Vakantieparken met indoorspeeltuin
Nederland
Mireille Steegmans
Nederland
12/08/2023
4 min

Nederlands vakantieparken met ultieme indoor speeltuin

12/08/2023
4 min

Binnenspeeltuinen zijn een geweldige manier voor kinderen om plezier te hebben en even lekker actief te zijn tijdens een gezinsvakantie. Tijdens de koudere, regenachtige dagen en lange wintermaanden is het een uitkomst om te verblijven op een vakantiepark met een indoorspeeltuin. Maar ook tijdens een slecht weer dag of met extreem warm weer is een indoor speeltuin ideaal als je op vakantie bent, kan ik je vertellen uit eigen ervaring. Zoek je leuke vakantieparken met indoorspeeltuin in Nederland? Ik heb er een aantal voor je geselecteerd. 

Kinderen spelen, jij een boek lezen... of sporten

Wij kiezen soms bewust voor een kindvriendelijk vakantiepark met een indoor speeltuin in plaats van een gemoedelijk huisje in de natuur. Dat laatste vinden we trouwens ook heerlijk hoor! Maar natuurlijk wil je aan de wensen van het hele gezin voldoen dus daarom wisselen we af. Zeker nu de kinderen ouder worden en zelf naar de speeltuin kunnen gaan. Speeltuinen worden ineens een belangrijk onderdeel van onze vakantiebeleving als gezin want terwijl de kinderen veilig spelen, genieten wij van de andere voorzieningen op het vakantiepark zoals de sauna of gewoon van de rust en natuur. Een boek lezen terwijl de kinderen zichzelf vermaken is ineens binnen handbereik, maar als een vakantiepark sportfaciliteiten heeft, ga ik ook wel eens even een uurtje sporten. Me-time! Afgelopen herfstvakantie nam ik zelfs mijn yogamat en Flowee-spijkermat mee en ging daar heerlijk op liggen. 

Vakantiepark met indoorspeeltuin

Ik geef je graag een aantal heerlijke kindvriendelijke vakantieparken in eigen land waar je gegarandeerd een heerlijk weekendje weg of een fijne familievakantie beleeft.

Landal Rabbit Hill

Landal Rabbit Hill, midden in de bossen van de Veluwe, is echt een top plek voor gezinnen. Wij waren hier al meerdere keren en verbleven in verschillende accommodaties. Stel je voor: jij lekker relaxen met de natuur als achtergrond, terwijl je kroost de tijd van hun leven heeft met alle toffe dingen die er te doen zijn. De indoor speeltuin is helemaal het einde en de kinderen kunnen zich hier uren uitleven. Je kunt er zelf ook bij gaan zitten aan een picknicktafel als je wilt. Klimtoestellen, glijbanen en allerlei speelapparaten en netten om in te klimmen. Vervelen is hier geen optie. Hoewel je echt midden op de Veluwe zit, zie je er weinig van als het aan de kinderen ligt. Plan dus op dit je uitstapjes! Op dit hele park is gewoon zo enorm veel te doen. Wat ik persoonlijk mooi vind aan Landal Rabbit Hill, is hoe ze met duurzaamheid bezig zijn. Alles is net even groener en bewuster zoals je dat trouwens bij meer Landal GreenParks ziet. Ze doen hun naam wel eer aan natuurlijk! Ze gebruiken bij Landal Rabbit Hill bijvoorbeeld gerecyclede spullen voor de knutselactiviteiten en gaan bewust om met afval. Verder zijn er altijd leuke activiteiten te beleven hier en je kunt er ook bowlen als de kinderen even klaar zijn met de indoor speeltuin. 

Indoor speeltuin Landal Rabbit Hill

Buitenhof de Leistert

Recreatiepark de Leistert in Limburg, wordt beschouwd als een van de beste vakantieparken in Nederland en heeft een indoorspeeltuin waar je "U" tegen zegt. Je krijgt bij de Leistert een scala aan verblijfsmogelijkheden, van traditioneel kamperen tot luxe vakantiebungalows. Het park staat bekend om haar uitgebreide faciliteiten met als hoogtepunt voor kinderen toch wel de La Selva Playground, een spannende indoor speeljungle die kinderen meeneemt op een avontuurlijk ontdekkingsreis. La Selva Playground, met een oppervlakte van 500 m², is misschien wel de meest avontuurlijke binnenspeeltuin van Nederland. Een donkere omgeving die een jungledorp simuleert, meer dan 15 hardhouten speeltoestellen en heel veel te ontdekken en beleven voor jonge avonturiers en slingerapen. Best wel een unieke speelervaring en echt een toevoeging aan je gezinsvakantie. Je kunt ondertussen zelf ontspannen op het terras als je kinderen zelfstandig kunnen spelen.

EuroParcs Kaatsheuvel

EuroParcs Kaatsheuvel is een gezellig familiepark in een sprookjesachtige setting, het ligt natuurlijk vlak bij de Efteling. Omgeven door de bossen, heidevelden en de zandverstuivingen van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, is dit kindvriendelijke vakantiepark ideaal voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Bovendien ligt de Efteling dus vlakbij en die zou ik zeker niet overslaan als je op dit vakantiepark verblijft! EuroParcs Kaatsheuvel heeft flink wat faciliteiten, waaronder een binnen- en buitenzwembad en een avontuurlijke indoor speeltuin. De indoor speeltuin is een waar speelparadijs. Hoewel het niet het formaat heeft van de indoor speeltuin bij Buitenhof de Leistert, kunnen kinderen zich hier zeker weten prima vermaken met klimmen, klauteren, glijden, springen en dansen. Naar dit park ga je in mijn ogen ook echt om een combinatie met een bezoek aan de Efteling te maken en dan biedt de indoor speeltuin meer dan genoeg na een dag pretpark. Daarom dit park in mijn top 3 van vakantieparken met indoorspeeltuin. 

Leuk vakantiepark bij de Efteling

Waarom wil je een indoor speeltuin op je vakantiepark?

Het is een feit dat je kinderen elke dag voldoende beweging nodig hebben en dat binnenspeeltuinen op vakantie je kinderen aanmoedigen om actief te blijven en te spelen. Dit is veel beter dan naar een scherm staren en gamen. Indoor speeltuinen op kindvriendelijke vakantieparken zijn heerlijk voor het hele gezin als je het mij vraagt. Voor de motoriek van je kind is het een uitkomst. Er zijn vaak allerlei paden, trappen en obstakels om veilig te klimmen en op avontuur te gaan, soms zelfs toffe trampolines voor heel wat springplezier. Wij waren eerst niet echt fan van de indoor speeltuinen die we wel eens lacherig als "krijspaleis" bestempelen door de enorme drukte. Maar feit is gewoon dat binnenspeeltuinen voor uren vertier zorgen met klimrekken, ballenbakken en glijbanen voor de allerkleinsten, maar ook voor onze tiener als het om een grote indoorspeeltuin gaat zoals we die afgelopen zomer hadden bij Vakantiepark Landal Rønbjerg in Denemarken.

Trampoline indoorspeeltuin