Rijnland Palts met kinderen
Duitsland
Mireille Steegmans
Duitsland
05/11/2022
3 min

Rijnland-Palts met kinderen, uitjes rondom de Moezel & de Rijn

05/11/2022
3 min

Waarom moet je naar Rijnland-Palts met kinderen? Als wijnliefhebber kan ik maar één antwoord geven: de wijntjes in dit gebied smaken heerlijk. De omgeving is bovendien mooi net als de uitzichten en de sfeer is in dit deel van Duitsland absoluut gemütlich. Prima plekjes dus om jezelf te parkeren op het terras en om te genieten van een wijntje in combinatie met een aantal hele toffe uitjes.

Ontdek Rijnland-Palts

Waarom Rijnland-Palts met kinderen?

Oh wacht, we zijn niet alleen. Er is nog een 7-jarige bij en een baby van 9 maanden. Waarom Rijnland-Palts met kinderen leuk is? Er is genoeg te beleven van mooie wandelingen tot leuke uitjes met je gezin en je hoeft niet heel ver te rijden. De sfeer is fijn, de natuur in dit gebied is mooi en ze hebben er lekkere schnitzels. Burchten, dierentuinen, zwemmen, genieten en fijne plekken om te overnachten voor gezinnen. Wij geven je onze persoonlijke tips voor de deelstaat Rijnland-Palts die gelegen is rondom de Moezel en de Rijn in Duitsland. Van actief tot moezelwijntjes en schnitzel.

Wijn proeven in Cochem

Uitzicht over Cochem en de Moezel

Als je een ritje maakt met de stoeltjeslift in Cochem dan heb je vanaf de berg een prachtig uitzicht over de hele omgeving. Aanrader dus voor een mooi-weer-dag! We hebben een aantal praktische tips voor gezinnen die naar de top van de berg willen met de stoeltjeslift. Hoeveel tijd moet je bijvoorbeeld uittrekken voor dit uitje? Waar kun je het beste gratis parkeren? En is het mogelijk om met een baby naar beneden te lopen vanaf de top? 

Uitzicht over Cochem vanaf de berg

Hangbrug Geierlay

Wij rijden vanuit de Moezel naar de Geierlay hangbrug en daar hebben we geen seconde spijt van! Op 100 meter hoogte is deze hangbrug van 360 meter gespannen. Je parkeert je auto bij het bezoekerscentrum in het dorp en loopt vervolgens ongeveer 2 kilometer naar de brug toe. Er zijn makkelijke en wat meer uitdagende routes, wij gaan voor medium door de bossen en dat is een goede keuze. Vraag even de route bij het bezoekerscentrum voordat je op pad gaat. De route die wij door de bossen lopen is niet te doen met een buggy, alleen met een rugdrager. Wil je liever met de buggy naar de brug? Dan pak je de wandelroute over de weg en pal in de zon. In onze ogen geen aanrader en lang niet zo mooi.

Hangbrug Geierlay met kinderen

Vakantiepark in Cochem

Als je een accommodatie gaat zoeken in Cochem met kinderen en je wilt er graag een zwembad bij voor de kinderen dan kom je al snel bij Ferienresort Cochem uit. Wij overnachtten hier zelf en hebben voor je getest hoe de kwaliteit was. De meningen liepen namelijk nogal uiteen. Wij verbleven overigens in een gerenoveerd huisje voor 6 personen.

Vakantiepark Ferienresort Cochem

Overnachten in een wijnboerderij

Een accommodatie die niet per se heel erg kidsproof is, maar voor twee nachten wel heel erg leuk en sfeervol: wijnboerderij Rademacher. De  wijnproeverij is hier prima weten wij uit eigen ervaring. Vanuit de kamers aan de westzijde van de wijnboerderij kijk je op de steile bergwanden waar de familie Rademacher hun ries­ling­wijn en sekt verbouwt. Een fijn plekje om te vertoeven, de kamers zijn overigens gerenoveerd. Vanuit deze wijnboerderij loop je zo het centrum van Cochem in. Erg handig!

Overnachten op een wijnboerderij in Cochem