Luxemburg Stad met kinderen

Luxemburg met kinderen, tips en leuke uitjes voor gezinnen 

Luxemburg

Luxemburg heeft kindvriendelijkheid hoog in het vaandal staan en dat merk je als je kijkt naar het aantal activiteiten, speeltuinen en wandelroutes voor kinderen. Met goed weer, maar ook met slecht weer heeft Luxemburg volop aanbod voor gezinnen en ook nog eens voor kinderen van elke leeftijd. Het Groothertogdom heeft avonturenparken en klimparken. Parc Merveilleux in Bettembourg een mooi park, de oude mijnen in het zuiden van het land en de ondergrondse kazematten in de hoofdstad wil je ook niet missen. Wil je een kasteel bezoeken? Ga dan naar het kasteel in Vianden en combineer een bezoek met de stoeltjeslift.

Slow-tourism in Luxemburgse Guttland

Deze regio in het westen van Luxemburg is een typische hidden gem maar wel eentje die zich duidelijk onderscheidt van de rest van het land. Waar je in de andere regio’s van Luxemburg spectaculaire outdooractiviteiten hebt of de bruisende hoofdstad en grootse natuurbelevingen gaat het in Guttland een tandje langzamer: slow tourism op z’n best! De mix van groene bossen, gastronomische ervaringen en culturele belevenissen maken van dit stukje Luxemburg de ideale regio om tot rust te komen met je gezin.

De Vallei der Zeven Kastelen

Het Eischdal, ook bekend als het Vallei der Zeven Kastelen, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Guttland. De vallei dankt zijn naam aan de zeven kastelen die er staan:

  • Mersch
  • Schoenfels
  • Hollenfels
  • Het nieuwe en oude kasteel van Ansembourg
  • Septfontaines
  • Koerich

Je kunt ze niet alleen (deels) bezoeken, maar de kastelen zijn het hele jaar door het middelpunt van markten en festiviteiten. Het beroemde renaissancekasteel van Ansembourg is nog altijd privé-eigendom, maar je kunt wel de prachtige tuinen bezoeken die in 1750 werden aangelegd. Naast talrijke plantensoorten, fruitbomen en decoratieve fonteinen bevatten de groene terrassen een verzameling beelden, zoals het zogenaamde "mythologische steegje", die tien beelden uit de Griekse en Romeinse mythologie omvat. Naast de zeven kastelen in het Eischdal is ook het kasteel in Useldange  de moeite waard om te bezoeken.

Kindvriendelijke accommodaties in Luxemburg

De lijst van prachtige campings en leuke kampeerplekjes in Luxemburg is eindeloos. Luxemburg staat niet voor niets bekend als kampeerland bij uitstek. Maar er zijn meer manieren om te overnachten in Luxemburg met kinderen. Wil je een keer wat anders dan anders, dan is dit de toplist van meest unieke accommodatie in het groothertogdom. Als je op zoek gaat naar een unieke accommodatie moet je er even rekening mee houden dat kinderen niet overal welkom zijn dus zoek dat altijd eerst even uit.

Slaap in een MushRoom

In het westen van Luxemburg, in de regio Guttland, overnacht je op bijzondere wijze in een van de paddenstoelvormige accommodaties van Ecolodge Peitche Lauer. De ecolodge beschikt naast een aantal comfortabele kamers in het hoofdgebouw ook over drie MushRooms die direct aan de rivier de Attert staan. Elke MushRoom is geschikt voor twee personen en beschikt over een eigen badkamer. Je slaapt knus in de ronde nok van de paddenstoel en met een beetje geluk kijk je uit over de imposante ruïne van het naastgelegen kasteel Useldingen.

Avontuurlijk overnachten in een boomhut

Midden in de bossen, bovenop de Gaalgebierg in Esch sur Alzette, liggen de Bamhaiser. Deze drie tot in de puntjes verzorgde boomhutten liggen goed verstopt in het groen en vanaf je dakterras is het heerlijk ontspannen. Of je gaat actief op zoek naar dieren in het omringende dierenpark. De volledig houten boomhutten zijn van alle gemakken voorzien en vormen een prima startpunt om de zuidelijke regio Minett te ontdekken. 

Waan je een echte kasteelheer

Een bezoek aan Luxemburg is niet compleet zonder een aan een van de vele kastelen. Of nog beter: je blijft er overnachten. Dat kan op Chateau Urspelt. Het kasteel is sinds 2005 in bezit van de Lodomez familie. In 2005 werd Freddy Lodomez, een gepassioneerde ondernemer, letterlijk verliefd op het kasteel en besloot om dit belangrijke erfgoed van Luxemburg volledig te restaureren. De restauratiewerkzaamheden duurden maar liefst 3 jaar, maar wierpen z'n vruchten af. Het kasteel is aangemerkt als nationaal monument. Het 4-sterrenhotel ademt romantiek, historie en elegantie, precies wat een kasteelheer-in-de-dop kan waarderen. Het geheel is best wel chique en met oudere kinderen gegarandeerd een unieke belevenis. In de executive suite kun je met 4 personen overnachten.

Architectonische Kabaisercher accommodaties

Speciaal voor wandelaars heeft de regio Minett 11 unieke overnachtingsplekken voor wandelaars: de Kabaisercher. De Kabaisercher zijn architectonische kunstwerken in bijvoorbeeld industriemuren of een treinwagon waarin overnacht kan worden. De Kabaisercher zijn ideaal om de Minett Trail in 10 etappes te wandelen en onderweg te overnachten. Deze wandelroute is een van de jongste trails van Luxemburg (opening 2021) en slingert over een lengte van 90 kilometer door het unieke landschap en langs industrieel erfgoed van Zuid-Luxemburg. De Kabaisercher zijn allemaal te vinden langs de wandelroute Minett Trail. De Minett Trail loopt via 10 etappes door het zuiden van Luxemburg.

De Kabaisercher zijn het resultaat van een architectuurwedstrijd. Verschillende kunstenaars en architecten werkten samen aan de totstandkoming van de verschillende accommodaties langs de route. Alle Kabaisercher bieden capaciteit aan 4-12 gasten en zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Reserveren kan via SIMPLEVIU.


Sprookjesachtig Luxemburg tijdens de kerstdagen
0
Sprookjesachtig Luxemburg tijdens de kerstdagen

Mireille Steegmans

Sprookjesachtig Luxemburg tijdens de kerstdagen
Het beste van de herfst tijdens een rondje Luxemburg
0
Het beste van de herfst tijdens een rondje Luxemburg

Mireille Steegmans

Het beste van de herfst tijdens een rondje Luxemburg