Leuke Landal in het bos met kinderen
Landal Greenparks
Mireille Steegmans
Landal Greenparks
05/24/2022
3 min

Het bos in met Landal, genieten in de natuur

05/24/2022
3 min

Als je naar Landal gaat dan kun je er over het algemeen vanuit gaan dat je kiest voor vakantiepark in de natuur. Maar er zijn Landal parken in het bos die gewoon net even wat meer groen hebben en met kinderen geweldig zijn om te bezoeken. Zelf hebben wij al heel wat parken van Landal GreenParks bezocht en ik heb een selectie gemaakt van parken die wij echt aanraden vanwege de groene ligging in het bos.

Slapen bij Landal in een bosrijke omgeving

Wij houden ervan: lekker in de natuur zijn! We zijn niet voor niets dol op landen die veel natuur te bieden hebben. Door de faciliteiten van Landal en de vaak centrale ligging vinden wij de parken echt ideaal. Tijdens onze roadtrip van Zuid-Frankrijk naar de Elzas in het noorden van het land zochten we nog even 4 nachten ontspanning in de natuurlijk, maar met faciliteiten. De keuze viel toen al snel op Landal, Landal Warsberg in het gemoedelijke plaatsje Saarburg in dit geval. Genoeg te doen in de omgeving en toch lekker in het groen. Wij houden ervan.

Glamping bij Landal met kinderen

Waarom een Landal park in het bos met je gezin?

Wij vinden het als actief gezin die tegelijkertijd houden van rust echt perfect om te overnachten in een bosrijke omgeving. Wandelschoenen mee, loopfiets of rugdrager - net hoe de bui staat - en lekker samen genieten van een wandeling inclusief picknick in de natuur. Landal werkt samen met OERRR en is zelfs hoofdsponsor van dit programma van Natuurmonumenten om op die manier kinderen van 0 tot en met 12 jaar kennis te laten maken met de natuur op en rondom de vakantieparken van Landal GreenParks. Wij reserveren vaak een kist van OERRR om samen op pad te gaan met de kinderen, heerlijk hoe ze zich als een ranger in het bos voelen!

Zoek je een plekje vlakbij het bos om te overnachten met kinderen? Dan tip ik je onderstaande parken in Nederland, Engeland en Duitsland.

Wandelen op de Veluwe met rugdrager

Vakantiepark Heideheuvel

Midden in coronatijd gingen we naar Landal Heideheuvel, midden in de prachtige natuur en de bossen van Gelderland. Beekbergen ligt midden op de Veluwe en je loopt zo vanaf het park, met de sleutel van de poort die je krijgt, het park af en het bos in. De Loenense waterval en de kleine waterval zijn een bezoekje trouwens waard. Verder is er natuurlijk de bij onze kinderen geliefde weide met dieren en je kunt op het park een potje adventure golf spelen of het zwembad in duiken. Wij hebben bij Landal Heideheuvel een heel ruim en comfortabel huis inclusief sauna, deze 10-persoons bungalow met twee gezinnen is serieus geweldig en goed betaalbaar. Perfect trouwens voor familieweekendjes of een midweek met opa en oma. Daarom gingen we nog een keertje terug! Ik schreef meer over Landal Heideheuvel in mijn blog 'In luxe genieten met 3 gezinnen'.

Leuke Landal in het bos met kids

Landal Heideheuvel met kinderen

Vakantiepark Rabbit Hill

We zijn van de prachtige Nederlandse Veluwe met als haar kleuren, heerlijke wandelingen en verrassingen. Daarom hebben we Landal Rabbit Hill inmiddels al twee keer bezocht. Een leuke Landal met kinderen vlakbij het bos? Echt compleet in het bos zelfs! We huren een skelter voor onze peuter en hij fiets al direct de heuvels en de natuur in op het park zelf. Ideaal! We slapen niet altijd in de meest luxe huisjes van Landal hoor dus we slapen hier in de 6-persoons comfort bungalow. Stiekem vinden we de looks van de 6-persoons stacaravan en de 6-persoons safaritent eigenlijk leuker.

Landal Rabbit Hill was ooit het eerste park in Nederland en heeft inmiddels een flinke renovatieronde achter de rug. Het zwembad is dik in orde, het restaurant een aanrader, de binnenspeeltuin fantastisch en buiten is het een feest met het recent aangelegde Adventure Golf en de mega speeltuin. In het seizoen worden er volop sportfaciliteiten georganiseerd en de knutselfanaten kunnen zich uitleven bij de Bollo knutselclub waar ze op een duurzame manier omgaan met materialen. Love that! Meer over Landal Rabbit Hill in mijn blog 'Genieten van alle fijne faciliteiten in het bos'

We waren trouwens bij Landal Rabbit Hill met een missie en dat was om mee op te ruimen in het kader van Nederland Schoon.

Knutselen bij Landal Rabbit Hill