriendelijk. Hier is mijn reisgids om het meeste uit jullie bezoek aan Amsterdam met je gezin te halen!

Amsterdamse musea, kinderen gratis

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen in veel musea in Amsterdam, mits aangesloten bij de Nederlandse Museumvereniging. Hoogtepunten zijn het Rijksmuseum, waar kinderen kunnen kennismaken met het meesterwerk ¨De Nachtwacht¨. En ook het Tropenmuseum - het oudste kindermuseum van Nederland - is een aanrader. Zorg ervoor dat je op tijd reserveert voor de Juniortour!

Wat doe je verder in Amsterdam met je gezin? 

Maak een ritje met de tram, fiets door de stad of nog beter, ga waterfietsen door de UNESCO-beschermde grachtengordel van Amsterdam. Je kunt de stad vanuit een nieuw perspectief ervaren terwijl je de prachtige grachtenpanden en woonboten bewondert. Maar natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Het Vondelpark is het ultieme stadspark van Amsterdam waar je kinderen kunnen spelen op diverse speeltoestellen. Lees de blogs om de ultieme uitjes in Amsterdam te ontdekken!


NEMO, kennismaken met technologie aan het Oosterdok
0
NEMO, kennismaken met technologie aan het Oosterdok

Mireille Steegmans

NEMO, kennismaken met technologie aan het Oosterdok