Zuid-Afrika met kinderen
Zuid-Afrika
Mireille Steegmans
Zuid-Afrika
08/04/2022
4 min

Zuid-Afrika, 8x anders met deze tips voor een rondreis met tieners

08/04/2022
4 min

Met deze handige tips pimp je je route door Zuid-Afrika in een handomdraai en combineer je de toeristische hoogtepunten met enkele verborgen parels van Zuid-Afrika die je eigenlijk niet wilt missen. En wil je ook op safari met je kinderen? De ene safari is de andere niet en je moet altijd rekening houden met de leeftijd van je kinderen. Maar er is een uitgebreid aanbod om uit te kiezen gelukkig en ook daarvoor heb ik een aantal toffe tips die afhankelijk van de leeftijd van je kind(eren) meer of minder geschikt zijn.

Richtersveld National Park - Northern Cape

Vanuit Springbok voert de N7 je naar het Richtersveld National Park. Een gebied op de grens met Namibië in de lus van de Oranjerivier. Het is het thuisland van de Nama, een semi-nomadische groep, die er al duizenden jaren leeft. Het park is beschermd door UNESCO en kan zowel te voet als per 4x4 verkend worden. Naast de meer dan 150 soorten vogels en reptielen vormt de “halfmens” – een plant die lijkt op een menselijke gestalte – er een bijzonder fenomeen.

Richtersveld National Park

Wild Coast - Eastern Cape

De N2 van East London richting Port Edward vormt de ideale uitvalsbasis om de Wild Coast te bezoeken. Het is een van de minst ontwikkelde en ruigste gebieden van Zuid-Afrika. Maar juist door de woeste zee en de ongerepte kustlijn is het een lust voor het oog. Langs de berghellingen leven de Xhosa, die er hun kleurrijke tradities in ere houden. Populaire activiteiten zijn wandelen, surfen, kanoën en vissen. Er bevinden zich ook prachtige natuurreservaten zoals het Mkambati Game Reserve en het Hluleka Nature Reserve.

Waterberg - Limpopo

Op ongeveer 2,5 uur rijden van Johannesburg ligt het door UNESCO beschermde biosfeerreservaat Waterberg. Het landschap is er zo mooi en zo gevarieerd, dat het tot een van de best bewaarde geheimen van Zuid-Afrika wordt gerekend. De Big Five kunnen hier gespot worden, samen met tal van andere diersoorten. Een originele manier om het reservaat te verkennen is via een trektocht te paard – zowel voor beginners als gevorderden. Wandelaars vinden er verschillende uitgestippelde routes.

Duiken met haaien - Kaapstad

In Gansbaai, op 2 uur rijden van Kaapstad wacht je een onvergetelijke ervaring. Onder begeleiding van een professioneel team komen ze in een kooi net onder de waterlijn oog in oog te staan met de reusachtige witte haai. Duikervaring is geen noodzaak, maar de adrenaline zal ongetwijfeld nog lang nazinderen!

Heb je onze Kaapstad Reisgids of ben je lid van Kleine Wereldreiziger PLUS? Dan krijg je korting op je autohuur bij Sunny Cars als je via ons boekt. Veel plezier in Kaapstad!

Safari in private Game Reserve

Binnen alle openbare Nationale Parken mogen je klanten zelf met hun huurwagen rijden. Dit bezorgt hen ongetwijfeld een top-ervaring met veel vrijheid en flexibiliteit. Een safari in een private Game Reserve biedt dan weer andere voordelen. Er mogen geen privéauto’s rijden waardoor het er veel rustiger is. Elke dag staan er twee game drives met ranger in een open voertuig op het programma met max. 9 passagiers. Zo krijgen je klanten een pak meer achtergrondinformatie en kunnen ze onderweg genieten van een koffiepauze of sundower midden in de natuur.

Safari in Zuid-Afrika met kinderen

Wandelsafari onder begeleiding van rangers

Een wandelsafari is naast een standaard game drive iets wat je klanten levenslang zal bijblijven. Er is geen betere manier om één te worden met de natuur. Bovendien is het spannend en opwindend om langs de wilde dieren te wandelen. Uiteraard altijd onder begeleiding van minstens één ervaren ranger. Onder andere het Madikwe Game Reserve, op 3.5 uur rijden van Johannesburg, leent zich uitstekend voor wandelsafari's. De Big 5 zijn nooit veraf!

Paardrijsafari

Voor de liefhebbers is een paardrijsafari zowat de ultieme paardrijvakantie. In Zuid-Afrika is er een breed aanbod, zowel voor beginners als gevorderden. In sommige gebieden rijden uw klanten tussen de Big 5 met een gewapende gids vóór en achteraan de groep. Op andere plaatsen zijn het dan weer giraffes, zebra's, kudu's en impala's die indruk maken. Tijdens meerdaagse tochten kan overnacht worden in luxe safaritenten of lodges. Wie wil kan zelfs onder de open sterrenhemel slapen. Alles onder begeleiding van zeer ervaren gidsen en goed opgeleide paarden.

Heb je onze Kaapstad Reisgids of ben je lid van Kleine Wereldreiziger PLUS? Dan krijg je korting op je autohuur bij Sunny Cars als je via ons boekt. Veel plezier in Kaapstad!

Safari met heteluchtballon

Wie de ongerepte natuur en wildlife graag eens vanuit een ander perspectief bekijkt kan een heteluchtballon safari maken. Een vlucht over de Cradle of Humankind of Magaliesberg, zweven over Pilanesberg National Park of genieten van de vergezichten boven het Entabeni Safari Conservancy in Limpopo. Wie wil nu niet van de stilte genieten met een glas bubbels in de hand? Vaak zijn ook extra arrangementen met maaltijden en overnachtingen mogelijk, uiteraard alleen te boeken met oudere kinderen.

Entabeni Zuid-Afrika

Auto huren in Zuid-Afrika voor een roadtrip

Reizen met kinderen kan een uitdaging zijn, maar Sunny Cars maakt het eenvoudig. Hun wagenpark biedt ruime en veilige auto's die perfect zijn voor gezinnen. Alle auto's zijn compleet uitgerust en je kunt gemakkelijk een kinderzitje bijboeken, zodat de kleintjes comfortabel en veilig kunnen genieten van de rit. Bovendien biedt Sunny Cars een all-inclusive huurconcept aan, wat betekent dat alle nodige verzekeringen zijn inbegrepen. Dus als je droomt van een onvergetelijk familieavontuur in Zuid-Afrika, kies dan voor gemak en betrouwbaarheid. Kies voor een huurauto van Sunny Cars.

Heb je onze Kaapstad Reisgids of ben je lid van Kleine Wereldreiziger PLUS? Dan krijg je korting op je autohuur bij Sunny Cars als je via ons boekt. Veel plezier in Kaapstad!