Uit eten op de Malediven
Malediven
Angreni Hilaul
Malediven
03/20/2024
5 min

Genieten op de Malediven, all inclusive of halfpension?

03/20/2024
5 min

Wanneer je met je gezin reist, vraagt het plannen van maaltijden een beetje extra aandacht. Ik duik graag met je in de culinaire reisvoorbereidingen voor je verblijf op de Malediven met kinderen, waar elke maaltijd een belevenis is en snacks handig zijn om bij je te steken in het kader van kostenbesparing. Met opties variërend van ontbijt tot all-inclusive, is het slim om vooraf slim te plannen en je voor te bereiden als je naar de Malediven gaat. Verwacht niet dat je hier overal een supermarkt tegenkomt! Wij kiezen voor halfpension tijdens onze driedaagse familie-uitstap en vullen onze koffer in Sri Lanka met wat snacks voor een middagbuffet aan het strand. Ik deel graag onze ervaringen en tips om je voor te bereiden op een onbezorgde gezinsreis naar de Malediven

Uit eten op de Malediven

Voorbereidingen voor eten op de Malediven

Een vraag die ik thuis elke dag hoor en voor een vakantie op de Malediven vooraf ook zeker even over na moet denken. Wanneer je net als wij op een resorteiland verblijft, zijn er namelijk vanaf het moment van aankomst op het vliegveld geen supermarkten waar je nog iets kunt kopen om te eten. In het resort zelf is vaak wel een winkeltje waar ze enkele snacks, zoals een Mars of doosje Pringles à 3 of 4 dollar per stuk verkopen en voor de verkoeling een Magnum, maar verder ben je aangewezen op de verschillende kostbare bars en restaurants op het eiland.

Wij komen er bij het plannen van de reis achter dat het heel normaal en zeker verstandig is om vooraf je verblijf inclusief eten te boeken. Je hebt vaak de keuze uit ontbijt, halfpension, volpension en all-inclusive. Afhankelijk van hoe lang je blijft en wat voor eters jouw gezin zijn, kun je je keuze maken. Wij kiezen voor de drie nachten dat we op de Malediven verblijven voor halfpension.

> Lees meer over ons verblijf bij Sun Siyam Olhuveli

Sun Siyam Olhuveli review Malediven

Slimme maaltijdkeuzes en snacks

Wij hebben zelf in onze bagage wat snacks meegenomen en denken aan een goed ontbijt en uitgebreid dinerbuffet genoeg te hebben. We ondernemen geen intensieve activiteiten en ons gezin kan best twee dagen zonder een officieel lunchmoment. De snacks en een stukje fruit van het ontbijt blijken in de praktijk voldoende te zijn. Daarbij worden we aan het eind van de middag nog verrast met een uitnodiging van een medewerker, terwijl we aan het strand in de buurt van een bepaalde bar zitten, dat we gebruik mogen maken van een klein buffet wat neergezet is. Er staan glazen ijskoffie, verschillende cakejes en finger sandwiches die je als gast mag pakken. We hebben er niet op gerekend, maar het is wel even lekker tussendoor voordat we gaan avondeten.

Vanzelfsprekend kun je tussen de middag altijd nog in één van de restaurants lunchen. Je hebt dan de keuze uit verschillende sandwiches, pizza’s of een burger als betaalbare variant, maar uitgebreid lunchen behoort met een groter budget natuurlijk ook tot de opties.

Cocosnoot op de Malediven

Ontbijt op de Malediven, een uitgebreide start

Het zeer uitgebreide ontbijtbuffet is voor iedereen gelijk en wordt in verschillende restaurants geserveerd. We hebben de keuze uit een Westerse, Engelse en Aziatische ontbijtopties, die deel vers voor ons klaargemaakt worden. Ook is er een fruitbar, waar verschillende soorten fruit vers gesneden worden. Elke ochtend nemen we een bakje zoete ananas en meloen. De keuze is echt reuze! En terwijl we steeds proberen een tafel zo dicht mogelijk aan de rand van het restaurant te kiezen, genieten we elke ochtend van een heerlijk ontbijt met uitzicht op het strand en het helderblauwe water.

All inclusive Malediven met kinderen

Dineren en drankjes, culinaire afsluiting van de dag

Bij het dinerbuffet is het niet anders. Ook hier kunnen we naast thema gerechten, ook altijd verschillende Westerse en Aziatische gerechten opscheppen. Er staan enkele koks die dingen klaar kunnen maken. Op één avond staat er ook een medewerkster verse salades te maken met speciale ingrediënten van de Malediven. Vanzelfsprekend hebben we dit geprobeerd en is het erg lekker. Het is jammer dat deze optie er de volgende avond niet meer is. Met onze voetjes in het zand genieten we elke avond van al het lekkers.

Heb je geen halfpension geboekt of juist all-inclusive, dan heb je in ons resort de keuze uit meerdere restaurants en kun je ook à la carte eten. De kosten hiervoor zijn wel vrij fors en omdat wij zelf niet naar de Malediven komen voor het eten, vinden we het niet nodig om dit te doen.

Malediven all-in of halfpension

Water en drankjes, zorgeloos genieten

Voor onze reis, maak ik mij wel wat zorgen over het drinken. Ik ben bang dat we, omdat er geen winkels zijn, leeg gaan lopen op het kopen van drinken op het eiland. Ik zie het al helemaal voor me dat we steeds voor een glas water moeten betalen en wilde al flessen water in de bagage meenemen. Gelukkig hoef ik mij niet druk te maken, want in elke kamer staan drie glazen flessen met water en deze worden op verzoek de hele dag vervangen. Wij spreken schoonmakers aan die altijd wel ergens op de stijger in één van de villa’s bezig zijn of je kunt ervoor naar de receptie bellen. Op de kamer staat een waterkoker en we maken zelf oploskoffie en thee. Er is overigens een betaalde minibar op de kamer aanwezig, met verschillende blikjes fris en alcoholische drankjes. Wij houden het bijna de hele dag bij water en bestellen alleen ’s middags bij de bar een lekkere kop koffie en een frisse koude cola voor onze tiener.

Tijdens het ontbijtbuffet hebben we de keuze uit verschillende sapjes, koffie en thee. Dit is allemaal inbegrepen in de prijs. Bij het dinerbuffet worden gratis flessen water geserveerd en kunnen we van de kaart drankjes, wijn, bier en cocktails kiezen die op de rekening gezet worden. Prijzen van een fles wijn zijn nog best redelijk en we zien bij verschillende gezinnen om ons heen dat frisdrank en een wijntje besteld worden bij het avondeten.

Malediven met gezin, praktische tips

Handig om te weten voor je vakantie naar de Malediven met kinderen

Plan je een relaxvakantie met je gezin naar de Malediven? Deze tips helpen je tijdens de voorbereiding: