Leuke huttopia in Bretagne met kinderen

Bretagne met kinderen, perfect voor avontuur

Overnachten in Bretagne met kinderen

Huttopia in Bretagne

Baie du Mont Saint Michel

 • Natuur en comfort gecombineerd
 • Prachtige locatie bij de beroemde Mont Saint-Michel
 • Scala aan activiteiten, van zwemmen tot fietsverhuur
Glamping Bretagne met kinderen

Domaine De Kervallon

 •  4-sterrencamping in Morbihan, midden in de natuur
 • Natuurcamping in het bos met Mongoolse yurts en  hutten
 • Comfortabele chalets, stacaravans, tenten en huisjes
Natuurcamping in Bretagne

Le Bois du Barde

 • Eco-vriendelijke accommodaties gelegen op 24 hectare
 • Ecologisch bewustzijn en biedt educatieve activiteiten
 • Zwemvijver en gezamenlijke moestuin

Bretagne

Bretagne, met haar mythen, ruige kustlijnen, sprookjesachtige bossen en rijke geschiedenis is de perfecte bestemming voor avontuurlijke gezinnen. Of je nu de trein neemt om de schilderachtige landschappen in je op te nemen, wandelt over de legendarische paden of geniet van de lokale culinaire hoogstandjes. Bretagne biedt een unieke vakantie-ervaring waar zowel ouders als kinderen van zullen genieten. Ontdek de schoonheid van duurzaam toerisme, ga op avontuur over het spoor naar de Bretonse kust, beleef de natuur van deze Franse regio die perfect is voor een roadtrip. Van fietsen en wandelen langs adembenemende landschappen tot kajakken langs de kustlijn, Bretagne biedt eindeloze mogelijkheden voor gezinnen die van de natuur houden. 

Ontdek een zee aan activiteiten en natuur

Ga op een actieve roadtrip door Bretagne en ervaar de veelzijdigheid van deze regio met het hele gezin. Van wandelingen langs de kust tot mountainbiken in het groen. Bezoek de indrukwekkende kliffen, geniet van wateractiviteiten in de Golf van Morbihan, en sluit af met een magische boottocht door het grootste moeras van Frankrijk. Na de avonturen is het tijd om te ontspannen en te genieten van de warmte, genieten en gezelligheid die Bretagne te bieden heeft. Van kaarsen gemaakt met lokale geuren tot duurzame textielcreaties en hartverwarmende kruiden.

Highlights in Bretagne met kinderen

 • Océanopolis, Brest - Océanopolis is niet zomaar een aquarium; het is een onderwaterreis rond de wereld. Met drie thematische paviljoens – polair, tropisch, en gematigd – duik je samen met je kinderen in de diepten van de oceanen. Aanschouw de pinguïns die sierlijk door het water glijden, raak verbaasd over de kleurrijke tropische vissen en ontdek de mysterieuze diepzee.
 • Kasteel van Fougères - Het Kasteel van Fougères is een betoverende plek waar geschiedenis tot leven komt. Dit imposante fort biedt een reis terug in de tijd met haar middeleeuwse architectuur en levendige geschiedenislessen. Kinderen zullen gefascineerd zijn door de verhalen van ridders en prinsessen. De interactieve rondleidingen maken de geschiedenis tastbaar en spannend. Een must-visit voor kleine avonturiers en hun ouders.
 • Brocéliande Bos / Forêt de Paimpont - Het legendarische Brocéliande Bos, bekend uit de Arthurlegendes, is een plek waar fantasie de realiteit ontmoet. Wandel door dit betoverde bos en ontdek de magische verhalen die erachter schuilen. Van de Fontein van Barenton, bekend om haar wonderbaarlijke eigenschappen, tot het Graf van Merlijn, elk pad vertelt haar eigen verhaal.
 • La Ville de Saint-Malo - Saint-Malo, met haar indrukwekkende stadsmuren en uitzicht over de zee, is een avontuurlijke speeltuin voor jong en oud. Kinderen kunnen de vestingwerken verkennen, vliegeren op de stranden, of schatten zoeken in de oude piratenstad. De interactieve piratenmusea en aquariums bieden zowel vermaak als educatie. Een perfecte mix van avontuur en geschiedenis.
 • Dierenpark en Botanische Tuin van Branféré - Een bezoek aan Branféré is een ontdekkingsreis door de dierenwereld en natuur. Dit park is niet alleen een dierentuin, maar ook een botanische tuin en een educatief centrum gericht op het behoud van biodiversiteit. Kinderen kunnen deelnemen aan voederpresentaties, educatieve workshops en zelfs een parcours in de bomen afleggen. Een dag in Branféré is zowel leerzaam als leuk, waar respect voor de natuur centraal staat.

Duurzaam met de trein op vakantie in Bretagne met kinderen

Ontdek samen met je kinderen de pracht van duurzaam toerisme in Bretagne door te reizen met de trein. Je ervaart de magie van Bretagne echt anders met je gezin door per trein te reizen. De reis onthult de rijke Bretonse cultuur in Rennes en leidt naar Guingamp, waar kunst en geschiedenis samenkomen. Verken met je kinderen de adembenemende kliffen van Plouha en de charmante stad Landerneau, of maak een onvergetelijke boottocht naar het schiereiland Crozon voor wateractiviteiten zoals kajakken en surfen.

Je komt gegarandeerd dichter bij de natuur met de trein, al moet er ook wel gezegd worden dat je niet overal zult kunnen komen en dat je reistempo absoluut veel lager ligt en het soms een uitdaging kan zijn. Een andere goede optie is om naar Bretagne te reizen met de trein om daar vervolgens een (elektrische) auto te huren. Natuurlijk zie je hier ook steeds meer milieuvriendelijke accommodaties met het "Clef Verte" keurmerk. Bij deze accommodaties ligt de nadruk op de bescherming van en het respect voor de natuur.