arrow_drop_up arrow_drop_down
Ras al-Khaimah met kinderen

Ras al Khaimah met kinderen, vlakbij populair Dubai

Ras al Khaimah met kinderen, een nieuwe vakantiebestemming met veel mogelijkheden voor gezinnen. Maak kennis met dit emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten. We hoeven je niet meer te vertellen dat Dubai met kinderen een enorm populaire bestemming is. Maar dat Ras al Khaimah steeds meer te bieden heeft, dat wist je waarschijnlijk nog niet. Onbekend maakt onbemind dus daar gaan we verandering in brengen. Ontdek de highlights van Ras al Khaimah met kinderen, één van zeven Verenigde Arabische Emiraten. En weet je wat een fijn bijkomend voordeel is? De prijzen zijn in dit emiraat een stukje lager dan bij haar grotere broertje. Kun je dus lekker in een luxe accommodatie overnachten voor een beter betaalbare prijs.


Tips voor Ras Al Khaimah met kinderen

Over Ras Al Khaimah

De wereld van Aladdin

Jebel Jais (Jabal Bil Ays)

Langste zipline ter wereld

Zon en strand

Kindvriendelijke accommodaties in Ras al-Khaimah

Ras Al-Khaimah National Museum

De woestijn in met een 4x4
Tours met kinderen in Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah met kinderen

Met je gezin naar Ras Al Khaimah, wat kun je verwachten?

Dankzij de olie  zijn Dubai en Abu Dhabi de rijke oliestaten van de Verenigde Arabische Emiraten. Ras al Khaimah is bij veel gezinnen totaal onbekend en dat terwijl een bezoek toch eigenlijk heel erg de moeite waard is. Ras al Khaimah is nog minder massaal en toch is Dubai heel erg goed bereikbaar in iets meer dan een uur. Je bent wel gewaarschuwd, want deze bestemming ontpopt zich in hoog tempo! Het prijsniveau is in Ras al Khaimah een stuk interessanter dan in Dubai en Abu Dhabi en doordat het niet zo massaal is, is het dus een stuk gemoedelijker met kinderen. Dit emiraat herbergt de hoogste piek van de VEA, de 1680 meter hoge top van Jebel Jais.

De bergen van Ras Al-Khaimah zijn perfect voor wandelen, klimmen en mountainbiken. De Via Ferrata biedt zelfs een parcours voor ongeoefende klimmers waardoor je op plekken komt waar normaal gesproken alleen berggeiten grazen. Supertof natuurlijk, maar alleen te doen met kinderen die durven en voldoen aan de eisen van de organiserende partij. Vraag dat dus goed na ter plaatse.

Vakantie in Ras al Khaimah met je gezin

Ontdek rijke tradities en oude geschiedenis

Ras al Khaimah is dé plek voor het ontdekken van de Arabische cultuur met je gezin. De bedoeïenen vertellen je graag over hun erfgoed, zeker weten een authentieke ervaring in het emiraat.

De traditionele Emirati-keuken is werkelijk een feest voor fijnproevers. Deze gerechten zijn heerlijk:

  • Machboos: vlees of vis met rijst gekookt met speciale kruiden
  • Thereed: een lokale stoofpot
  • Fareed:  plantaardige stoofpot met brood

Als je de kans hebt dan is het fantastisch om te dineren in de woestijn. Dit kan bij Bassata Desert Village of Bedouin Oasis Desert Camp. Na een BBQ diner bij de bedoeïenen word je getrakteerd op een Egyptische dansshow, een valkshow en er zijn mogelijkheden om kameel te rijden.Neem zeker ook een kijkje in Jazirah Al Hamra, een verlaten dorp dat een indruk geeft van hoe de lokale bevolking leefde vóór de snelle ontwikkeling van de moderne tijd.

