arrow_drop_up arrow_drop_down

Gratis tips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Leuk, ik zoek inspiratie!
Your information is safe with us
1 juni 2017 

Zuid-Afrika met kinderen, leuk voor groot en klein

Een ‘rondje Kaap’, van Kaapstad tot aan Port Elizabeth en terug. Na het levendige Kaapstad fietsten we tussen de wijnvelden, logeerden op een struisvogelboerderij en verbleven een paar dagen aan zee. Er is in de zomer geen tijdsverschil, de bevolking is uiterst kindvriendelijk en we waren gewezen op malariavrije natuurparken. Zuid-Afrika is nog geschikter voor reizen met kinderen dan ik had gedacht.

Addo Elephant Nationaal Park

Addo Elephant Parc heeft de meeste indruk op mij gemaakt. Terwijl we ons installeren in onze chalet in het nationale park, staan we al oog in oog met een paar olifanten. Op nog geen tien meter afstand lopen de grote dieren rustig langs. Je kan met je eigen auto het park in. De portier bij de entree vertelt ons op welke plaatsen we op dat moment veel dieren kunnen spotten. Het voelt spannend om rond te rijden in afwachting van wat er gaat komen. Het park zelf is al mooi op zich. Ongerepte natuur, grote grasvelden met tussendoor waterplassen en het hele landschap in hoogte verschillend. We worden op onze wenken bediend bij het zien van vele zebra’s, zwijnen, buffels, uitheemse vogels en olifanten.

Op safari met een kind

Als we de volgende dag weer op safari gaan, is het extra genieten. In een open jeep, met warme wind door de haren en de verrassing van wat je tegenkomt, zonder zelf op de weg te hoeven letten. Bij een waterplas houden we halt. En niet voor niets. Een lange stoet van zeker honderd olifanten loopt rustig achter elkaar aan op weg naar verfrissing. Een beetje spannend voelt het wel zo’n groot dier van ongeveer 3 meter hoog op nog geen meter afstand van de open(!) jeep. Vertrouwend op de inschatting van de gids, geniet ik van de kudde olifanten bij elkaar. Uit alle windstreken komen ze aangelopen, terwijl een aantal al lekker drinkt en zich nat sproeit voor verkoeling. Wat is dit indrukwekkend.

Malariavrij gebied

Addo is een malaria vrij gebied en je hebt alle vrijheid om zelf met je eigen auto rond te rijden. Op de momenten dat mijn dochter overdag sliep, zat ik op de veranda voor het huisje te lezen. Steeds even van de bladzijde opkijkend om te zien of er een bijzonder dier passeerde. Dit was een speciale tip van de reisspecialisten van Zuid-AfrikaKids, onderdeel is van reisorganisatie RiksjaKids. Het gaf me veel vertrouwen dat ze zelf ook met hun kinderen door Zuid-Afrika hebben gereisd en hebben me geadviseerd uit eigen ervaring.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

Stapsgewijs worden wereld de ‘COVID-19 maatregelen’ versoepeld. We krijgen steeds meer bewegingsvrijheid. Durven voorzichtig weer (vakantie)plannen te maken. Eropuit te gaan. Maar deze situatie kan zomaar ineens veranderen. Deze zomer laten we je graag zien hoe mooi Nederland is, wij hebben zelf besloten om in eigen land te blijven. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen.