Tips vakantie in Umbrië met kinderen

Umbrië met kinderen, tips en leuke uitjes voor gezinnen

Umbrië

Umbrië is een heerlijk gebied om met kinderen naartoe te gaan. In Umbrië vind je een stukje authentiek Italië. Umbrië ligt in het groene hart van de laars van Italië en laat je genieten van Italië zonder massa's toeristen. Er is natuurlijk veel meer heerlijk Italiaans eten en in de Umbrische keuken ga je dat zeker vinden. Umbrië  is werkelijk een cadeautje. Prachtige steden als Assisi, Perugia, Orvieto en Spoleto om in te verdwalen. Maar tegelijkertijd ook het Nationaal Park Monti Sibillini waar je prachtig kunt wandelen en het meer van Trasimeno. Kijk er niet van op als je op een plein aan lange tafels beland waar je kunt genieten van heerlijke buffel-mozarella, lekkere pasta's en lokale wijnen. Zo is Umbrië, je krijgt hier echt het 'la vita è bella' gevoel te pakken. Zeker weten dat je kinderen dit ook kunnen waarderen. Pizza en pasta, daar is Italië beroemd om, vooral bij kinderen. Maar Umbrië heeft gezinnen veel meer te bieden dan alleen pizza en pasta. Kijk eens verder dan de Adriatische de kust en het Gardameer en ontdek dit prachtige stukje Italia.

Perugina, bekend van de baci chocolade

Uiteraard horen bij Pasen paaseieren, zo ook in Italië. Chocoladeliefhebbers zijn in Umbrië sowieso aan het goede adres: je vindt er namelijk het Perugina Casa del Cioccolato, een heuse chocoladefabriek. De meest populaire chocolaatjes van Italië worden hier gemaakt. Je kunt met eigen ogen zien hoe ze gemaakt worden en je kunt zelfs je eigen baci maken samen met de kinderen! De gouden wikkels van Sjakie vind je niet in deze chocolaatjes, wel een wijze spreuk. En als je dan toch je droom volgt en een bezoekje brengt aan deze fabriek, vergeet dan ook niet de stad waar Perugina haar naam aan dankt: Perugia. Deze prachtige oude stad is een echt Italiaans en heerlijk voor een stedentrip!

Voorjaar in Umbrië

Wat maakt Umbrië in het voorjaar zo bijzonder? Terwijl de eerste blaadjes weer aan de bomen komen en de zon zijn krachten aan het verzamelen is, maakt Italië zich op voor Pasen. Ook zie je dan picture perfect Umbrië met haar groene heuvels en ontelbare vestingstadjes die ontwaken uit haar winterslaap: men trekt er weer op uit en het aantal evenementen neemt met de dag toe. Pasen is hét moment om een bezoek te brengen aan het gastvrije Umbrië – het groene hart van Italië – met vrienden of familie. ‘Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi’: Kerst met je familie, Pasen met wie je wilt!

Umbrië met Pasen, wat kun je verwachten?

Je vindt in heel Umbrië met Pasen en ook in de paasperiode kleurrijke processies. Deze hebben hun oorsprong in lang vervlogen tijden, soms zelfs in de klassieke oudheid. In Alviano bijvoorbeeld wordt op Goede Vrijdag een processie georganiseerd in kleding uit de Romeinse tijd waarbij verschillende scenes uit het leven van Christus worden nagebootst, eindigend met de Kruisiging. Dat laatste is voor kleine kinderen minder geschikt, het stuk daarvoor is zeker wel leuk. Als je kind in ieder geval weet wie Jezus Christus was en het verhaal kent. Assisi is de geboorteplaats van de Heilige Franciscus, één van de belangrijkste heiligen van de katholieke kerk en patroonheilige van Italië. De wederopstanding van Christus wordt in dit middeleeuwse stadje vol overgave gevierd. In Italië is de colomba, de traditionele cake in de vorm van een duif (!), onmisbaar bij het paasontbijt. Je vindt in Umbrië met Pasen een andere variant op de colombra: de pizza pasqualina. Deze kruising tussen een Italiaanse pizza en een cake bestaat in een zoete (dolce) en een hartige variant (salata). Mocht je dus ooit willen ontbijten met pizza: in Umbrië kijkt niemand je raar aan met Pasen! Ultiem voor kinderen natuurlijk.


Rondreizen in Italië is genieten tot 's avonds laat
0
Rondreizen in Italië is genieten tot 's avonds laat

Mireille Steegmans

Rondreizen in Italië is genieten tot 's avonds laat
Umbrië, Italië op haar kindvriendelijkst
0
Umbrië, Italië op haar kindvriendelijkst

Mireille Steegmans

Umbrië, Italië op haar kindvriendelijkst
Speuren naar Majolica aardewerk in Deruta
0
Speuren naar Majolica aardewerk in Deruta

Mireille Steegmans

Speuren naar Majolica aardewerk in Deruta
Op zoek naar de zoetste Baci kus bij Casa del Cioccolato
0
Op zoek naar de zoetste Baci kus bij Casa del Cioccolato

Mireille Steegmans

Op zoek naar de zoetste Baci kus bij Casa del Cioccolato
Kindvriendelijke accommodaties in Italië
OVERNACHTEN MET KIDS
Vakantie in Toscane met kids

TOSCANE

Gardameer in Italië met kinderen

GARDAMEER & MEREN