Safari in Zuid-Afrika met kinderen
Zuid-Afrika
Mireille Steegmans
Zuid-Afrika
06/01/2017
1 min

Zuid-Afrika met kinderen, leuk voor groot en klein

06/01/2017
1 min

Een ‘rondje Kaap’, van Kaapstad tot aan Port Elizabeth en terug. Na het levendige Kaapstad fietsten we tussen de wijnvelden, logeerden op een struisvogelboerderij en verbleven een paar dagen aan zee. Er is in de zomer geen tijdsverschil, de bevolking is uiterst kindvriendelijk en we waren gewezen op malariavrije natuurparken. Zuid-Afrika is nog geschikter voor reizen met kinderen dan ik had gedacht.

Addo Elephant Nationaal Park

Addo Elephant Parc heeft de meeste indruk op mij gemaakt. Terwijl we ons installeren in onze chalet in het nationale park, staan we al oog in oog met een paar olifanten. Op nog geen tien meter afstand lopen de grote dieren rustig langs. Je kan met je eigen auto het park in. De portier bij de entree vertelt ons op welke plaatsen we op dat moment veel dieren kunnen spotten. Het voelt spannend om rond te rijden in afwachting van wat er gaat komen. Het park zelf is al mooi op zich. Ongerepte natuur, grote grasvelden met tussendoor waterplassen en het hele landschap in hoogte verschillend. We worden op onze wenken bediend bij het zien van vele zebra’s, zwijnen, buffels, uitheemse vogels en olifanten.

Op safari met een kind

Als we de volgende dag weer op safari gaan, is het extra genieten. In een open jeep, met warme wind door de haren en de verrassing van wat je tegenkomt, zonder zelf op de weg te hoeven letten. Bij een waterplas houden we halt. En niet voor niets. Een lange stoet van zeker honderd olifanten loopt rustig achter elkaar aan op weg naar verfrissing. Een beetje spannend voelt het wel zo’n groot dier van ongeveer 3 meter hoog op nog geen meter afstand van de open(!) jeep. Vertrouwend op de inschatting van de gids, geniet ik van de kudde olifanten bij elkaar. Uit alle windstreken komen ze aangelopen, terwijl een aantal al lekker drinkt en zich nat sproeit voor verkoeling. Wat is dit indrukwekkend.

Addo is een malaria vrij gebied en je hebt alle vrijheid om zelf met je eigen auto rond te rijden. Op de momenten dat mijn dochter overdag sliep, zat ik op de veranda voor het huisje te lezen. Steeds even van de bladzijde opkijkend om te zien of er een bijzonder dier passeerde.