Ras Al-Khaimah met kinderen

Langste zipline ter wereld

Vanaf de top van Jebel Jais gaat de langste zipline ter wereld naar beneden. Je hangt in een soort van harnas en gaat over een lengte van ruim 2,8 kilometer met een snelheid van bijna 160 kilometer per uur naar beneden. Wederom voor oudere kinderen of je laat de kinderen even toekijken. Als ouder wil je ook wat, toch? De Jebel Jais Zipline Tour is een circuit van 7 ziplines die variëren van 337 meter tot meer dan 1000 meter lengte

Wanneer mag je de langste zipline ter wereld trotseren? Kinderen moeten minimaal 40 kilo wegen en 1.22m groot zijn en mogen als ze voldoen aan deze eisen zelf de tour doen, natuurlijk wel onder begeleiding en met toestemming van de ouders. Draag in ieder geval flexibele kleding en als je in de winter de berg op gaat is een vestje fijn om bij je te hebben. Schoenen met goede grip zijn een must net als zonnebrandcrème.

Wat wel erg leuk is, is dat je een GoPro kunt huren om je ervaring te filmen. Parkeren doe je bij de ingang en is gratis.

Hilton Ras Al Khaimah met kinderen

Genieten van de zon en het strand

Zoek je zon, zee en ontspanning? Dan zit je goed in Ras Al-Khaimah. De kustlijn van dit emiraat is lang en er zijn talloze luxe resorts met privé stranden. Not bad! Met een dagpas kun je vaak ook andere stukken strand bezoeken. De stranden zijn allemaal keurig verzorgd inclusief ligstoelen, parasols, cafés en restaurants. Allemaal direct aan het strand geleden. Je kunt dus rekenen op hotelketens als Hilton, Ritz Carlton en het Waldorf Astoria. In de Nederlandse winter heb je hier ook nog steeds perfect weer zo rond de 20 graden. Heerlijk dus! En heb je toch zin in activiteiten die wat meer over de top zijn, dan ligt Dubai vlakbij!

Kindvriendelijke accommodaties in Ras al-Khaimah

Hotel met kinderen in Ras al-Khaimah

Marjan Island Resort & Spa 

De kwaliteit die je ge​​​​wend bent van het luxe segment van Accor. Alles is dichtbij en het zwembad is fenomenaal voor kinderen.

Managed by Accor

Mooi hotel met gezin in Ras al-Khaimah

The Cove Rotana Resort

5 sterren genieten van de Arabian nights in dit prachtige hotel. In 45 minuten rijd je over de Sheikh Mohammed Bin Zayed naar Dubai.

Ras Al-Khaimah met kinderen

Ras Al-Khaimah National Museum met kids

Je vindt het Ras Al-Khaimah Nationaal Museum in een fort dat tot begin jaren 60 werd bewoond door de toen heersende familie. Er ligt hier dus flinke historie en daarmee een berg met archeologische en etnologische oude overblijfselen.

Zo vindt je in de Qawasim-kamer een verzameling van documenten, manuscripten en verdragen tussen de heersers van Ras Al-Khaimah en Groot-Brittannië. Er zijn traditionele wapens te bewonderen. Verder leer je in het museum meer over het  traditionele leven in het t emiraat Ras Al-Khaimah waar architectuur, parelduiken, datateelt, landbouw en vissen heel erg belangrijk is. Is het heel interessant voor kinderen? Niet echt, want het is allemaal Engelstalig en niet heel erg interactief.

 

Waarom tickets en excursies via ons boeken?

Wij supporten het liefst lokale bedrijven, waar ook ter wereld!

Daarom werken wij samen met GetYourGuide die ons de mogelijkheid bieden om tickets, excursies en belevingen aan te bieden van  lokale ondernemers. Op deze manier krijg jij de beste ervaring en krijgen lokale bedrijven de kans om hun stad of land te laten zien.

Wij hebben een persoonlijke selectie gemaakt van excursies die wij aanbevelen. 

Je boekt uiteindelijk rechtstreeks bij onze partner waardoor je keuze hebt uit heel veel mogelijkheden.

Mobiele tickets

Niets meer printen, dat scheelt een heleboel. Je tickets staan gewoon direct op je mobiele telefoon laat je ter plaatse zien.

Gratis annuleren

Heb je toch andere plannen? Dan kun je de meeste tours en activiteiten 24 uur van tevoren annuleren met volledige restitutie.

24/7 service

Onze partner Get Your Guide biedt 24 uur per dag hulp via telefoon, e-mail of Whatsapp. Makkelijker wordt het niet!

Stel je vragen over Ras al-Khaimah in onze community

onze leden krijgen korting op o.a. autohuur en reisartikelen