Fietsen in de Vendée met kinderen

Vendée met kinderen, volop genieten

Vendée

De Vendée is populair bij Nederlandse gezinnen. Natuurlijk vanwege het weer en de ligging, maar de afstand is ruim beneden de 1.000 kilometer met de auto en dat is aantrekkelijk. De Vendée is het Franse departement wat ligt in de regio Pays de la Loire. Je vindt in de Vendée zoals op veel plekken in Frankrijk voor ieder wat wils. Je kunt er bijvoorbeeld de zoetmoerassen bezoeken, oesters zoeken bij laag water, een klimpark trotseren, fietsen door het bos, zeilen, een dagje aan het strand doorbrengen of een bezoek brengen aan het themapark Puy du Fou. 

Wat maakt de Vendée uniek?

Als je droomt van een familievakantie die zowel ontspannend als avontuurlijk is, dan is de Vendée in Frankrijk gewoon de perfecte bestemming voor jou en je kinderen. Een korte indruk van de mogelijkheden in de Vendée:

  • Uitgestrekte stranden - De Vendée pronkt met enkele van de mooiste stranden van Frankrijk, waar je kunt genieten van zandkastelen bouwen, zwemmen in de veilige wateren of gewoon ontspannen met een goed boek terwijl de kinderen spelen.
  • Rijke geschiedenis - Verken samen de historische kastelen, abdijen en de beroemde Vendée Globe zeilrace. Een educatieve ervaring die zowel boeiend als leuk is voor de hele familie.
  • Avontuurlijke attracties - Van themaparken zoals het Grand Parc du Puy du Fou, waar je teruggaat in de tijd, tot avontuurlijke klimparken in de bossen, er is altijd iets spannends te doen voor jong en oud.
  • Wandelen en fietsen - Maak wandelingen of fietstochten door de diverse landschappen van de Vendée, van zoutmoerassen tot groene bossen, en ontdek de unieke flora en fauna.
  • Lokale delicatessen - Proef samen met je kinderen de heerlijke lokale keuken, die bekend staat om zijn verse zeevruchten en traditionele Franse gerechten. Een smaakvolle manier om de cultuur van de Vendée te ervaren.

De Vendée is vooral aangenaam in de lente en de zomer, wanneer het weer perfect is voor buitenactiviteiten. Er is een breed scala aan accommodaties beschikbaar, van gezellige campings tot luxe vakantiehuizen, geschikt voor elk budget en elke gezinsgrootte.

Rondje fietsen door het achterland van de Vendée
0
Rondje fietsen door het achterland van de Vendée

Mireille Steegmans

Rondje fietsen door het achterland van de Vendée