Umbrië met kinderen, ontdek het groene hart van de Italiaanse laars
arrow_drop_up arrow_drop_down
Umbrië met kinderen

Umbrië met kinderen, ontdek het groene hart van de Italiaanse laars

Umbrië met kinderen

Umbrië met kinderen: van prachtige landschappen tot cultuur

Umbrië met kinderen is werkelijk een kadootje. Prachtige steden als Assisi, Perugia, Orvieto en Spoleto om in te verdwalen. Maar tegelijkertijd ook het Nationaal Park Monti Sibillini waar je prachtig kunt wandelen en het meer van Trasimeno.

In Umbrië vind je een stukje authentiek Italië. Kijk er niet van op als je op een plein aan lange tafels beland waar je kunt genieten van heerlijke buffel-mozarella, lekkere pasta's en lokale wijnen. Zo is Umbrië, je krijgt hier echt het 'la vita è bella' gevoel te pakken. Zeker weten dat je kinderen dit ook kunnen waarderen.


TIP! Het Italiaanse ritme wijkt af van ons ritme. siësta in de middag, laat eten, in de avond spelen de kinderen nog volop en gaan ze laat naar bed. Onze ervaring is dat het heerlijk is om mee te gaan in dit ritme mits je natuurlijk langer dan 10 dagen blijft. Ben je zelf ontspannen hiermee, dan gaan kinderen ook echt snel mee in het Italiaanse ritme en dan kun je samen genieten.

Meer van Trasimeno met kinderen

Lago Trasimeno / Het meer van Trasimeno

Naast het Gardameer, het Comomeer, Lago Maggiore en het Idromeer is het meer van Trasimeno ook erg bekend bij vakantiegangers. Het meer ligt ten westen van de hoofdstad Perugia en staat op de vierde plaats in Italië als je het hebt over de grootste meren van het land. Het meer heeft groene heuvels en charmante stadjes rondom waardoor het een prachtige plek is voor een vakantie met kinderen.

Bezeoek zeker het gezellige Castiglione del Lago, een Middeleeuws stadje dat verscholen ligt achter hoge stadsmuren. Van hieruit kun je de veerboot nemen naar het leuke eilandje Isola Maggiore.

Watervallen van Marmore Umbrië met kids

Watervallen van Cascata della Marmore

Ondanks dat de watervallen van Marmore  aangelegd zijn door de Romeinen en dus door meerdere dammen wordt gereguleerd, is het absoluut prachtig om de watervallen te bezoeken. 

De Cascate delle Marmore zijn imposant om te zien en een highlight in de regio. De totale hoogte van de watervallen is 165 meter dus het water stort werkelijk waar met een noodvaart naar beneden. 

TIP: maak een mooie wandeling bij de watervallen en geniet van prachtige uitkijkpunten. Geschikt voor avontuurlijke gezinnen waarvan de kinderen niet vies zijn van een stuk lopen. Het uitkijkpunt 'Specola' en 'Balcone degli Innamorati' zijn prachtig.

Skyway Monte Bianco

Typisch Italiaanse steden

Umbrië heeft eindeloos veel prachtige Italiaanse dorpjes, sommige lijken te slapen en anderen zijn enorm levendig. Denk aan Gubbio, Spello, Norcia, Foligno en het indrukwekkende Narni midden op een rots boven de rivier de Nera. Om heel eerlijk te zijn vinden wij het lastig kiezen tussen de vele diverse stadjes, maar toch hebben we er een paar voor gezinnen uitgelicht.

Fattoria didattica Umbrie met kids

'Leerboerderijen' (fattoria didattica)

In Umbrië hebben ze zogenaamde 'leerboerderijen', kinderen vermaken zich hier gegarandeerd. Wat kun je verwachten bij deze fattoria didattica? Zeker geen standaard entertainmentteam, maar activiteiten waarvan je kinderen wat leren. Wat dacht je van pizza maken, focaccia maken, zelf pasta maken, kaas maken en groenten verzamelen in de tuin om de lunch te bereiden. Als er dieren zijn, worden deze verzorgd. Op deze manier leren kinderen dus op een vriendelijke manier meer over Italië en de manier van leven.

Italië met kinderen heeft veel meer te bieden dan alleen de kust en het Gardameer! Umbrië ligt in het groen hart van de laars van Italië en laat je genieten van Italië zonder massa's toeristen.

- Mireille

Assisi met kinderen in Italië

Bedevaartsoord Assisi

De stad van de 13de-eeuwse heiligen Franciscus en Clara van Assisi is een bedevaartsoord. Is het heel geschikt voor kinderen? Daar zijn de meningen verdeeld over. Wat je kunt verwachten zijn in ieder geval prachtige landschappen en uitzichten onderweg naar Assisi. Het beroemde klooster van Assisi is een absolute must en een highlight voor Umbrië met kinderen. Verder is het leuk om net als door andere Italiaanse stadjes lekker door Assisi te slenteren. Houd wel rekening met de siësta! Sla ook de basiliek - of voluit de Basilica inferiore di San Francesco d'Assisi - niet over. Reken hier wel op veel trappen en een stijle helling. Door een combinatie van klimmen en een kerkbezoek is dit voor onze kleuter in ieder geval een prima afwisseling. Natuurlijk blijf je ook geen uren hangen in de kerk met een kind (zonder kinderen doen wij dat overigens ook niet!).

Perugia met kinderen in Italië

Perugia, een authentiek Italiaans dorpje

Een groot marktplein met een fontein, prachtige historische gebouwen en mensen die genieten. Dat is wat je in veel Italiaanse steden - waaronder ook Perugia - kunt verwachten. Omdat de stad bovenop een heuvel ligt, kun je op veel plekken genieten van een prachtig uitzicht. Verder kun je in deze stad echt shoppen zoals je dat in Italië verwacht en de architectuur is geweldig. Zorg met kinderen dat je 's ochtends vroeg in Perugia bent en vertrek zodra de siësta begint, want het blijft voor kinderen natuurlijk een Italiaanse stad zoals zovelen. Een highlight met kinderen is het Casa del Cioccolato - het chocoladehuis. Zeker weten dat kinderen dit kunnen waarderen, net als de chocoladefabriek van Baci, het populaire Italiaanse bonbonnetje dat alleen maar in de stad Perugia wordt geproduceerd. Je weet wel, de chocolade-hazelnootbonbon met daarbij een spreuk of quote.

In de fabriek van Baci worden rondleiding georganiseerd.


TIP! Pasticceria Sandri is geweldig voor een koffie met een lekkernij. Het bestaat niet voor niets al sinds 1860...

Kindvriendelijke accommodatie in Italië

Meer lezen over Italië met kinderen

Rijden naar Italië, over tolwegen en vignetten

Rijden naar Italië, over tolwegen en vignetten

Gardameer met kinderen blijft een topbestemming

Gardameer met kinderen blijft een topbestemming

Kabelbaan Monte Baldo is uniek in de wereld

Wandelen door Toscane met een ezel als gezelschap

Slapen in een agriturismo in Italië

Slapen in een agriturismo in Italië