Vakantie Hongarije met kinderen

Hongarije met kinderen, tips en leuke uitjes voor gezinnen 

Hongarije

Hongarije is een land dat bekend staat om zijn wijnen en dat de laatste jaren ook op gastronomisch gebied internationaal doorbreekt. Als je net als wij je kinderen ook culinair wilt opvoeden dus echt een perfecte bestemming. Ik herinner met nog goed de fijne foodmarket in Boedapest waar we konden kennismaken met de speciale gerechten van het land. Fantastisch! Hongarije heeft een cultuur vol levendige tradities en natuurlijke hoogtepunten als het Balatonmeer. Welkom in Hongarije, een land dat de moeite waard is om te gaan ontdekken met je kinderen!

Boedapest “Spice of Europe”

Voor korte verblijven is Boedapest ideaal. De levendige stad aan de Donau heeft heel wat te bieden. Sportieve activiteiten op de heuvels van Boeda. Of de thermale baden voor momenten van pure ontspanning. Verschillende musea en talloze restaurants. Dankzij de korte afstanden doe je hier ook makkelijk alles te voet.

Stedentrip Boedapest met kinderen

Balaton, Europa’s Grootste Meer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Europa en ligt ten Westen van Boedapest. Op net geen uurtje rijden van de stad. Het is één van de mooiste streken van het land dankzij de vulkanische bergen, de vele wijngaarden en de mediterrane sfeer van het Káli bekken. Het Toscane van Hongarije biedt dan ook heel wat keuzes qua activiteiten zoals outdoor activiteiten, watersport, gastronomie en meer.

<>Eten en drinken in Hongarije Voor reizigers die willen proeven van de vele Hongaarse tradities, serveren veel restaurants typische gerechten zoals gevulde kool , paprikavissoep of zelfs de zeer beroemde 'goulash', een soep gemaakt met vlees, paprika, bonen, uien, aardappelen en paprika. Als het om zoete lekkernijen gaat, staan de straten vol met kleine kraampjes waar schoorsteenvormige brioches, ‘kürtőskalács’ genaamd, aan het spit worden gebakken. Hongarije stond lang aan de Europese top als het om de wijnen komt en is nu opnieuw aan een inhaalbeweging bezig. In totaal heb je er 22 wijngebieden waarvan de bekendste die van Tokaj is met een grote verscheidenheid aan witte wijnen. Ook andere gebieden als "borozó" laten je proeven van heel wat goede wijnsoorten.

Rijke architectuur en veel cultuur

Hongarije heeft een rijke architectuur, veel cultuur en meer dan 1.000 natuurlijke waterbronnen. Bovendien heel veel spa’s en één van Europa’s meest levendige steden. Het land heeft gezinnen dus heel veel te bieden en heeft zoveel meer dan alleen de hoofdstad Boedapest als bloeiende stad aan de Donau. Hongarije is een land dat bekend staat om zijn wijnen en dat de laatste jaren ook op gastronomisch gebied internationaal doorbreekt. 

Het wellnessparadijs van Héviz

Gelegen in de omgeving van het Balatonmeer vind je Héviz, een uitzonderlijke plek om te ontspannen. Dit meer van 5,5 hectare is het grootste thermale meer ter wereld en meteen ook het heetst met een temperatuur van 33°C. In de omgeving heb je ook heel wat andere activiteiten, zoals een bezoek aan het pittoreske stadje of actief de natuur in langs verschillende wandel- en fietspaden.